Blog

Ne vedem si noi la o cafea ?

Autor Seherezada
Publicat pe 04/04/2020
4 comentarii

Citesc intrebarea - si ma minunez...

Afara, moare lumea. (Afara din casa. Asa zic toti cei de la televizor, care dau ordonante militare si ne spun ca nu avem ventilatoare suficiente - si nici cei care le produc nu mai au cum sa ne livreze pana prin vara/ toamna....)
Au lasat ciocul mic si cei care nu credeau ca aceasta pandemie ii poate atinge pe indestructibilii si invincibilii de ei (ca e o prostie, asa ca sa ne vedem linistiti de viata noastra, ca mor doar batranii diabetici si cancerosi, ca daca nu exista comorbiditati scapi teafar, cu putina febra si doua ceaiuri...)

In plus, sunt inchise toate localurile unde ar fi fost rost de baut o cafea buna.
Mai raman doua locuri posibile, care va sa zica.
Ma gandesc ca o fi ramas omu' (minunatul care face invitatia) fara cafea, in vremea pandemiei si nu e prieten cu ceaiul. Si atunci, ce sa faca si el ? Se autoinvita la o cafea.
SI e dispus sa-si riste viata, acceptand pana si riscul sa ia virusul de la altcineva.
Asta - da, cafegiu adevarat ! Si sa stie ca moare, dar el nu renunta la placerile lui.

Sau intreaba din reflex. A pus intrebarea asta subtila de cateva sute de ori, asa ca uita ca nu mai are sens sa o adreseze (cel putin o luna - doua de acum incolo, daca o sa fie apogeul pe la finalul lui aprilie sau inceputul lui mai - ca vad ca presedintele face un "apel" delicat la diaspora sa nu vina, in loc sa inchida granitele total, cum s-ar cuveni, ca sa nu se repete Tandareiul, cu cei opt sute de "madagascarezi" - sau de unde or fi venit toti odata - care imbolnavesc tot ce le iese in cale).

Sa fie vorba de:
a) curaj;
b) sevraj
c) un inceput discret de Alzheimer ?
In orice caz, raspunsul meu este: "Stimate domn, va multumesc frumos. Ma vad silita sa refuz generoasa dumneavoastra invitatie. Sunt tare ocupata..."

P.S. Vecinul de deasupra asculta: "De-as mai duce-o pan' la toamna, lelita Ioana..."
Hai ca m-am emotionat de atata optimism !
Sa fim cu totii feriti de rele !
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Schitele sa fie cu caimac ?



Publicat Acum peste 2 luni

Bine, dar nu era vorba daca vad cafeaua ta din poza. Pe aia, o vad - evident !
Off... acuma, sa stau sa explic si cum devine chestia cu cafeaua... ?



Publicat Acum peste 2 luni

Si inca ceva: am inceput sa nu ma mai tem...Citisem ca niste medici germani au constatat ca un pacient cu Corona e declarat vindecat atunci cand are mai putin de 100 000 de particule virale in sputa recoltata din faringe...

Ma intreb daca nu cumva intr=o zi virusul asta va deveni ca bacteria Escherichia coli...O avem toti in intestin, traim o utila si indelungata simbioza cu ea...Ea devine patologica doar in anumite conditii...



Publicat Acum peste 2 luni

Neatza! Situatia nu e cu mult mai roza pe alte meleaguri...Zilele trecute doi vienezi bautori de cafea s-au asezat pe o banca unul langa altul, drept pentru care s-au ales cu cate 500 de euro amenda de caciula...Probabil ca unul dintre ei pusese intrebarea cu cafeaua...Oricum n-am auzit sa faca gratare la sosea ...Prin Austria lumea se poate plimba libera pe timpul zilei, fara tidula la purtator, caci, in principiu se respecta restrictiile...

Landurile mai vestice, Tirol si Voralberg, de unde sarea lumea iute granita cu Italia si Elvetia, au fost inchise, din cauza numarului mare de cazuri de infectare.

Prin Tandarei trecut-am candva ..M-am intrebat doar de unde vine denumirea orasului...Nu stiu daca m-am lamurit...

Prin Suceava citisem ca se facusera niste achizitii "dastepte" si ca unii nu au vrut sa poarte echipament de protectie...Acuma nu stiu ce e zvon si ce e realitate.

P.S. Eu imi faca cafeaua acasa si o beau pe terasa...Are un gust misto..In rest exista telefon, internet ...

Autentificare