Blog

Zburati, fluturasi - acum, e momentul !

Autor Seherezada
Publicat pe 30/06/2019
3 comentarii

Cum spuneam: canicula ii da pe (uniii) oameni complet peste cap - asa e vara...
De asta, am si fost, ieri, de parere ca niste sfaturi contra caniculei ar fi utile oricui, in pragul lunii lui Cuptor !
E pacat sa-i lasam sa "duduie" in suc propriu, fara un leac bun la indemana !
Eu sunt miloasa, de felul meu si ajut pe oricine, din orice parte a tarii ar fi - chit ca eu una ma mandresc ca sunt "sudista" (ca si Tudor Arghezi, Marin Sorescu, Nichita Stanescu, Marin Preda, Zaharia Stancu, Petre Tutea, Caragiale, Tudor Musatescu...).
Dupa cum vedeti, "sudistii" (desi, se numara printre cei mai expusi la efectele caldurii, dintre romani - ca avem ditamai campia, care arde cat tine vara...) sunt oameni care nu-si pierd simtul umorului, chiar si in situatii extreme.
Am si eu aceasta calitate: rezistenta mare la temperaturi caniculare !
Este adevarat: am invatat de la experti ! (Am citit, prin adolescenta, "Intalniri cu diavolul" de Haroun Tazieff si de atunci, nu ma mai tem nici de vulcanii in eruptie...).

Cum va povesteam, am descoperit ca, vara, unii citesc in gol ( fara sa inteleaga mare lucru, oricat de simplu ai scrie tu). De la caldura, porneste totul !
De asta, am sa scriu cat mai simplu, pe intelesul tuturor.
De exemplu, este usor sa rastalmacesti o fraza, precum: "Ma intreb cati stiu, oare, despre... ?" si sa te apuci sa presupui - total gresit - ca cel care intreaba nu are habar despre subiectul respectiv. Acel om poate cunoaste subiectul, dar se intreaba pentru cine o fi scris autorul, estimand ca nu multa lume este la curent cu tema propusa.
Pentru blogurile mele, voi alege teme usoare, ca sa incurajez cat mai multa lume de pe site sa comunice liber.
Este cel mai bun mod de a ne cunoaste unii pe altii.
Asa vezi cine e vesel, cine e serios sau chiar trist, cine are accese temperamentale si cine stie sa se controleze - cum se cuvine, in public -, cine este manierat, cine este agramat (da - si asta vezi, din comentarii: candva, demult, intr-un dialog direct, mi-a scris cineva: "S-a v-a ajute Dumnezeu !" si din profil, reiesea ca are doua... "masterate"winking.
Daca stau bine sa ma gandesc, este posibil ca omul sa fi avut dreptate...
Mi-e dor de oamenii destepti si plini de haz, de oamenii plini de viata si care au energie pozitiva !
Daca aveti vreun subiect interesant de abordat, dati de veste: promit sa scriu bloguri vesele, usoare, de vara.
Ca niste fluturasi...
Ca sa ne distram pe cinste - daca tot n-avem concediu, in aceasta vara torida !

P.S. Blogul acesta nu e "al meu", ci "al nostru". Daca aveam de gand sa scriu ceva doar "a meu, a meu, a meu", l-as fi trecut intr-un jurnal si l-as fi incuiat intr-un sertar, unde sa nu vada lumina zilei. Dar eu scriu pentru toata lumea !
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Cocidius,
Blogul a fost scris de mine, bineinteles - si ma bucur sa vad ca il citesti si il comentezi - iti multumesc pentru asta !
Ma bucur mult si ca ai simtul umorului - asa imi doresc sa fie toti oamenii din preajma mea.
Multumesc si pentru intrebarea pusa de tine.

Paranteza:
Partea cu "sudistii" a fost dreptul la replica pe care mi l-am luat singurica, la comentariile acide ale unei "dudui ne-sudiste"
(acum, am folosit adresarea pe care am vazut ca o apreciaza, care va sa zica i-am vorbit cu regionalismele ei "nesudiste"...)
De asta, am incercat sa-i arat duduii ca nu este cazul sa mai duduie contra "sudistilor", in general - daca tot se considera mare intelectuala. Lovea aiurea in multi oameni destepti ai acestei tari (eu am facut o selectie rapida - uite ca l-am sarit si pe Mircea Eliade, mea culpa...) !

Haroun ala, specialistu', nu era sudist. E destul de complicata povestea lui !
Pentru ca ai intrebat, sa stii ca el se declara vulcanolog "polonez, belgian si francez" (de parca ar fi avut trei parinti, in loc de doi). Tatal avea descendenta tatara (si era musulman), mama - evreica poloneza. Din Polonia natala, a emigrat impreuna cu mama lui (ramasa vaduva) in Belgia, apoi - in Franta (unde a ajuns chiar secretar de stat, pe probleme de risc major). Cartea pomenita de mine este: "Les rendez-vous du diable", Édition Hachette, 1959, 1961. A aparut si in traducere romaneasca - si pentru ca, pe vremea copilariei mele, cartile erau singura evadare posibila din sistemul nefericit in care traiam, am savurat toate descrierile vulcanilor din carte. Are si poze spectaculoase, facute chiar de autor - asa ca poti convinge pana si un copil sa o citeasca !



Publicat Acum peste 2 luni

DorD2,
sunt convinsa de asta. Dar ideea mea era sa-i incurajam si pe cei care au crezut ca doar rusofilii iubitori de opera si de submarine au cuvantul. Mai sunt si alte categorii de cititori pe sectiune - care (dupa cum am vazut cu totii) nu se inghesuiau sa comenteze pe teme cu iz intelectual. M-am mirat ca intelectualii nu ataca un forum pe teme preferate de ei, ci vin sa arunce "fumigene" pe site-ul de matrimoniale. Atat am dorit sa subliniez.



Publicat Acum peste 2 luni

Ideea de blog a venit din nevoia de comunicare cu restul lumii (ca si Internetul, de altfel). Eu spuneam ca subiectele alese ar fi bine sa fie pe placul cat mai multor oameni de pe acest site, ca sa putem comunica cat mai multi si sa ne cunoastem mai bine - ma rog, aceia care am venit aici pentru asa ceva ! Parerea mea, bineinteles !

Autentificare