Blog

PAM - PUF - PA !

Autor Seherezada
Publicat pe 20/07/2020
6 comentarii

Cea mai draguta parte a experientei, cand dai peste un balon de sapun, este disparitia. Un adevarat spectacol de magie !
Ramane de vazut daca balonasul s-a saturat de tine sau tu - de balonas si i-ai urat, in sinea ta, "Drum bun, cale batuta !" chiar inainte ca el sa explodeze inutil si definitiv.
Teoretic, stii (inca de la bun inceput) ca soarta balonasului de sapun este pecetluita, ca existenta sa efemera va lua sfarsit in curand, dar pare atat de rotund, de lucios, de perfect, de colorat, de gratios - incat iti spui ca poate este exceptia aceea extraordinara si inclini sa-i dai mai multa atentie.
Balonasul da tarcoale, face cateva piruete ametitoare, pare ca stie incotro se indreapta - si pe urma: PAM - PUF - PA !
Varianta a doua este cand tu il intepi, ca el sa dispara cat mai repede...
Tot la PAM-PUF-PA se ajunge...

Morala: Balonas, tine distanta - spre binele tau ! Risti sa dispari la primul bobarnac si sa ramai lesinat, in forma de pata uleioasa (de la glicerina, desigur) intinsa pe trotuar !
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Chiar stii totul despre Romania ? Eu zic sa mai scotocesti: sunt la destinatii si pe la noi, destule !



Publicat Acum peste 2 luni

Inseamna ca stai 14 zile "pe tusa". Daca te prind carabinierii in afara locului stabilit pentru tine, turistul nou-venit, platesti cat nu face. Si unde mai pui ca si la intoarcere, risti sa te puna romanii sa stai izolat alte 14 zile. O vacanta pe cinste !



Publicat Acum peste 2 luni

Mie imi place cel mai mult sa discut cu oamenii locului. Sa-i intreb pe ei: unde, cand, cum... Si aflu, de fiecare data, cateva ponturi dragute: de unde se vede cel mai grozav apusul de soare, care este cea mai interesanta parte neaglomerata a zonei - si tot asa... Si - ca tot veni vorba de calatorii - italienii ne-au inchis usa in nas (frumos le sade, dupa ce ca de la ei a sosit primul caz de COVID in Romania) si ne-au pus ditamai perioada de carantina obligatorie. Am sa-mi manifest indignarea si regretul: HUOOOO ! happy Asa... Acum, m-am racorit !



Publicat Acum peste 2 luni

Partea proasta este ca orice muzeu din vestul Europei inseamna zile intregi de vizitare, ca sa descoperi cat mai multe minuni.
Si cati dintre noi isi permit sa petreaca atata timp la un singur obiectiv, cand sunt atatea de vazut?



Publicat Acum peste 2 luni

Cu Vaticanul, imi aduc aminte foarte bine. Eram cu fratele meu si cu o colega de serviciu si coada facea o multime de curbe... Cand mi-am dat seama si ca e pe o gramada de randuri, am spus tare:
- Nu, categoric nu ! Eu nu stau la asa ceva... N-am stat eu la carne, pe vremea raposatului, n-o sa ma apuc acuma sa stau la asemenea aberatie de coada!
La care, unul dintre carabinieri, care auzise (si bag seama si pricepuse ceva, macar prima parte...), s-a apropiat ceremonios:
- Signora, sa stiti ca dupa ora 14, coada dispare - reveniti dupa-masa.
- Grazie...
- Prego...
Si asa am ajuns eu sa vad Vaticanul.
Coada se "topise" de tot, ramasese ceva minor: 10-15 persoane, fara nicio schimbare de directie.
Dar am facut o greseala de incepator: am crezut ca ma pot intoarce in anumite sali, asa ca am parcurs traseul in mare viteza, ca sa constat la final ca nu mai e posibil sa reiau vizita in locurile unde as mai fi insistat.
Data viitoare, stiu ce am de facut !



Publicat Acum peste 2 luni

Blog de calatorii ? Am o pagina intreaga despre turism, pe Internet (iti trimit date, daca te intereseaza...)

Da, fiecare drum nou spre o destinatie veche vine cu alte surprize - totul difera in functie de starea ta de spirit (conteaza enorm cu cine mergi in calatorie - asta influenteaza totul, precum sarea si piperul dintr-o mancare), in functie de anotimp, de starea vremii, de starea drumurilor pana acolo (ca doar suntem in Romania si aici, hartoapele isi transmit traditia mai departe din mosi - stramosi)...
De fapt, poate ca locul e neschimbat, iar cel care nu mai e la fel esti chiar tu. Asta nu inseamna ca trebuie sa te subestimezi, daca ceva care ti-a placut prima data nu mai e la fel de atragator la o privire mai atenta.

Cel mai tare m-am intristat intr-o vacanta de demult, atunci cand ajungand la casa bunicilor, am inteles ca nu e chiar asa de inalta cum o stiam din vremea cand ma purta bunicul in carca prin toate camerele. Parca intrase la apa... Atunci, am simtit o durere in suflet. "Palatul" vacantelor mele devenea o casa obisnuita, ca toate casele. Si nici bunicul nu mai era la fel de inalt, pe masura ce cresteam eu.

Dar viata ne sufla, zi de zi, noi balonase de sapun...
Cred ca trebuie sa invatam sa facem nitica magie cu balonasele respective ! happy

Autentificare