Blog

Cinema iubit

Autor Seherezada
Publicat pe 20/07/2019
5 comentarii

Anul acesta, am mers mult mai des la cinema. Si am constatat ca imi place - si ca mai vreau !
Am inceput, pentru ca mi-a sugerat un coleg sa vad "Asistent de (ne)voie" - film pe care vi-l recomand si eu, cu caldura.
Este un film suficient de dinamic - chit ca prezinta povestea reala, a unui paraplegic. Ce-i drept, omul e putred de bogat, asa ca isi permite sa aiba ce asistent doreste. Si alege, in cel mai neasteptat mod cu putinta.
Cu toate ca, de la bun inceput, pare ca va fi o poveste dramatica, plina de suferinta si care sa te darame psihic, sa stiti ca rezultatul este chiar cel opus...
Am iesit din sala zambind, plina de optimism - filmul acesta mi-a dat o energie tare buna !

Daca vreti sa vedeti si "Green Book" ("Cartea verde"winking - film premiat cu Oscar, pentru ca se ocupa si de spinoasa problema a rasismului american din statele din sud -, va sfatuiesc sa incepeti cu acesta si sa pastrati ce e mai bun pentru final.
"Asistentul" bate "Cartea" - de departe !
Si acolo, tot despre o prietenie intre doi oameni complet diferiti, va fi vorba.
Dar, ca ritm, ca replici si ca elemente-surpriza, este mult sub nivelul primului.

"Yesterday" primeste puncte serioase pentru muzica de neuitat, compusa de grupul Beatles. Cum nu eram multi in sala, putin a lipsit sa nu cantam si noi "Hey, Jude" !
(Ma rog, o sa vedeti voi in ce varianta zicea Ed Sheeran ca s-ar potrivi mai bine in timpurile moderne...)

Daca aveti chef de o comedie usoara, cu stil (chiar "inalta clasa" - pe alocuri), farmec si final neasteptat, alegeti "Ticaloasele". Cam tras de par, dar merge...
In topul meu personal, a fost de nota 7. Am vazut si comedii mai bune, la viata mea !

Marti, sper sa ajung la "N-ai sanse, frate !" - tot comedie - sau mult mai brutalul "Anna" al lui Luc Besson (cu o femeie din Moscova anilor '80, fost manechin blond si suav, care devine batausa - nu gluma - si criminala !)
Totusi, cred ca o sa o abandonez pe femeia sovietica scoasa din minti, care bate tot ce prinde in cale (pentru ca, de la "Gara pentru doi", nu m-au mai interesat dramele rusilor) si o sa ma amuz, in stil american. Ce atata jale si sange pe pereti ? N-au decat sa se cafteasca intre ei !
Imediat dupa ce termin programul, fug sa ma distrez.

Cine si ce filme la cinema a mai vazut, de curand ? Astept si alte sugestii dragute...
Eu am o fire pasnica si ador filmele inteligente (fara batai si crize de isterie) !
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Am vazut "N-ai sanse, frate !".
Inceputul era promitator, parea ca va fi o comedie tare: inca din primele cinci minute, un jurnalist evreu - care participa, sub acoperire, la o intrunire a neo-nazistilor americani, este silit sa-si faca un tatuaj. Si nu orice tatuaj !

Comic de limbaj, comic de situatie, intrigi, aranjamente...
Replici de tot felul - cu substrat politic, religios (evreu cu remarci rasiste)...
Droguri, sex, bombardamente, tango, discursuri...
Final glorios: "Pupat toti Piata Independentei !"
Ca sa intelegeti mai bine: scenaristul a lucrat la serialul de desene animate South Park. Acuma, e clar ?
Nota mea: 7+ (este peste "Ticaloasele"winking.
Le-am scazut punctajul, pentru ca s-au luat de prim-ministrul canadian (care e baiat dragut), pe care l-au parodiat cat au putut.
Gelozia isi arata coltii !



Publicat Acum peste 2 luni

Uitucule, poate nu ai vazut un film bun, in ultima vreme !
Daca ai cum, incearca sa vezi ce am recomandat eu - si vorbim pe urma !



Publicat Acum peste 2 luni

Cum spuneam, sunt multe filme interesante. Vreau sa vad si "Favorita", dar astept sa fie programat martea (am un abonament care imi ofera unele avantaje...)



Publicat Acum peste 2 luni

DorD2, in ce sens sa fi fost mai prompta ?
Eu spuneam ca nu am mai fost la cinema asa de des, decat in copilarie...
Acum, insa, salile au acustica mai buna, scaune confortabile - si alta este senzatia cand vezi pe ecran mare. Eventual - 3D !
Nu ma prea impac cu mirosul dulceag de floricele de porumb (inevitabil - in special, cand sunt multi copii spectatori), dar se pare ca filmele moderne trebuie sa ne dea si oarece impresii olfactive...
Daca i-ar invata parintii ca gunoaiele nu trebuie lasate in sala, ci duse pana la primul cos de gunoi, ar fi si mai grozav ! Oricum, echipa de curatenie face sala luna, in timp record. Cel putin - acolo unde merg eu ...



Publicat Acum peste 2 luni

Uitucule, poate ca vezi seriale - dar acasa, nu la cinema...

N-am vazut serialul, dar stiu ca juca acolo si o actrita celebra !
Tocmai am citit ca a dat, recent, un raspuns care i-a inversunat pe fani.
Pharrell Williams i-a intalnit pe Meghan Markle si pe Printul Harry (culmea - la premiera unui film, ca tot discutam subiectul...) si i-a felicitat, pentru ca au parte de o frumoasa poveste de iubire, care ii inspira pe toti. A si subliniat: "Serios. Asta conteaza, pentru atat de multi dintre oameni. Va sustinem sa continuati !", la care onorabila ducesa i-a dat un raspuns care a facut Internetul sa se crispeze: " “Thank you. They don't make it easy." ("Multumesc ! Ei nu fac ca lucrurile sa mearga bine."winking Atat i-a fost ! Tuna toti si fulgera: "They ?" - adica, noi, tembelii platitori de taxe, ii stricam cheful de viata ? Sarmana fata bogata !... Si multe altele !
Uite, vezi: dragostea este ceva fragil - cand o scoti in lume si trebuie sa faci parada cu ea, o sa ajungi si la momentul in care o sa-ti para o sarcina de serviciu ("Zambeste, ca esti filmata, clipeste-i dragut din ochi ca jurnalistii tocmai fac poze cu duiumul , fa-i un gest complice, ia-l de mana, ca sa para ca va iubiti tot ca la inceput..."winking Iar, dupa un timp, o sa devina o tortura sa-i zambesti gales iubitului in public, ca vrei sa pareti indragostiti ca la nunta, ca trebuie sa iasa bine reportajul. Mare noroc are ca e actrita ! O sa poata sa-si joace rolul mai bine in societate ! Acasa, insa... Dupa atata zambit complice si dulcegarii de dragul presei, o sa treaca in starea opusa ("Am zambit destul, ajunge pe ziua de azi..."winking
Sa le uram doar de bine - si sa pastreze sentimentele care i-au adus impreuna, cat mai mult timp (si nu doar de dragul unor albume pentru fani) !

Autentificare