Cum sa iubesti fara frica dupa ce inima ti-a fost franta de un narcisist

Publicat pe 02/03/2018
0 Comentarii

Nu trebuie sa ramai vulnerabila pentru totdeauna.

Cand ai iubit pe cineva al carui scop principal era doar sa isi satisfaca propriile dorinte – un narcisist – ramai vulnerabila, cu o frica adanc inradacinata, la terminarea relatiei abuzive – ca sa nu mai vorbim de inima franta. Dupa o astfel de relatie, pare un lucru aproape imposibil sa iti gasesti din nou linistea, libertatea si fericirea.

Adevarul este ca, daca primesti ajutor, poti avea o viata care merita traita. Ca sa regasesti dragostea fara temeri dupa ce ai fost indragostita de o persoana periculoasa trebuie sa inveti sa ai grija de tine, sa te accepti asa cum esti, sa fii indulgenta cu tine si sa fii putin ingenioasa.

Incepe prin a crea un spatiu sacru, care sa iti protejeze trupul si sufletul. Aceasta inseamna sa excluzi oamenii negativi si sa ii primesti aici pe cei care te sprijina in viata. Pot aparea incertitudini si dificultati, dar ai incredere in calea ta. Vei fi incantata de noua versiune a ta.

Mai jos sunt 5 sfaturi care te vor ajuta sa poti iubi din nou fara frica dupa o relatie abuziva cu un narcisist:

1. Iubeste-ti corpul.

Pentru a face fata stresului traumatic, corpul tau tanjeste dupa zahar si alcool. In schimb, alege sa iti ingrijesti corpul cu suplimente naturale, vitamine si minerale care te ajuta sa iti echilibrezi starea de spirit, sa reduci anxietatea si sa dormi mai bine.

Aromaterapia poate, de asemenea, sa creasca nivelul de relaxare (lavanda) sau sa imbunatateasca starea de spirit (lamaia). Gaseste arome care te atrag si iti fac bine.

Urmeaza o dieta antiinflamatoare si, daca memoria iti este afectata, consuma alimente care ajuta la imbunatatirea memoriei, cum ar fi legumele cu frunze verzi, somonul, avocado, nucile, broccoli, turmericul si afinele.

Rasfata-ti corpul cu masaje saptamanale, chiropractica, acupunctura si alte metode alternative de ameliorare a durerii.

Creeaza-ti un ritual de somn pentru a te asigura ca beneficiezi de cel putin 7-9 ore de somn (corpul tau are nevoie de asta!). Fa exercitii usoare, cum ar fi plimbarile in natura, yoga, plimbarile cu bicicleta sau inotul. Fii deschisa la modalitatile de reconfortare pe care natura ti le ofera.

2. Iubeste-ti inima.


Implica-te in arta si incurajeaza-ti creativitatea ca sa te simti reintinerita. Pictura, gradinaritul, artele si mestesugurile, decorarea si prelucrarea lemnului reprezinta o evadare si canalizeaza imaginatia, atenuand durerea si linistind sufletul.

Muzica si miscarea sunt, de asemenea, curative. Asculta sunetele linistitoare ale muzicii instrumentale, clasice sau incearca sa vezi daca iti place sa canti la vreun instrument.
Lasa-te impresionata de muzica si danseaza dupa cum iti spune inima. Ai curaj sa te exprimi si sa gasesti echilibrul intre trup si suflet.

3. Iubeste-ti mintea.

Informeaza-te cu cele mai recente descoperiri din domeniul neurostiintei (studiul creierului) in ce priveste traumele si iubirea. Acesta ar putea fi si un moment ideal pentru a incepe un jurnal. Creierul tau va elibera amintiri suprimate ale traumei pe care vei dori sa le pui in scris pentru a te ajuta sa rezolvi puzzle-ul.

Vei avea o noua perspectiva a abuzului la care ai fost supusa. O sugestie ar fi sa porti mereu in poseta un mic jurnal.

Cauta un consilier care sa iti placa si care sa inteleaga abuzul narcisist. Consilierea te va ajuta sa iti recapeti increderea in tine, sentimentul de securitate si stima de sine pe care le-ai pierdut.

4. Cere ajutor.

Fereste-te de relatiile superficiale, insa invata sa ceri sprijin de la cei care ti-l pot oferi. Include pe cei mai apropiati prieteni si membri ai familiei. Creeaza o lista cu cel putin 6-8 persoane care pot sa te indume ori de cate ori ai nevoie sau pe umarul carora poti plange oricand.

Alatura-te unui grup de sprijin care sa te ajute sa iti revii din trauma suportata – indiferent daca ai fost victima unui abuz sexual si / sau ai cazut prada unui narcisist, psihopat sau sociopat.

De asemenea, viziteaza grupurile de sprijin pentru divort sau alatura-te unui program in 12 pasi, daca este necesar. Gaseste un program sau un grup destinat traumei tale. Poti sa te recuperezi pe deplin, dar nu fara iubirea si sprijinul altora.

5. Cauta ajutor si iubire de la Dumnezeu.

Cauta sa fii deschisa pentru a primi intelepciunea, indrumarea si iubirea divina. Rugaciunea te va tine conectata cu sursa iubirii. Meditatia, citirea scripturilor si lucrul cu un mentor spiritual iti pot deschide sufletul catre adevarurile spirituale.

Recunostinta te va ajuta sa multumesti pentru lucrurile bune pe care le ai si pentru calatoria care te va transforma la final. Reinventeaza-te dupa abuz si astfel iti vei descoperi potentialul neexploatat si iti vei redefini misiunea si viziunea vietii tale.

Obiectivul meu este de a oferi putere si de a educa astfel incat voi sa aveti tot ce va trebuie pentru a evita oamenii care sunt incapabili de a-si exprima dragostea, precum si de a va sustine calatoria vindecatoare necesara cand iubirea si lipsa iubirii se intalnesc. Dragostea e aproape, asa ca iubeste fara teama!



Acest articol este proprietatea matri.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Autentificare