Blog

Topul minciunilor - pe situri de matrimoniale

Autor Seherezada
Publicat pe 09/01/2021
2 comentarii

Ceea ce urmeaza este desprins nu doar din experienta mea personala, dar si din dialogurile cu alte persoane si din pataniile lor de poveste.
Sper sa ajute catev persoane inocente sa nu se lase pacalite de minciunile abil tesute !

Despre ce mai minte lumea, in general:

1. Varsta - si nu este vorba doar de doamne care incearca sa para copile, desi au depasit varsta coditelor, de vreo 40 de ani. Avem si noi o scriitoare care isi facea codite, desi batea spre pensie, dar asta e alta tema de gandire (ii invit pe cei interesati sa citeasca "Arta compromisului" de Ileana Vulpescu si sa incerce sa o identifice in personajul pictoritei Sabina Josan).

Nu doar doamnele, dar pana si domnii considera necesar acest mic "retus" - si inca in ambele sensuri !
Pusti de 18 ani incearca sa para barbati maturi (dar scriu adolescentin:"cf?" si se blocheaza, daca le raspund: "b; t?"winking, in timp ce "tinerii" pensionari isi dau cu nitica vopsea Garnier nr. 3 si ca prin farmec, cifrele 7 si 5 isi schimba pozitia.
Doar pe ecran, desigur ! Realitatea ii demasca din prima secunda.

2. Locatia
Pare mult mai interesant sa nu declari ca te tragi din Cochirleni (am tot respectul pentru oamenii de acolo, mai ales pentru cei care isi recunosc obarsia, fara probleme) si sa scrii ceva "exotic", precum: Savannah (ca doar ai vazut si tu "Pe aripile vantului" macar o data in viata ta - poate chiar ai citit cartea...), Buenos Aires (de fapt, daca tot incerci sa-ti dai aere, macar sa fie din alea "bune"winking sau Chicago (dar pronuntat, precum Kelly Bundy, "chick-ago"winking.
Cel mai usor este sa-l demasti pe "infractor" cu intrebari nevinovate, de tipul: "Cum e vremea la Rio, astazi ?" sau "Ieri a inceput carnavalul ? Am inteles ca vin sapte scoli de samba". De regula, mincinosul nu verifica, zi de zi, stirile locale din Rio si pica repede in plasa propriilor inventii.
Merita sa verificati, inainte de a fugi sa va faceti testul COVID si de a va cumpara biletul de avion ! happy

3. Pozitia sociala
Daca as primi cate un leu, pentru fiecare "manager"/ magnat/... de pe retelele sociale care doreste sa comunicam, as deveni... si mai bogata decat sunt. Ceea ce, deja, este greu de imaginat - pentru ca, la fel ca domnii respectivi, pot fi si eu o combinatie de Bill Gates cu Onassis (la feminin, ma rog).
Am descoperit cum se numeste cea mai bogata femeie din lume: Alice Walton de la Walmart. "Seherezada" - pentru dumneavoastra. happy
De fapt, chiar si la televizor am vazut moda asta: participantii la show-uri culinare se declara "chef", chiar daca sunt angajati la o saormerie la colt de strada.
Esti la tigaie, esti "chef" ! "Prajeste" tot ce prinzi in cale !

4. Sexul (o sa spuneti ca asta frizeaza usor patologicul - si va dau dreptate):
De ce ar spune cineva ca e femeie, cand e barbat ?
De ce ar spune cineva ca e barbat, cand e femeie ?
Raspunsul trebuie sa-l ofere cineva de specialitate.
Poate ca individul/ individa o fi transgender. (Pana joi, cand revine la sexul initial - un fel de... osmoza inversa.)

Sau poate ca e hermafrodit, ca unii melci ?
Eu am ramas cu gura cascata cand am aflat ca cineva are doua conturi, de "sexe diferite" - just for fun ! Omul era o persoana importanta, cu responsabilitati grele la locul de munca (unde nu era deloc amuzant), copiii erau plecati de o bucata de vreme din tara si nu mai reveneau acasa (povestea este de dinainte de pandemie) si el cauta sa se distreze cumva.
Sa revii acasa, sa nu ai nici macar un caine (ca nu ai nici macar timp sa-l plimbi, darmite sa-l duci la veterinar...), sa simti ca peretii te strang si nu ai chef de nimic...
Daca diferenta de varsta dintre noi nu ar fi fost de 20 de ani, poate as fi analizat situatia mai indeaproape. Dar - recunosc cinstit - mai intai, il duceam eu la un control de specialitate, ca sa nu apara si alte simptome, la fel de ciudate, pe parcurs.
In rest, omul chiar arata ca un actor american (si Sean Connery arata bine, in ultimele filme), costumul ii cadea perfect, parfumul se potrivea cu tot ansamblul, avea o voce usor baritonala ametitoare, conducea o masina deosebita (una din multele lui masini deosebite), dar am avut o mare retinere sa accept si invitatia de a-i vizita vila si m-am retras... la "vila" mea, de la etajul 5).

5. Starea civila - poate cu asta trebuia sa fi inceput lista.

Ma opresc, de data asta, aici. Dar va sfatuiesc sa fiti cu bagare de seama !
Lumea e plina de monstruleti, mai ceva ca in "Stapanul inelelor".
Elfii mai sunt cum sunt, dar ce te faci daca dai peste niste gnomi sau balrogi ?
Considerati ca un Gandalf virtual va trage de maneca si va sopteste:
"This one SHALL NOT PASS !"

P.S. Rog doamnele care ma deranjeaza cu mesaje de tipul: "Eu cred ca esti barbat" sa ma creada pe cuvant ca nu sunt (interesata de parerile lor).
Daca eram barbat, as fi avut bunul simt sa semnez SEHEREZADUL.
Plus ca as fi vorbit (scris) mai putin, nu-i asa ? happy))
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Erata: am mancat un "i", in "daca tu crezi ca barbatii duc greul in societate". Eram inainte de cina si se vede ca mi-era pofta de niscaiva trufandale ! Scuze! Bine ca mi-am dat seama singura...



Publicat Acum peste 2 luni

Stimati domni, va multumesc pentru parerile expuse ! Chiar era necesar sa trecem si de cealalta fata a oglinzii, daca tot dezbatem o problema care ne priveste deopotriva pe toti.

Pentru ca am primit si cateva mesaje in privat, din partea unor "timizi", am sa le raspund aici si lor (din moment ce am aflat clar ca urmaresc blogurile mele):

- Daca am ales numele de "Seherezada", asta nu inseamna ca declar public ca imi doresc vreun sultan (nici ca avere, nici ca religie).
- Cand am spus ca sunt cea mai bogata femeie din lume, desigur am glumit. Fac asta destul de des si ar fi fost ideal sa va dati singuri seama ! Detin, insa, calitati rare - de pilda, simtul umorului si perseverenta (pe care unii prefera sa le numeasca "cinism" si "incapatanare", caci lumea nu este binevoitoare fata de calitatile altora).

- Foarte bine, Vrubel, ai adaugat minciuna prin omisiune. (Stiam eu ca lista mea nu e completa si ma bazam pe parerile voastre, ca s-o aranjam).
Sa mentionam, de amorul dialogului, ca asa cum un domn peste 50 de ani are suficiente parale pentru a-si oferi placeri inedite (de 20 de ani), nu vad de ce nu ar fi in stare o doamna de aceeasi varsta sa descopere un profesionist cu veleitati similare.
Un banc - pe tema asta:
https://kudika.ro/articol/Virale/40473/s … .html

- Winter, traim in tara asta si stim ca sunt mai multe femei decat barbati. Femeile ramase singure nu au ramas asa doar din cauza lor. Poate nu au vrut sa sparga o casnicie. Sa te gandesti si la chestia asta, cand ne judeci.
In schimb, barbatii care se decid sa faca "servicii publice" natiunii si vin sa caute amante pe saituri matrimoniale (Mircea, cuvantul "saituri" e scris pe romaneste, special pentru tine - caci limba romana e plina de neologisme) trebuie priviti drept ceea ce sunt: niste infractori, care nu isi respecta cuvantul dat sotiei. Merita sa fie ocoliti de toata lumea !
Daca sunt invatati sa triseze, vor mai trisa si pe viitor. Asa ca actuala amanta va fi abandonata, chiar daca va deveni sotie (vezi cum a evoluat cazul Borcea sau cazul Ilie Nastase si intelegi mecanismul, ca doar nu e fizica atomica). Doamna va ramane cu frica in san si va fi mai banuitoare decat e cazul. Ceea ce va grabi, probabil, deznodamantul firesc.

Mircea, daca tu chiar crezi ca barbati duc greul in societate, ma intreb sincer in care societate traiesti. Asa o fi in Germania, maica ! Or sta nemtoaicele cu copiii acasa...
Eu vad cum romancele anului 2021 au munci egale cu ale barbatilor (nefiind, intotdeauna, platite la fel de bine...), cum au si sarcini casnice care le ocupa destul de mult timp, iar daca exista in familia respectiva si copii...
Daca eram pe la 1930, sa mearga barbatul la munca, iar femeia sa se ocupe de dat sfaturi bonei - cat timp sa stea cu pruncii in Cismigiu, bucataresei - cate borcane de dulceata sa faca si ce sa pregateasca pentru serata de vineri, feciorului - ce trufandale sa-i mai aduca de la cofetar si de la bacan, iar ea doar sa se plimbe pana la croitor si sa se aseze la pian, ca sa repete concertul... Ehehei ! Altfel, s-ar fi pus problema ! Dar, vezi tu, neicusorule - puicusorule, vremurile s-au mai schimbat si femeia are alt loc in societate. Cel putin, in asta unde traiesc eu !
Tocmai pentru ca sunt singura, am eu timp sa scriu bloguri... happy

Autentificare