Blog

"[...] care sa stie ce vrea de la viata..."

Autor Seherezada
Publicat pe 23/12/2020
19 comentarii

Din seria BLA-BLA-BLA, astazi, tin sa va prezint cea mai strasnica pretentie de pe site-urile de matrimoniale.
Ce vrem noi de la fiinta iubita ? "Sa stie ce vrea de la viata !"
Si ce anume ar fi de dorit sa vrea de la viata ? Unul/ una care sa ne semene leit.
Sa ne vrea pe noi (nu pe toti deodata, este vorba de fiecare dintre noi luat separat) !

Acuma, desigur, adevarul este ca fiecare doreste ceva ce nu are inca. Saracul vrea sa devina bogat, bogatul care a castigat averea prin munca proprie vrea ceva mai mult timp liber, cel bolnav ar da orice sa fie sanatos, omul singur ar fi tare fericit sa nu mai serbeze Craciunul doar el cu bradul lui/ cu pisica lui/ cu cartile lui...

Daca vii si ma intrebi "Tu stii ce iti doresti de la viata ?" si te astepti ca eu sa-ti raspund:
"Pe tine !", imi pare rau ca ti-ai facut iluzii.
Bineinteles ca stiu ce-mi doresc de la viata, dar asta nu inseamna ca o sa apara pe loc Marcello Mastroianni tanar, cu un buchet de trandafiri roz (ca rosii nu-mi plac asa de mult), sa-mi sopteasca: - Iubita mea, bagajele pentru Rio au fost duse deja la aeroport. Am vorbit cu seful tau si iti da un an sabatic, pentru ca stie si el ca meriti. Dupa ce revenim din turul in jurul lumii, te poti ocupa de caritate, de lectura, de scris, de orice doresti. Iti deschizi un cenaclu de poezie si muzica folk, o scoala de bune maniere, o gradinita in limba engleza - dupa pofta inimii.
Dupa ce trece pandemia, ne vom ocupa de turism, de echitatie, de arta, de ferme bio, de apicultura, organizam tabere de relaxare pentru cei suprasolicitati si ii reinvatam sa traiasca frumos.
Readucem zambetul oricarui suflet oropsit, cu muzica buna, cu seri in jurul focului, cu povesti interesante si jocuri pentru oameni inteligenti (sau care vor sa devina inteligenti). O sa fim muze, spiridusi, magi, samani, profesori, zane... O sa ne mearga vestea, o sa vina de peste mari si tari oameni care vor dori sa petreaca un timp alaturi de noi, departe de lumea dezlantuita.

Deocamdata, vreau sa se termine pandemia.
Si - ca orice nascut in zodia Pestilor - imi doresc sa pot visa necontenit, la idealuri din ce in ce mai marete. (Poate nu stiati, dar sigur v-ati prins: cei mai mari visatori din tot zodiacul sunt cei din Pesti.)

Acum, e randul vostru ! Voi stiti ce va doriti de la viata ?
Va ascult, dati-i bataie !
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Romulus vad ca se topeste...
Eu i-am dat BLOCK, dar mesajele nu i le-am sters eu, inteleg ca a decis sa si le stearga el singur.
Asta - dupa ce i-am scris parerea mea, intr-un mesaj din care citez in continuare:

"Tu vrei, de la viata, sa ai mereu dreptate.
Poate ca asta o sa-ti asigure o singuratate minunata, in vecii vecilor, mai stii ?
Cu cat te incapatanezi mai tare sa ai dreptate acolo unde nu ai, cu atat sansele tale in fata femeilor care citesc ce scrii tu, scad vertiginos. Poate acum, intelegi de ce e bine sa renunti la orice alte comentarii."

Si - brusc - omul a decis sa-si stearga urmele.
Vezi, am aflat inca ceva: vrea si sa nu ramana singur. Ceea ce mi se pare normal. Asta ne dorim noi toti, de altfel !



Publicat Acum peste 2 luni

Cei care chiar stiu fizica si-au dat, deja, o palma peste frunte.
Tare imi pare rau... Am incercat !
Renunt sa discut in contradictoriu cu un om care nu se duce sa se informeze.
Mergi in pace, Romulus !



Publicat Acum peste 2 luni

Diana, te rog eu frumos: fara jigniri grosolane la adresa altui om, pe blogul meu. Lasa ca ii spun eu ce cred, cat pot de civilizat.

Romulus, sa inteleg ca ai citit intre timp si ai inteles cat de departe (in spatiu) erai, fata de adevar ?
Se cheama ca am facut o fapta buna, daca ti-am explicat ce inseamna "an-lumina". Evident, nu aveai habar. Credeai ca masoara timp. Socul provocat a fost unul mare, daca ai ajuns sa emiti asemenea teorii.

Unde am spus eu ca an-lumina este unitatea de masura a... universului ? Este unitate de masura pentru distantele uriase (de exemplu, intergalactice) din spatiu. Daca am scrie in kilometri, ar iesi niste numere astronomice. Risipa de hartie, de energie...

Da, distanta se masoara in linie dreapta (acesta fiind cel mai scurt drum dintre doua puncte). Si aici pari a avea oarece obiectii, care nu ma mai intereseaza. Poti sa masori cum vrei tu: in zig-zag, pe linii curbe. O sa cred doar ca ai facut taxi, la viata ta si esti obisnuit sa faci ocoluri inutile.

"Culoarea" luminii (sau mai bine-zis, spectrul de culori al luminii, pe care il vedem daca folosim o simpla prisma - experiment de clasa a VI-a, parca) este irelevanta, atunci cand discutam de an-lumina. Aici, era vorba de lumina (a carei viteza in vid o cunoastem) si de spatiul strabatut de ea pe durata unui an.
Sustii, cumva, ca viteza luminii este influentata de spectrul de culori ?

Conventia general acceptata de savantii acestei lumi este ca 9,4607×10^15 m reprezinta un an-lumina.
Ma indoiesc ca trebuie sa vina Romulus din Romania sa-i contrazica pe savanti. Ce-o sa se mai amuze cei de la NASA, de pilda.
Maine-pomaine, te pomenesti ca te apuci sa contesti si metrul si secunda si gradul Celsius.
Poate inventezi si un perpetuum mobile de speta a doua, mai stii ?
Daca vrei sa cazi in ridicol total, esti liber sa mai aduci si alte argumente. Dar eu cred ca ai demonstrat destul pana acum si nu mai e amuzant pentru mine sa-ti tot explic, ca sa te aduc pe calea cea buna. Esti imposibil de convins de evidenta insasi.
Vorbesti fara dovezi si fara suficiente cunostinte, incercand sa (te ?) convingi cat esti de valoros, pe partea stiintifica. Si din pacate, sa stii ca nu esti.



Publicat Acum peste 2 luni

Cred ca e normal sa-ti doresti echilibru, daca simti ca ai nevoie de el !



Publicat Acum peste 2 luni

Incerc sa fiu buna, ca vine Craciunul... Sa nu ma enervez. Cand cineva incearca sa ma abureasca in halul asta, fie o face ca sa-mi pierd cumpatul (dar nu ai cum sa reusesti), fie pentru ca se plictiseste grozav.



Publicat Acum peste 2 luni

Lasa spatiul si timpul, ca m-ai ostenit: altceva, in afara de echilibru, ce-ti mai doresti "de la viata" ?



Publicat Acum peste 2 luni

Romulus, nu am timp sa-ti explic. Crede-ma, metrul este unitatea de masura din S.I. pentru masurarea distantelor, secunda - pentru timp. La distante mari, se folosesc anii-lumina (care sunt unitate de masura pentru DISTANTE, fie ca-ti place sau nu).
Cauta in orice carte de fizica.
Na, am gasit:
https:/storyboardthat.com/ro/spa ce-words/an-lumin%C4%83

Daca te ajuta, inseamna ca site-ul asta chiar e bun la ceva ! happy



Publicat Acum peste 2 luni

Distanta defineste spatiul, Timpul e dat de un interval.
Hai sa-ti mai zic inca o chestie. Tu, ca om, poti sa mergi de la Bucuresti la Arad si sa parcurgi spatiul si in sens invers. Daca vrei, poti sa repeti calatoria si anul viitor.
Dar tu, tot ca om, nu poti sa mai traiesti inca o data acelasi timp. Ei, te-am convins ca sunt chestii diferite ?
Spatiul strabatut e acelasi, dar timpul ala de la inceput s-a dus de multisor...
Avea o carte Umberto Eco, cu titlul prost tradus in romana: "Insula zilei de ieri", o carte despre spatiu - timp, meridiane care despart ziua de ieri de cea de azi, faptul ca ziua de ieri ramane ca o insula de timp in care nu te mai poti intoarce... Frumoasa carte, zau asa ! Dar ma tem ca o sa te iei la harta si cu specialistul in semiotica italian.
Zici ca ai avut probleme cu elvetienii ? Pai, daca tot asa te-ai chinuit sa le explici si lor, sunt convinsa ca au abandonat rapid. Astia se pricep la timp, ca ei fac ceasuri de calitate. happy



Publicat Acum peste 2 luni

Eu nu separ nimic. Sunt doua chestiuni diferite, din start: spatiu si timp. Chiar daca se afla intr-o relatie directa, nu e vorba de unul si de acelasi lucru. Iti explica oricare profesor de fizica de la ciclul gimnazial.



Publicat Acum peste 2 luni

Intrebarea mea suna asa: trebuie sa comentez doar in sensul dorit de tine, pe blogurile tale (ca sa stiu si sa nu gresesc) ?

Autentificare