6 motive serioase pentru a-ti anula nunta

Publicat pe 11/12/2017
2 Comentarii

Faptul ca ti-e frica nu este un motiv suficient pentru a anula o nunta.

Este un scenariu mult prea comun. Esti acolo, inca deslusind iubirea tumultoasa dar si mai tumultoasele planuri pentru nunta. Inviatiile au fost trimise de mult, planurile de calatorie au fost facute, tortul a fost comandat, avansurile nereturnabile deja au fost platite...

Cand deodata, ai aceasta senzatie instinctuala sacaitoare ca nu este cel mai bun lucru pe care il poti face.  Ceva anume iti spune sa anulezi nunta. Dar oare este vorba doar despre frica? Sau este ceva mai mult? Ar trebui oare sa iti anulezi nunta?

Cele mai multe cupluri logodite trec printr-un anumit nivel de nervozitate si intrebari in ultimul ceas cu privire la faptul daca este in regula sau nu, daca el este alesul sau nu e, sau in legatura cu faptul daca au sau nu amandoi ceeea ce este necesar pentru a reusi pe termen lung. Doar fiindca iti este frica, nu este un motiv bun pentru a-ti anula nunta - dar urmatoarele motive sunt:

1. Speri ca se va schimba.

Deja stii ca nu impartasiti acelasi sistem de valori, dar gandesti ca el isi va schimba parerea odata ce v-ati casatorit. Poate ca inca isi mai doreste sa petreaca cu vechea lui gasca iar  tu esti pregatita pentru garduletul alb din jurul casei. Sau poate tu vezi in viitorul vostru salopete si scutece dar el nu isi doreste sa aiba copii.

Chiar si atunci cand va doriti aceleasi lucruri, casnicia este un drum destul de dur, plin de suisuri si coborasuri si curbe pe care nu le asteptati. Dar daca intrati in casnicie gandind ca "opusele de atrag", "o sa ne intelegem noi", "o sa se linisteasca atunci cand se va casatori", in acest caz, cu siguranta o sa aveti parte de mai multe coborasuri decat suisuri.

2. Ai nevoie de consiliere inainte de a te casatori.

Sa fim seriosi, nici nu ai intrat in perioada "lunii de miere", care se spune ca reprezinta esenta fericirii. Daca relatia ta nu e stabila inaintea zilei celei mari, poti sa fii sigur ca se va inrautati odata ce v-ati depus juramintele.

Planificarea unei nunti este stresanta si cu siguranta vor exista neintelegeri, dar daca nu veti reusi sa treceti peste conflicte intr-un mod rezonabil, cum credeti ca veti reusi sa faceti asta atunci cand trebuie sa administrati si provocarile dificile legate de intretinerea unei case, cresterea unei familii, construirea unei vieti? Daca te astepti ca diferentele ireconciliabile sa dispara in mod magic odata ce te-ai casatorit, trebuie sa iti spun ca traiesti intr-o lume a iluziilor.

3. Inca nu ati discutat detaliile.

Multe persoane considera ca a vorbi prea mult despre viitor este...sa zicem, opusul unui lucru romantic. Le este frica sa puna un amortizor pe entuziasm si sa isi piarda fluturasii din stomac.

Insa realitatea este aceea ca mai multe cupluri se despart din cauza unor discutii cu privire la copii - nu doar daca doriti sau nu copii (de obicei asta se discuta dinainte) - dar cum ii veti creste? Scoli publice, scoli private, scolarizare de acasa?  Veti fi duri sau blanzi?

Si apoi vin si intrebarile cu privire la cariera – va veti muta unul pentru celalalt? Daca va urmati pasiunile si va traiti visurile, inseamna ca o sa aveti un salariu mare si stilul de viata ce vine odata cu asa ceva? Acestea sunt intrebarile la care trebuie sa raspundeti si daca inca nu cunoasteti raspunsurile, atunci ar fi bine sa le gasiti pana sa spuneti "da".

4. Nu ati trecut prin toate cele patru anotimpuri impreuna.

Stim cu totii ca odata ajunsi adulti, anii incep sa treaca ca si clipele, deci daca nu ai intrat in al cincilea anotimp cu el, atunci inseamna ca nu ati petrecut suficient timp impreuna pentru a ajunge sa va cunoasteti unul pe celalalt.
 
Vorbiti depre a petrece intreaga viata impreuna – de ce sa nu astepti sa treaca un an inainte de a va pune pirostiile? Daca esti atat de ametit de noua dragoste, incat sa nu mai poti sa astepti, atunci logoditi-va, dar acordati-va cel putin un an pentru a planui nunta. O sa te bucuri ca ai facut-o.

5. O faci din motive gresite.

Daca te casatoresti cu el din cauza presiunii din partea familiei sau prietenilor, sau fiindca pe hartie pare sa fie o partida buna dar in inima ta stii ca nu simti ceea ce ar trebui pentru el, atunci iei o decizie gresita. Daca speri sa ajungi sa il iubesti candva, acest lucru s-ar putea intampla, dar sansele sunt mici. Mai bine asteptati pana cand acele seminte ale dragostei ajung sa incolteasca.

6. Deja te-a inselat.

Daca deja este inscris in categoria celor care inseala, este mai mult decat probabil ce acest lucru sa se intample din nou. Singurul lucru care se va schimba este viziunea ta asupra realitatii.

Adevarul este ca, daca relatia este cea corecta, atunci amanarea nuntii nu ar schimba nimic iar dragostea fiecaruia dintre voi pentru celalalt pur si simplu va deveni mai puternica. Atunci cand statisticile continua sa ne arate faptul ca in jur de 50% dintre casatorii se termina cu un divort, trebuie sa va asigurati ca va acordati cea mai buna sansa posibila pentru a face parte din jumatatea de cupluri care raman impreuna pentru termen lung.

Chiar daca unchiul Vasile si matusa Elena din Italia deja si-au cumparat biletele de avion, este mai bine sa o terminati acum, decat sa faceti pasul doar fiindca nu doriti sa suparati pe nimeni. Te vor ierta. Si chiar daca nu o vor face, este mai bine decat sa treci prin suferinta unui divort urat, sau si mai rau, printr-o viata nefericita alaturi de persoana gresita.


Acest articol este proprietatea matri.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Primul motiv pentru care as anula nunta, ar fi ca soacra arata mai bine ca mireasa! E bine 'conservata' si in mod sigur, are mai multa experienta in domeniul "casnic"...



Publicat Acum peste 2 luni

sunt articole binevenite. toti avem de invatat, cat traim.


Autentificare