Blog

Blog interzis minorilor (si adultilor sensibili)

Autor Seherezada
Publicat pe 08/01/2021
4 comentarii

Pentru ca am citit inca o poezie postata de Winter (poezie copiata de pe undeva, dar care nu-i apartine - fapt pentru care nici nu ma mai sinchisesc sa comentez) si din tot ce scria acolo, mi-a atras atentia doar sacul de box, am sa va spun (ce altceva sa spuna o Seherezada autentica ?) o poveste.

Din motive lesne de inteles, voi schimba numele real al eroilor.
O sa le zic Jake si Jill. Nu stiu de ce le-am zis asa, ca povestea nici macar nu se petrece intr-o tara unde sa se vorbeasca limba engleza. Probabil, ma aflu inca sub influenta evenimentelor recente de la Washington.

Jake e roman, e plecat (sau asa declara el pe internet, pentru "impresie artistica profunda", ca asa o fi auzit el: ca da bine la cucoane sa pari umblat prin lume...) de zeci de ani din patria mama si a mai fost casatorit, candva, cu o romanca la fel de plina de dorinta de a calatori aiurea, in lumea asta mare.
O sa ziceti ca, pana aici, nu e interesant: cunoastem zeci, sute de asemenea eroi.

Intr-o seara, acolo departe, in noua lor patrie adoptiva, cand cei doi alunecau vertiginos pe panta divortului, Jake a "decupat" simbolic camera: in partea lui, Jill nu mai avea voie sa treaca.
Totusi, ea a incercat sa faca pace si a ignorat "granita" impusa.
El a respins orice propunere de impacare, cu vehementa.
- Nu vrei sa ne impacam ?
- Nu !
Jap - peste fata. (Jill)
Doi dinti - rupti (el), pentru ca doamnei ii placeau bijuteriile de mare calibru si le purta si in dormitor.
El se abtine, nu urla, copilul dormea in camera de alaturi si Jake "n-a dorit sa faca mare scandal". (Aici, una dintre sprancenele mele o luase in sus, binisor. Eu stiu doar barbati care se vaita si daca i-a ciupit un tantar, darmite sa nu urle cand le pleaca brusc doi dinti)

Ca sa n-o pocneasca pe loc, el decide sa plece de acasa.
Asa, insangerat, cum se afla...
Iese, se plimba (nu spre vreun dentist, ca era deja noapte - eu stiu ca, la noi, asa romani sarmani cum suntem, dar tot exista undeva un dentist care sa-si faca pomana sa te primeasca, pentru urgente), isi da seama ca nu are unde altundeva sa se duca si se intoarce acasa, unde ii transmite scurt nevestei:
- Treci in dormitor, macar sa cazi pe moale...
si ii trage o singura palma (probabil, in conceptia lui, una delicata), la ceafa - palma care o lasa lata...
- Noroc ca i-a spus medicului care a ajutat-o sa-si revina ca s-a lovit singura, cand a alunecat...
(Sigur, medicul ala era un biet idiot, care cand il vede pe sot cu doi dinti sparti sau lipsa si cu falca umflata si pe sotie lesinata pe pat, chiar crede ca nevasta a alunecat duios in lesin).
A doua zi, Jake le spune colegilor de serviciu, care se minuneaza de noua lui infatisare, ca a iesit mare bataie intr-un club. Si colegii il cred. (Naivi, strainii astia, domnule...)
Sau poate ca Jake mirosea, inca, a alcool...

Povestea asta m-a lasat ca... la dentist.
Omul spera sa ma cucereasca prin sinceritatea lui dezarmanta, iar eu (care n-am vazut bataie in neamul meu, nici la bunici, nici la parinti) nu doar ca nu mai doream nici sa-l cunosc macar, dar ma miram ca cineva poate sa povesteasca asemenea orori.
Si inca, in scopul de a cuceri o femeie.

A inteles repede ca efectul a fost departe de cel scontat:
- Da, sigur, esti si tu la fel cu toate celelalte !
- Poftim !? (aha, va sa zica, asta face parte din prezentarea "clasica", nu a fost o confesiune special pentru mine...)
- TII CU EA !
- Bre, omule, nu tin cu niciunul. Vad o bataie intre doi... nebuni. Sau preferi oameni beti ?
- Eram amandoi bauti bine. (Superb ! Credeam ca e doar fumator, nu stiam ca are si patima asta...) Dar vad eu bine ca TOATE tineti cu ea !
- De unde pana unde, tragi tu asemenea concluzie ?
- Pai, e normal: eu am fost omul rau, iar ea - fara nicio vina.
- Nu am spus asta: cred ca niciunul dintre voi nu s-a comportat normal.

Despre Jill, stiu ca a divortat si a gasit un alt barbat. Ma intreb daca i-a spus si ea lui povestea asta, ca sa-l cucereasca:
- Stii, dragule, m-am luptat ca o leoaica sa-mi salvez casnicia, pentru copilasul meu. Dar animalul acela m-a lovit, de m-a lasat lata...
- Taci, draga mea, cosmarul a luat sfarsit. Lasa ca iti promit eu ca vei fi fericita !
(Sa speram ca nu i-a cumparat si al doilea barbat tot inele uriase, care sparg simultan de la doi incisivi in sus sau - daca i-o fi cumparat - sa speram ca nu a suparat-o cu nimic)

De Jake, nu mai stiu nimic ! Sper sa fi invatat ceva din toata povestea asta.
Pe mine, violenta ma dezgusta ! (Iar aici, cred ca sunt "ca toate celelalte"winking

Dar stiti ce am observat, uitandu-ma bine la imaginea pe care am ales-o sa ilustreze blogul asta?
Zau daca cele doua manusi de box luate impreuna nu seamana cu o... inima.
Rosie - ca sangele !

P.S. Jake nu stiu sa fie prezent pe acest site, asa ca rog doamnele sa nu se impacienteze.
P.P.S. Totusi, lumea e plina de alde Jack. Nu stiu daca sunt si multe Jill, or fi ?
P.P.P.S. Doamnelor, fiti atente: nu loviti un barbat, sunt sanse mari sa fiti lovite inapoi !
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Multumesc, Winter! Sigur ca este o idee buna. Acuma, sper ca n-o sa gasesc muzeele pline, data viitoare. Ce-mi placea mie mult era ca, de regula, erau aproape goale. Ici-colo, cate o supraveghetoare ! In rest, doar opere de arta, artefacte, exponate interesante...



Publicat Acum peste 2 luni

De asta, se si recomanda sa mai iesim din fata ecranului. Macar pentru o pimbare prin parc.
Eu am descoperit alta metoda interesanta: vizitez cate un muzeu. Macar, daca o sa am surpriza neplacuta de a descoperi o nepotrivire flagranta cu omul necunoscut, macar nu mi-am pierdut timpul degeaba.
Desigur - si reciproca ramane valabila. Adica, este posibil ca eu sa nu-i plac lui. Dar muzeul ramane la fel de interesant !



Publicat Acum peste 2 luni

Daca exista oameni bolnavi, carora le place sa minta si se considera grozavi (chiar cand istorisesc grozavii despre sine), ar trebui sa mearga la un consult si sa primeasca tratament.
Suntem, totusi, la un nivel ridicat al stiintei medicale, in acest secol ! Facem un vaccin pentru eradicarea unui virus nou in doar zece luni, ce sa mai discutam ?
Cunoasteti multi oameni care se lasa mintiti frumos, pentru ca vor sa creada in povesti ?
Din pacate, chiar avem multi printre noi !
Eu n-am, insa, stiinta de oameni carora sa le placa sa fie mintiti. Niciunul din cei care se lasa mintiti nu vor avea nici cea mai mica umbra de respect fata de un mitoman imbecil.



Publicat Acum peste 2 luni

Povestea e reala, Winter !
Adica, pe cat de real este Jake... Pentru ca isi inventeaza unii niste povesti, de ajung sa creada singuri in ele.
Dar si "jake"-ii astia inventeaza cateodata, de te doare capul ! Noroc ca nu credem ca tot ce zboara se mananca, altfel... Cine stie ce drame am fi trait ?

Cum am demonstrat, pe alocuri, povestea omului era asa de trasa de par, incat pana si rabdarea mea incepuse sa bata din picior. Dar am zis sa va dau un exemplu de "asa ceva nu ne trebuie", poate va fi de folos si celorlati inventatori de istorii tacanite !

Autentificare