Blog

Prin cenusa imperiului

Autor Brati_Slava
Publicat pe 15/01/2022
0 comentarii

Nu m-am simtit bine la Viena, am suferit de trecut. Cu toata bogatia regasita acolo.
Am avut trairi stranii si contradictorii, nu am fost in stare sa traiesc azi, m-am infuriat si am debitat numai prostii (in mintea mea - ca sunt retinut de fel).
Sistemul functionaresc de acolo vine si de aceea am eu panici cand vad o factura sau o chitanta si hartii pe care trebuie sa le semnez. ... in loc sa le dau o intrebuintare mai buna.
Maculatura, o crima comisa de autori neunoscuti, o secure si o coada de topor, nevazute si sublime.

Nu numai "Dunarea" Albastra, o pupila albastra, un iris albastru, o nevazuta si eterna salopeta albastra de blugi ponositi cu care cineva spinteca linistea multimilor abatute pe problemele existentiale si recurente.
Am invatat ca iubirea poate cere o imensa rabdare, dar cu siguranta poate va plictisi. Insa, iubirea investita in timp va da roade.
La fel si ura va da roade, Les Fleurs du Mal, iarba raului, infloreste si se praseste ca o pecingine. Pretutindeni, nu doar intr-un singur loc, nu doar in gradina asta. Samanta buruienii e insa aceeasi.

Nuuu, nu m-am simtit bine, am regasit toate obiceiurile "lumii bune" romanesti, dar la o alta scara. Plus de asta, a suporta mirosul nobil de balega mi-a fost peste poarte.
Mustele. Astea se plimba nestingherite, nu le pasa de Viena sau de neant, balega sa fie!
Viena: palate, armate, imperiu, mai ramanea sa zic "sa traiti, am inteles".
Taran, deh! Ca nu poti fi altfel, oricate ifose ti-ai da, daca ai ajuns acolo de la marginea Europei. Mentalitatea lor, a mea, nici nu conteaza.

Uite d'aia nu mai pot eu! De etichetele care mi se pun. Cu "Satisfactie" unele...
Tocmai ce ma extaziasem in Karlschirche de frumusete si cultura, cand am dat peste o placuta comemorativa.
Ce caut eu aici, ma intrebam furios, suparat pe mine si pe toate ipostazele astea intrate in cap pe furis, despre lumea in care traim?
Eroii cazuti la Oituz, in Pasul Ghimes???
Imi vin in minte Padurea spanzuratilor, cehul Svoboda, "slavul ala" atarnat in streang dar eliberat, liber si dincolo de moarte.
Ce cautau ei, acolo?!
Autentificare