Blog

Ba la BALs, ba la spital...

Autor Seherezada
Publicat pe 29/01/2021
1 comentarii

Ganduri razlete (scrise cu obida):

Valsam intre viata si moarte,
intre cei doi versanti abrupti ai neantului
de unde venim si incotro ne ducem,
pe ata subtire a sanatatii,
intinsa elastic peste prapastia suferintei.

Sansa omului nu e sa ajunga, in sfarsit, la spital.
Sansa e sa iasa de-acolo, pe picioarele lui.
Altfel, aleluia !

Uneori, sa aduci o aeroterma unei mame care zace in spital, nu e un gest nobil.
Nici macar unul de dragoste filiala.
Daca nenorocul te cauta cu tot dinadinsul, gestul tau poate deveni unul criminal.

Doamne, ce buna ar fi o lege ca toti parlamentarii romani si familiile lor sa fie obligati sa foloseasca doar sistemul public din Romania (repet: cel de stat, nu privat): copiii lor sa invete doar in scoli de stat romanesti, nu din cele private, de cate ori sunt bolnavi ei si tot neamul lor sa fie tratati in spitale romanesti de stat, atunci cand merg la munca sa foloseasca doar transportul public, nu limuzine opulente.
In scurt timp, parlamentul s-ar curata de lichelele flamande care duc tara de rapa, dar isi ridica vile impozante cu piscine, care dau o fuga la Viena pentru o operatie de apendicita si la Milano, ca sa-si ia sosete.
Sobolanii sunt primii care o sterg de pe corabia care se scufunda.
Iar cei ramasi in noul tip de parlament s-ar lupta, cu indarjire, sa faca ceva si pentru cei peste 80% din cetatenii tarii asteia.
O Romanie anormal de frumoasa, minunata - ca infatisare (cu bogatii cum nu sunt in multe tari din lume), dar plina de amaraciune.

De regula, nu injur niciodata, pe nimeni (cu toate ca am lucrat in santiere din zone portuare si cunosc cateva din cele mai suculente si mai strasnice injuraturi romanesti: unele sunt atat de incredibile, incat daca ti le-as spune in public, ai deveni un caz antologic, asa sunt de tari) ! Astazi, insa, le-am rostit in gand astora care, de peste 30 de ani, ne conduc direct spre prapastie, fara sa vada ca si sub picioarele lor, tremura pamantul si incepe sa se surpe, de o sa cada si ei cu tot cu conacele lor marete.
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Bine ca ai scapat, Diana ! Uite cati nu mai au scăpare...
Iar medicii se lupta pentru salarii mai mari, nu pentru loc de munca ceva mai sigur. Uita, desigur, ca e mai important sa ajungi intreg acasa, decat sa iti ridici ditamai viloiul.

Presedinta Croatiei este o doamna inteleapta si care isi iubeste tara, daca chiar a făcut ce spui. Ar trebui sa o invitam aici macar vreo doua mandate, sa curete si gradina carpatina de scaieti.

Si eu apreciez lucrurile simple. Cei care promit lux, de regula, au probleme cu pozitionarea cratimei.

Autentificare