Blog

TREI: Masca, dezinfectant, vaccin !

Autor Seherezada
Publicat pe 26/01/2021
1 comentarii

Asta seara, ma plictisesc. Si de ce sa ma plictisesc de una singura ?
Hai sa imprastiem norii pandemici si sa aducem in dar macar un zambet cui se va sinchisi sa citeasca.

Ca tot am zis de nori, ah, cum mai canta grupul Holograf, cu ani in urma, pe faleza din portul turistic Tomis, cu toate ca era intuneric de cateva ore bune:
"Hei, hei, verde e iarba,
Soarele-i sus pe cer!
Hei, hei, dusa e iarna,
Cu dintii ei de fier!"
Asa, acuma, avem si fond sonor, ca v-am dat ceva dragut de fredonat...
Dupa cum se vede, chiar mi s-a facut dor de concerte adevarate (sa fie din cauza manelelor matinal-duminicale, cu care ma "rasfata" vecinul de sus, de-mi dau lacrimile cand mi-amintesc de matineele de la Ateneu sau de vreun concert de jazz la care am fost acum o mie de ani, pe vremea cand pandemia inca nu se inventase...)

S-au redeschis restaurantele bucurestene, ca doar am trecut sub pragul acela fioros de "TREI la mie" - adevarat ca doar in proportie de "TREI-zeci la suta", iar asta o sa tina, ca in povesti, doar TREI zile.
Profitati: acuma e momentul sa invitati pe cineva la o cafea, la un ceai, la un... ce bun ar fi fost un CI-CO (cei de varsta mea stiu bine la ce ma refer).

In curand, scolile se vor redeschide si ele, dar cu mentiunea ca imediat ce tusesc TREI dintre cei prezenti (elevi, profesori, directori...) si este evidentiata boala, totul revine la online.

Ma gandesc serios la o teza de doctorat cu tema: "Cifra trei in conceptia mistico-mitologica si in literatura poporului roman"
Ciobanasii din Miorita erau trei.
Fratii Jderi - daca tin bine minte, tot trei.

Paranteza: N-am citit tot romanul, din cauza ca scrierile lui Sadoveanu mi s-au parut tare obositoare (cu exceptia povestilor, care erau scurte macar), dar am luat TREI note de zece la "Fratii Jderi", dupa ce am citit diagonal prefata cartii din biblioteca personala si postfata din cartea colegei mele de banca: la lectia de zi, la teza si la recapitularea din ultimul trimestru.
M-a deranjat sa aflu ca, pe Ionut, il chema Jder. Atunci, corect ar fi fost ca titlul cartii sa fie "Fratii Jder" sau "Alde Jderii".
Am inchis paranteza.

Iezii caprei lui Ion Creanga - trei erau, asta stiu sigur.
Zmeul avea trei capete, iar Fat Frumos arunca mereu trei chestii peste umar, ca sa scape cu viata: oglinda - care devenea lac, un pieptene - care devenea padure si un pachet de Marlboro (nu, asta era un banc...)
Chiar: oare, ce mai arunca Fat Frumos spre zmeu? Poate pe Ileana Cosanzeana?
Cheile unui Mercedes? Un card sau niste vouchere pentru un concediu in insule exotice?
Trebuie sa caut "Povesti nemuritoare.pdf" si sa-mi improspatez memoria.

Acuma, ar trebui sa arunce o masca gaurita, niscaiva dezinfectant expirat si un vaccin anti-COVID stricat, tinut TREI ore in buzunar (ca sa fie sigur ca moare zmeul)!

P.S. Gata, stiu: FF arunca si o... cute !
Cei care se ofereau sa-mi vanda lecitina sa pastreze oferta. Revin peste cativa ani.
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Sadoveanu era plictisitor...cartile lui ma adormeau mereu.....cica scria pentru bani,cine stie !?!!

Autentificare