Blog

Un secret - sst...

Autor Seherezada
Publicat pe 18/07/2018
4 comentarii

Astazi, am sa le spun un mare secret tuturor acelora care deschid blogurile mele cu placere (va salut pe toti) despre o aparitie mai putin - sau deloc - dorita in calea omului: emotiile negative.
Unii se lasa prada usor unor asemenea emotii trecatoare si ajung sa sufere dintr-o nimica toata. Este exact contrariul a ceea ce recomanda specialistii.
Altii, insa, stiu sa gestioneze corect evenimentul: in orice situatie, faci un calcul scurt si vezi daca merita sau nu sa te superi, sa te intristezi, sa te infurii, sa acorzi timp si energie problemei respective sau s-o ignori complet.
De regula, dupa o analiza la rece, decizia corecta vine imediat.
Faza buna este ca nici nu pierzi neuroni si iti vei mentine starea ZEN. Plus ca gasesti solutia potrivita, in timp record!

De cine credeti ca depinde reactia omului, in asemenea momente (potential negative in ceea ce-l priveste) ?
De el insusi, bineinteles !
Regula "80-20" (sau Principiul PARETO) din marketing si management se aplica la fel de bine si in relatiile interumane. Daca ne enervam zilnic pentru orice prostie, riscam sa nu mai apucam pensia - si ar fi mare pacat!

Alegeti cu grija situatiile in care enervarea voastra ar putea schimba ceva in bine.
Reprezinta doar 20% din totalul evenimentelor negative cu care va intalniti in viata. Cel mult 20%.
Restul ? Se rezolva cu totul altfel. De aceea, va spun acest mare secret: nici macar in realitate, nu merita sa te enervezi pentru orice prostie.
Evaluati corect: merita/ nu merita. Daca nu merita, nici nu va mai sinchisiti.

O sa-mi multumiti mai tarziu !
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Da, pentru un bucurestean, chiar e ceva banal. Acuma, imagineaza-ti cum e sa fii din alt oras din Romania si sa ajungi in traficul din Bucuresti. Claxoane, schimbari de directie fara semnalizare, treceri pe rosu - la semafor, prioritate - nema ! happy



Publicat Acum peste 2 luni

Asta cu traficul este chiar o situație banala . Chiar dacă ma plictisesc sau întârzii la o întâlnire , nu ma enervez usor pentru asa ceva .



Publicat Acum peste 2 luni

E in regula - nici eu nu sunt de parere ca trebuie sa accepti orice mizerie. Sunt situatii si situatii.
Daca ajuta la ceva sa te enervezi, da-i drumul !
De regula, insa, in 80% din cazuri, chiar nu ajuta deloc sa treci prin emotii negative.
Gaseste alte solutii - de asta, ai creier si esti fiinta rationala.
Mania, furia si enervarea cumplita de cele mai multe ori ne intuneca judecata in asa hal, incat nici o solutie banala nu mai nimerim.



Publicat Acum peste 2 luni

Cum spuneam, Miruna, singurul mod corect este sa evaluezi daca situatia se va schimba in cazul in care tu vei lasa situatia sa te controleze, in loc sa controlezi tu situatia.
Un bun exemplu: esti prins in trafic, astepti minute in sir, nu se intampla nimic. Unii claxoneaza, se enerveaza, injura cum le vine la gura... Schimba cu ceva situatia? Nicidecum ! Singurul efect este cel negativ asupra propriei lor sanatati.
Enervati-va, doar atunci cand merita ! Restul situatiilor treceti-le cu vederea, ca si cum n-ar fi !
In acest fel, veti deveni oameni si mai puternici - vorbesc din experienta, nu din carti !

Autentificare