5 semne ca bagajul tau emotional iti saboteaza relatia

Publicat pe 17/01/2018
0 Comentarii

Verifica-ti bagajul la usa.

Desi ti s-a spus pentru a nu stiu cata oara „Nu e vina ta, e a mea”, s-ar putea sa fie timpul sa iei in calcul faptul ca ar putea fi, de fapt, vina ta.
Si nu, asta nu inseamna ca s-a despartit de tine din cauza felului in care ti se infoaie parul vara sau pentru ca intotdeauna lasi firimituri in pat si nici chiar pentru ca i-ai trimis din greseala niste mesaje mamei lui.

Nu. Ceea ce te trage in jos si iti distruge cu adevarat viata amoroasa e tot acel bagaj emotional.

Crede-ma. Am fost in situatia asta. Si nu, nu generalizez. Iata cinci semne ca porti cu tine un bagaj emotional si modul in care acesta iti va afecta relatia, ajungand poate pana la despartire.

1. Iti proiectezi nesiguranta.
Cei care au bagaj emotional pot fi adesea macinati de neincrederea in sine. Aceasta neincredere este nociva si din cauza faptului ca, in momentul in care persoana nesigura vede ce e mai rau la ea, incepe sa presupuna ca si ceilalti sunt la fel.

Daca, de exemplu, esti la prima intalnire si esti precauta si tragi concluzii pripite despre celalalt, s-ar putea sa presupui automat ca partenerul te va judeca la fel de aspru. Acest lucru, la randul sau, te poate face sa te porti defensiv. E o modalitate excelenta de a distruge orice sansa inainte de a tine primul toast, nu-i asa?

Daca te confrunti cu sentimente negative despre persoana langa care esti, intreaba-te de unde provin aceste sentimente. Oare nu faci presupuneri neintemeiate?

2. Esti paranoica.

Nu e nimic rau in a fi putin suspicioasa in legatura cu infidelitatea, mai ales daca te-ai ars in trecut. Dar pentru ca o relatie sa functioneze, trebuie sa existe incredere reciproca.

Daca nu ai incredere totala in el – sau chiar daca ai, dar esti doar precauta – paranoia se poate manifesta in feluri deloc atragatoare: devii sufocanta, ai mereu nevoie de ceva de la el si ii invadezi intimitatea. (Nu, nu e niciodata acceptabil sa-ti bagi nasul in intimitatea altuia.)

Niciun barbat (sau nicio femeie, de altfel) nu vrea sa se simta supravegheat constant, mai ales daca nu a facut absolut nimic pentru a-ti trada increderea. Asadar, contoleaza-ti suspiciunile, cu exceptia cazului in care chiar a facut ceva pentru care are rost sa iti faci griji.

3. Il compari cu fostii iubiti.
Acest lucru depaseste paranoia. Este ceva mai subtil si mai perfid. Daca il vezi ca zambeste intr-un anume fel sau rosteste o anumita expresie, iar tu te gandesti imediat la fostul tau iubit abuziv sau la acea aventura nefericita de o noapte, iti lasi trecutul sa te traga inapoi in mod inutil.

Cauti in mod constant parteneri noi doar din cauza unor asemanari nefericite? Este important sa iti reamintesti ca el nu este fostul tau iubit. Incearca sa te gandesti, in schimb, la toate calitatile uimitoare pe care le are si pe care fostul tau prieten cu siguranta nu le avea.

4. Ascunzi de el lucruri.
Au mai fost articole pe site despre secretele pe care cuplurile sanatoase nu ar trebui sa le aiba. Asta pentru ca, pentru a va dedica pe deplin unul altuia, trebuie sa va cunoasteti unul pe celalalt destul de bine. Neimpartasirea emotiilor si retrairea unor evenimente dureroase din trecut in moduri care afecteaza prezentul pot tine relatia pe loc.

Asa ca, intreaba-te: ce i-ai ascuns si de ce? Sunt sanse ca el sa-ai dea seama ca ii ascunzi ceva si cu siguranta ar prefera sa auda despre asta de la tine decat sa aiba surpriza de a afla singur.

5. Nu te implici in totalitate.
Exista pretutindeni persoane care au o fobie fata de luarea unui angajament, iar unele dintre ele nu poarta cu sine niciun gram de bagaj. Dar, in multe cazuri, teama de a te  lega de o persoana poate indica o problema mai profunda. Daca nu dai nicio sansa vreunei relatii, este timpul sa cauti mai adanc in sufletul tau.

Nu este nimic in neregula cu faptul ca esti singura, dar asta e ceea ce vrei cu adevarat? Si daca nu, ce te face sa eziti cand ai ocazia sa gasesti iubirea? Daca nimic altceva nu functioneaza, poate ca ar fi bine sa vorbesti cu un terapeut sau cu un trainer pentru dragoste / intalniri despre cum poti scapa de acest bagaj daunator.

In cele din urma, totul se reduce la incredere. Vrei sa lasi bagajul in urma? Ai incredere din nou!



Acest articol este proprietatea matri.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Autentificare