Blog

Daca as inventa o masinarie...

Autor Seherezada
Publicat pe 13/01/2021
1 comentarii

...cred ca mi-ar placea cel mai mult una care sa calatoreasca in timp.
As muta ceasul ala putin mai tarziu ca acum - nu cu mult, pana dupa pandemie.
Sunt tare curioasa daca lumea a invatat ceva pana la sfarsit, din toata povestea asta.
O sa fie de povestit urmasilor nostri (sau ai altora, in caz ca nu ne-am invrednicit sa lasam lumii inca o generatie) si vom povesti chiar si noi intre noi.
Ne vom intreba: unde te-a prins starea de urgenta ? Ai stat in carantina ? Ai pierdut pe cineva ?

Tin minte ca, deja, aveam doua-trei intamplari din astea in tolba: cutremurul din '77/ Cernobal/ Revolutia din '89. Acuma, am si o pandemie in traista.
O sa fiu o Seherezada pe cinste, la pensie.

Bunicii mei aveau doua razboaie pe raboj. Lipsuri crunte, risc major de pierdere a vietii. Cred ca le-a fost mult mai greu, decat ne este noua acum.
Carti, televizor, calculator,... Pandemia asta e parfum, daca te protejezi cat de cat.
Masca, apa si sapun, distanta...
Asta a fost marea mea problema: sa-i tin pe altii la distanta. La cozi. Uneori, ma intorc si zambind pe sub masca ii spun cu seriozitate doamnei care pare ca vrea sa-mi faca masaj, asa de tare se apropie de mine:
- Am sa va rog sa pastrati distanta: fratele meu are COVID si stiu ce inseamna.
Urmeaza pasi inapoi, in viteza a cincea. Si-ar scuipa si in san, daca nu ar avea masca. O tine degeaba, ca e mai spre barbie, asa... Dar ce mai conteaza, la cei 79 de ani ai dansei ?

Uite ca pleaca si oameni de 62 - bietul actor care s-a stins ieri dimineata - Dumnezeu sa-l ierte!

(Fratele meu chiar a avut COVID, dar nu forma cea mai nenorocita, aia cu spitalizare. Si-a pierdut miros si gust din 9 octombrie. Abia acum, incepe sa simta cate ceva. De Craciun, cred ca i-a fost indiferent daca mananca sarmale sau salata de boeuf.
Va dati seama cum e sa nu ai gust sau miros trei luni ? E 'nashpa' rau.)

Asa... Sa revenim ! As vrea sa sar peste lunile cu "ia vaccinu' - na vaccinu' - NU vaccinu' ", direct la starea optima, de echilibru. Cum apare un caz, cum il izolam. Cum tuseste unu', cum e responsabil si sta acasa, nu se duce prin metrou, sa imbolnaveasca alte zeci de concitadini nevinovati... Cum vine unu' din tari unde sunt tulpini noi, respecta carantina ca litera de lege, nu pleaca de nebun la schi, ca el de-aia a venit sa se distreze...

Cred ca imi trebuie o altfel de masinarie: una de dat amenzi serioase instantaneu.
Si eventual, o bratara grea (cu ghiulea) la piciorul celui carantinat. Sa stea la domiciliu, pana trece intervalul prescris ! Nici sa iasa din casa sa nu poata.
Acum, imi dau seama ce bine ne-ar prinde niste ghiulele - oare, or mai fi pe undeva ?
Frate, aia din Evul Mediu au fost niste vizionari: au inventat o chestie asa de desteapta, de ne-ar fi necesara si in 2021.
Poate ar fi cel mai bine sa ma indrept mai intai inspre Evul Mediu, sa inhat cativa Merlini de-o aripa si sa-i aduc la zi, sa ne mai dea idei !

P.S. Acest mail mi-a fost sugerat indirect, printr-un mail.
Bine, acolo era vorba de altceva, dar mie imi vin idei din orice ! happy
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Eu stiam altceva: catapultele aparusera inca de la romani. Praf de pusca - de la chinezi încoace. O sa verific, dar sunt convinsa ca au zburat ghiulele prin aer si in Evul Mediu. Poate nu erau folosite pentru prizonieri, inca de atunci...

Autentificare