Blog

Romance Scammer

Autor Seherezada
Publicat pe 07/07/2018
3 comentarii

Acesta este un subiect fierbinte, pe care tin sa-l aduc in atentia doamnelor grabite sa se marite cu "ofiteri americani aflati in teatre de lupta din Orient".
Domnul pare visul oricarei femei: este singur (de fapt, vaduv), cu educatie aleasa, maniere elegante, o situatie financiara foarte buna (daca e ofiter american, obtine o multime de avantaje...), ba mai este si tatal unui copil de 10-11 ani, gata crescut, pe care-l lasa la o scoala-internat (ca daca tati lupta, doar nu-l lasa pe copil singur acasa).
In imaginea aleasa de mine, apare unul din oamenii cei mai mediatizati de pe planeta. Celebrul "om cu ochelari". Cel care apare in imagine habar nu are cate inimi au fost frante Bineinteles: omul respectiv e nevinovat. Capul i-a fost decupat si cu Photoshop - pus pe o multime de alte trupuri, dar el doarme linistit, nestiind ce drame creeaza.
O sa spuneti ca parca l-ati mai vazut. Da, normal: apare peste tot.
Imaginea acestui ucrainean onest, care habar nu are cat e de celebru in lume, a fost falsificata in fel si chip. Apare ba in uniforma de general american, ba ca medic la datorie, ba primind diplome internationale...
Omul o fi bine-mersi, la casa lui, cu copii, cu nepoti... Dar, folosind imaginea lui, cativa escroci din tarile africane organizeaza adevarate campanii de cucerire. Doar pe Facebook, am vazut aceasta poza cu peste 25 de nume diferite.
Nu e singura persoana cu identitate schimbata, in scopul de a ameti persoanele sensibile si vulnerabile, de o anumita varsta, singure, care cauta un barbat adevarat, cald, bun, tandru...
El pare ca are toate calitatile, doar ca nu este disponibil cu adevarat.
Poze? Cum sa nu ! Cateva sute... In cele mai elegante costume, alaturi de fiul lui (uneori, fiul apare cu un ochi invinetit la fotbal).
De unde stiu?
Cand am primit a zecea invitatie sa ma imprietenesc cu acelasi om - mereu, sub alt nume, am cautat imaginea pe Internet si - ce sa vezi - a aparut printre primele pe site-ul https://scampolicegroup.com/scammers-on- … pe-1/

M-am gandit atunci ca poate si poza mea sa ajunga in mainile unor raufacatori. Absolut nevinovat, te trezesti ca cineva cucereste oameni in numele tau, incepe sa le ceara bani (ca asta e dorinta escrocilor care fura imagini de pe net, sa se imbogateasca, pe seama prostiei umane) si face cine stie ce aranjamente....
Ei spun o poveste complicata, din care rezulta ca, chiar acum, au nevoie stringenta de bani. Un portofel cu acte furat in aeroport. Un accident. O patanie care il impiedica sa vina in zbor la tine. Ce nu face o femeie pentru omul drag, aflat "temporar" la ananghie? Isi scoate la bataie toate economiile.

Mesajul meu este: controlati, cu atentie, verificati omul cu care dialogati, nu va grabiti sa dati credit unei poze trucate (chit ca va topiti dupa uniforme) si nu trimiteti bani nimanui, indiferent sub ce pretext va sunt ceruti.
Din ce am citit, acesti indivizi nu au scrupule, cer bani si de la mame singure. Cu atat mai mult, trebuie sa fim vigilente.

De ce v-am scris? Pentru ca, asta seara, am primit un mesaj (chiar aici, pe matri) de la...
Da, chiar el ! A sosit si aici.
Vigilenta, doamnelor ! Nu va repeziti, sa nu aveti belele !

P.S. Profilul de pe matri este geetiny2. Mark nu mai stiu cum. Evitati !
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

'bunelu, pe cine inviti tu la H? Pe mine, pe Miruna, pe amandoua? Sa pricepem si noi ! happy



Publicat Acum peste 2 luni

Sub acest nume (dar si sub multe altele, acesta a fost doar un exemplu), se ascund cativa nigerieni flamanzi. Fac ce fac si trimit mesaje (ofiteri vaduvi, americani, dispusi sa se mute in Romania, pentru "iubirea vietii lor", femeia cu care discuta este tot ce si-au dorit.
Daca o sa faceti ca mine, deschizand site-urile care povestesc despre "romance scammers", o sa aflati multe si o sa vedeti imagini cu cele mai celebre fotografii trucate.
Deschideti bine ochii, aveti grija cu cine vorbiti, nu trimiteti in niciun caz adresa reala, date despre dumneavoastra, bani - unor oameni cu care nici macar nu v-ati vazut la fata.


Autentificare