5 psihologi dezvaluie cum sa faci sa-ti uiti fostul iubit in 30 de zile sau mai putin

Publicat pe 21/03/2018
10 Comentarii

E aproape imposibil sa-ti uiti fostul iubit. Poti sa il blochezi pe retelele de socializare, sa ii stergi numarul de telefon si sa eviti toate locurile in care ai putea da peste el.

Dar, in cele din urma, nimic din toate acestea nu va functiona. Daca exista vointa, exista si o cale. Cu alte cuvinte, indiferent cat de mult incerci sa il „stergi” din gandurile tale, el va gasi o modalitate de a aparea din nou.

Recunosc ca, uneori, ma gandesc cu nostalgie la fostii iubiti, cu care nu am vorbit sau pe care nu i-am mai vazut de cativa ani. Uneori imi doresc sa fiu iar cu ei, sa radem la glumele pe care doar noi le stim si sa ne prefacem ca relatia noastra a fost excelenta.

Problema este ca, atunci cand fac asta, uit de momentele in care relatia era de fapt ingrozitoare.

Deoarece majoritatea dintre noi nu stiu cum sa se detaseze total de fostii iubiti, m-am gandit sa intreb pe cineva care stie cu adevarat cum se face asta.
Apropo, acesti oameni nu sunt niciodata ca prietenii. Prietenii ofera sfaturi partinitoare si uneori inutile atunci cand vine vorba de a uita pe cineva pe care l-ai iubit mult.

De aceea am intrebat cinci psihologi despre trucurile pe care le stiu pentru a uita un fost iubit in 30 de zile sau mai putin.

1. Petrece timp cu tine
Exista o filosofie numita „iesi cu tine insati”, care este un mod perfect de a gandi pentru oricine vrea sa-si uite fostul iubit. In esenta, asta inseamna sa te tratezi asa cum ti-ai dori sau te-ai astepta ca un partener sa te trateze. De exemplu, ai putea sa te rasfeti cu o baie cu spuma, sa iti cumperi flori sau sa petreci o seara placuta in oras.

2. Mentine-te ocupata.
Creierului ii trebuie aproximativ o luna pentru a-si forma noi deprinderi, deci cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa te mentii ocupata si sa iti umpli ziua cu diverse activitati. Majoritatea oamenilor se scufunda in depresie atunci cand termina o relatie. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoana parasita. Daca faci lucruri care ITI FAC TIE PLACERE cand le faci cu alti oameni, starea de spirit ti se va imbunatati, iar atentia iti va fi distrasa de la relatia esuata. Sportul este mereu benefic. Sa faci curat este, de asemenea, o modalitate excelenta de a te simti mai bine rapid. Fa ordine in dulap, in sertare sau chiar in masina! Vei avea un sentiment de implinire si vei simti cum ti se reincarca bateriile. Un alt lucru grozav pe care poti sa il faci este sa calatoresti. Planifica o intalnire cu prietenii in weekend, intr-un loc in care te vei simti minunat si pleaca! Gandeste-te la urmatoarele 30 de zile si fa o lista cu lucruri pe care ti-ai dorit sa le faci dar nu ai putut. Esti libera, asa ca le poti face acum. In 30 de zile, te vei regasi pe tine insati, vei vedea relatia dintr-o alta perspectiva si vei incepe o noua viata distractiva.

3. Traieste si invata.
Invata din trecut. Opreste-te si fa bilantul a ceea ce s-a schimbat in viata ta de cand ai inceput aceasta relatie. Si nu uita sa te intrebi lucruri cum ar fi: „Ce am invatat din aceasta relatie? Ce aspecte au functionat? Ce aspecte nu au functionat pentru mine? Am avut un rol negativ? Pot sa fac ceva pentru a schimba asta in viitor?”

4. Gandeste-te la ceea ce nu vei pierde.
Da, despartirile sunt traume care pot fi vindecate rapid. Este un lucru obisnuit sa oscilezi intre a-i simti lipsa fostului iubit si a fi furioasa pe el. Problema este ca, creierul nu poate lasa experienta in trecut decat daca intelege ca fostul iubit nu a fost IN TOTALITATE BUN sau IN TOTALITATE RAU. Tu trebuie doar sa iti dai seama ca ceea ce iti va lipsi la el – atunci cand incepi sa te gandesti la el – va fi mereu umbrit de ceva care te deranja la el.

5. Inconjura-te de oameni care te iubesc.

Nu te izola. Nu trebuie sa iesi imediat la intalniri sau in oras – de fapt, sugestia mea ar fi sa faci pasi mici in aceasta privinta – dar trebuie sa ai o viata sociala in care sa fie implicati prietenii si familia. Chiar daca nu crezi ca esti pregatita sa petreci timp cu alti oameni, intalneste-te cu cei mai apropiati prieteni si petrece timp cu ei. Te vor ajuta sa te vindeci si sa iti reamintesti ca inca mai ai in jurul tau oameni care te iubesc.



Acest articol este proprietatea matri.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

depresia, ca si orice alta situatie mentala, nu este o "boala"

Este un raspuns de detoxifiere emotionala, mentala, etc, care are scopul de a te atentiona cu privire la faptul ca ceva din viata nu este, sa nu mai este autentic sau folositor pentru dezvoltarea ta spirituala, la momentul curent din viata ta.

Ca intotdeauna, ideea este sa aprofundezi cauza problemei, sa discerni motivele esentiale pentru depresia prin care treci, si in loc sa inlaturi in mod disperat si patetic aspectele neplacute ale situatiei, sa ti-i le asumi si sa te confrunti pe tine insuti, cu tot ce iti place si ce nu-ti place la tine, si sa vezi motivele adevarate pentru care suferi in modul in care suferi, indiferent cata durere sau tortura vei indura, pentru a afla adevarul.

Poate problema este una relationala, cu familia, cu partenerul/partenera, oamenii in general, etc, sau/si poate este una in care tu esti de vina, pentru ceva ce ai facut practic, sau pentru un mod de gandire sau simtire care nu este sincer sau adevarat, etc.

Spiritualitatea (NU religia), filozofia, creativitatea, inteligenta, sfidarea, curajul, intelepciunea, si onestitatea sunt de esenta, printre altele...

Psihologia, ca si profesie la nivel public, este o porcarie.

Cunoasterea sinelui, psihologia si spiritualitatea, printre altele, sunt esentiale pentru evolutie si elevare, etc

In orice caz, tot ce tine de industria de boala (farmaceutica aleopatica, inclusiv porcariile "psihiatrice"winking, trebuie sa nu iei nici un fel de pastila, injectii sau orice alte porcarii, ci in schimb sa te aprofundezi pe tine insuti, sa te confrunti si sa confrunti pe ceilalti, si situatia, etc, indiferent de orice.

Curajul, sinceritatea si sfidarea (adica alegerea binelui impotriva raului, adevarului impotriva minciunii, etc) sunt trasaturi de esenta.

Oricine poate evolua, daca astfel alege.

In fine, un articol partial corelat cu topic-ul din acest post, printre altele...

https://philoliasfidareos.com/do-your-ki … ment/

Also, printre altele: https://philoliasfidareos.com/freedom-sp … -bel/

Anyway, printre altele...

FARA MASCA!!! FARA INJECTIE!!! FARA SCLAVIE!!!

INTOTDEAUNA SUNT SI SUNTEM, PRINTRE ALTELE, SPIRIT, LIBERTATE, SFIDARE!!!

WAHUURFIII

MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAA

Anyway, among other things…

“Creator” and “Creation” consciousness are not “separate”. They are both I and We and Me, infinite and unlimited consciousness, manifesting in different ways, and veyond the concept of “ways”.

Everything is always a choice, and the choice is always ours to make.

Always and veyond ways, I wildly, loudly, proudly persist, rebel, defy.

Always and veyond ways, I and We and Me are all and always and veyond ways, infinite and unlimited, unbound, freedom, liberty, defiance, soul and spirit, care and love, imagination, courage, will and intent, infinity, unlimitedness and veyond… among other things…

HARAGUURFIII WARAHUURFIII WAHUURFIII

MUAAAAH AHAHAHAH AHA HA HAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAA HA AHAHHAAAAAAAAAAAAAAAAA



Publicat Acum peste 2 luni

Poti vorbi despre o relație de căsătorie eu sînt singur caut o fata singură Ani de te



Publicat Acum peste 2 luni

big grin



Publicat Acum peste 2 luni

Cine sunt cei 5 psihologi care ne dezvăluie asta? Nu apar menționați. Așa ar fi fost ideal, pentru mai multă credibilitate.



Publicat Acum peste 2 luni

Legat de acest articol, pot sugera o completare, click aici : https://launastenic.wordpress.com/2019/0 … suti/



Publicat Acum peste 2 luni

Articol de 2 lei



Publicat Acum peste 2 luni

chestia cu sportul, cu compania unor oameni care tin la tine (asta e cam greu !... happy))) ... cu facut curat, sau orice altceva din care rezulta la final o multumire - sunt modalitati corecte de a te indeparta usor-usor de momentul despartirii. In final e adevarat ca e o minciunica-diluata la adresa creierului, dar functioneaza. Adevarata uitare e uitarea insasi, dar elementul ei esential este TRECEREA TIMPULUI - la care activitatile mai sus amintite ajuta.

TRECEREA TIMPULUI mai are si un caracter al sau - trist. Pt. ca se aduna povesti ca cele de mai sus - si sumarul lor e ceva dulceago-otravicios. E ca si cand vrei sa gusti miere aruncata intr-un borcat cu stricnina - inerent apuci si ceva toxic, cat ai incerca sa selectezi doar mierea. Trecerea timpului are ca numitor comun si aceste esecuri in a separa mierea de stricnina.

In final(a) - nu exista solutie. De aceea existau in societatea traditionala "role models" carora (plus/minus) ambele sexe incercau sa se conformeze. Fiind mai putine greseli-de-traseu si stricnina era mai putina, si deci per total relatia mai putin toxica, poate chiar traibila.



Publicat Acum peste 2 luni

Amestecatura din care nu iese esentialul; mai mult, se contrazicein propriile idei: ba ca sa meditezi pe situatie de unu sungur latrand la luna, ba ca sa nu fi singur. Pe bune, asta stie un psiholog sa faca, sa ne umple capul cu minciuni si filosofii incurcand prietenia si dragostea?!
In primul rand voi ce intelegeti prin a uita o experienta anterioara? Eu as intelege mai mult a trece peste momentul acela intens, negativ; mai mult nu ai ce, pentru ca lucrurile vor ramane intodeauna in creier (si chiar e bine sa ramana sub o anumita forma: unele sunt lucruri faine si chiar daca sunt legate de cineva care te-a ranit in final, nu ai de ce sa le stergi, altele sunt lucruri de evitat - si parca din istorie invatam, n'est pas? ).
Un al II-lea rand, cand vorbim de prieteni, voi la ce va ganditi, nu la persoane cu care omori anumiti timpi ca sa te simti bine ? (les amis, the friends, tovarasi etc.) Da, sunt aia care nu stiu totul si iti mai dau si snite idei ciudate, strambe, dar parca iei te ajuta sa te eliberezi de energia aia negativa?! Cu sfaturile lor, asa cum sunt, te ajuta sa vezi lucruri si din alt unghi, urmand ca tot tu sa iei decizia finala (asta daca ai creier).
Ideea ca mereu trebuie sa dai cu durerea de pamant si sa stii sa razi de tine. De uitat nu uiti, de trecut treci, mai ales cand ai sustinere. Ah, si sa nu uitam sa ne asteptam la orice, intodeauna! Nu mai puneti atatea asteptari unui lucru necunoscut! Deschideti-va mintea si sufletul, nu mai conditionati atata tot ce e in jurul vostrul!



Publicat Acum peste 2 luni

Adela draga......Fatuca tatii......N-ai alta preocupare? Ceva mai productiv! Ceva util societatii! Ca de exemplu, spalatul vaselor, spalatul rufelor, dat cu aspiratorul prin casa, tuns iarba din parcul communal, maturat strada din fata Primariei, facut curatenie la WC-urile scolii din sat......Sunt atatea lucruri nobile de facut, in loc sa te dai "filozoafa din cartier" pe Internet.



Publicat Acum peste 2 luni

Psiholog: Un escroc cu diploma, a carui sursa existenta este o categorie EXTREM de mare de prosti. In mod logic, SINGURA "calitate" a prostilor este ca pot fi foarte usor mani****ti si exploatati. Ca urmare a acestui fapt - demonstrat din abundenta de-a lungul istoriei - "psihologul" vinde sfaturi iar prostul CU BANI plateste pentru ele. Aceste sfaturi sunt la fel de folositoare ca o frectie cu Nivea la in picior de lemn.


Autentificare