Blog

Lisandra

Autor Brati_Slava
Publicat pe 14/01/2022
3 comentarii

Scria Lisandra mai deunazi pe aici despre locuitorii Slovaciei, "slavii astia". Cu o superioara deferenta imperiala, de sorginte habsburgica.
O aroganta ieftina cu rezonanta de mahala.
Bine, era ploaie, urca la o cetate, gafaia si din cauza asta i se aburisera ochelarii.
Incerc sa o menanej, desi ochelarii dansei sunt aburiti mereu si sa o scuz dumneavoastra, cititorii.
Vedeti voi, cum succesiunea literelor alfabetului incepe cu A, B, la un moment dat are si L,M exact in aceasta ordine.
Din respect deosebit si in mod deliberat am incurcat cele doua litere, M cu L, si i-am spus Mioarei ​noastre...Lisandra.
​O provinciala fata asta mare, desi a fi mare de la o varsta incolo da cu minus. In toate sensurile "maretiei". De la cantar, talie si pana la mansarda (facturi mari, iarna frig, o stare din aia de frigi...'der frau', si vara multe aere ne-conditionate, reconditionate).
Provinciala tot provinciala ramane, aduceti-va aminte de Chiritele lui Alecsandri, piesa ce a avut mai multe ecranizari.
O provinciala ajunsa chiar si undeva in mareata Austrie, cenusa imperiului habsburgic de odinioara, nu se va stabili la Viena ci intr-un orasel de provincie cu sub 2000 de locuitori. Sa zicem Zwölfaxing.
Numai ca acolo e cantonat un mare regiment, puteti cauta si pe net mica localitate iar majoritatea imaginilor vor fi cu falnicul regiment.
Stie Lisandra noastra ce stie, doar - doar o vedea macar vreo parada gratis, ca 75 de euro pe un suvenir la Bratislava i s-a parut mult. Cu banii astia achita facturile la apa un deceniu.
La valoarea ei, e o suma mare. Se vede treaba ca orice este inflationist, de la monetarie si pana la literatura, e de duzina si nu are valoare.
Ma uit mai atent la imaginile de pe Gogl cu micul orasel Zwölfaxing si ce vaz, in afara de puzderia de poze cu regimentul cantonat acolo, o moara. De vant moara.
Pe drumul de costise ce duce la Vaslui ... scrisese Alecsandri odata.
Inspirational de-a dreptul acest melanj: Lisandra, contextul din Zwölfaxing, Alecsandri...

Pe drumul de la moara,
Printre papusoi
Calca lin o fata mare
... Regimentul II.

Dedic acest blog barbatilor acuzati in rem si in corpore de catre insana (neologism din engleza inca neomologat) Mioara Lisandra.
Facturile nesimtite emise fara numar de catre insana Mioara Lisandra la adresa barbatilor trebuie achitate, sunt titluri executorii.
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Glosar de termeni:
*TĂLẤMB, -Ă, tălâmbi, -e, adj. (Reg.; despre oameni) Neîndemânatic; tembel. – Et. nec.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)
*insane
/ɪnˈseɪn/
Învățați să pronunțați
adjective
1.
in a state of mind which prevents normal perception, behaviour, or social interaction; seriously mentally ill.
"(s)he had gone insane"



Publicat Acum peste 2 luni

Barbatii chiar vor femei destepte, nu insane misandre si talambe ca Lisandra.



Publicat Acum peste 2 luni

Mioara Lisandra e bestiala, converseaza cu barbatii doar offline si online. E mare fata asta!cowmonkeychickenpumpkin[ bug]

Autentificare