Blog

Blog fara mari asteptari

Autor Seherezada
Publicat pe 26/08/2022
0 comentarii

Ma trezesc, aici pe site, ca Alice (parca aud un sagalnic refren: "Who the *** is Alice?" ) - dar nu in lumea minunilor dragute, ci in cea a minunilor care ma fac sa ma crucesc de-a binelea.

1. A aparut moda blogului care nu primeste comentarii, cu toate ca este citit de multi. Chipurile, lumea a sosit aici pentru comunicare, dar prefera sa NU comunice.
Poate cei care citesc nu au nimic remarcabil de spus, ceea ce nu face cinste inteligentei lor.
Ar fi prea trist, hai sa mai gasim o varianta!
Poate ca unii sunt prea timizi - dar, daca nu ies din zona lor de confort, sigur au venit aici de pomana, ca nu-i vede nimeni cat de interesanti sunt.
Poate ca nu sunt deloc siguri pe ortografie si prefera sa nu-si etaleze scrisul, plin de greseli, in vazul lumii intregi.
Si atunci - vorba lui Nichita - "se apropie de pietre si tac".
Ati prins-o pe asta? E super-draguta!

In aceasta situatie (unii dintre) autorii respectivi cauta sa-si atraga cititori mai multi, lasandu-si singuri comentarii la blogul propriu.
Prima data, am crezut ca nu vad bine, dar zau ca asa se intampla, a devenit o moda. (Multi fraieri, Doamne - in uriasa ta gradina de zarzavat! )
Vorba aia: "eu centrez, eu dau cu capul". (Tot tu primesti si golul, dupa cat se pare!)

2. Ii rog politicos pe toti cei care incep cu: "deranjez?"/ "pot sa deranjez?"/ "esti singura, papusa?"/ "Vrei sa fiu sclavul tau?" sa nu se mai... deranjeze. Si sa nu MA mai deranjeze.
Raspunsul nu poate fi decat unul singur.
Tacerea este un raspuns.
Stimabililor (desi, nu din respect va denumesc asa), invatati sa acceptati cu barbatie un refuz tacit si nu insistati, daca vedeti ca am citit mesajul vostru, dar nu am simtit ca merita sa-mi rup din timp, ca sa raspund unei tampenii.
Fiti barbati - desi (citez), "Majoritatea barbatilor care abordeaza o femeie pe net se pricep la acest lucru la fel de mult pe cat o balena se pricepe sa planteze ghiocei."
Corrrrect!

3. Mi s-a plans, recent, un domn care tinde sa opteze pentru reintoarcerea in patria - mama, dupa peripetii de zeci de ani, in vestul indepartat, ca toate doamnele cu care a stat de vorba au doar doua intrebari pentru el:
- Ce masina ai? Cat castigi pe luna?
Doamnelor, cam slabut! Parerea mea.
Am incredere in voi. Se poate si mai bine!
Chiar asa: sa nu-l intrebati voi daca are unde sa stea?
Poate o sa va treziti ca veti locui cu soacra. happy)))

P.S. Daca as fi eu barbat, as cauta sa incep discutia altfel. De fiecare data, altfel - pentru ca nu exista doua femei la fel, chiar gemene monozigote.
Daca nu as avea cum sa afirm ceva destept despre persoana respectiva, pentru ca inca nu o cunosc - si in cel mai bun caz, am o poza (poate de acum 20 de ani) si un profil sumar la indemana -, as spune ceva despre mine.
M-as feri sa-i pun intrebari deschise - din acelea care pot primi un raspuns de tipul DA/ NU. (Discutia ar lua sfarsit, in acel moment.)
Adica, in loc sa jignesc doamna, intreband-o daca e singura (care va sa zica: vii tu cu presupunerea ca NU e si ca - in plus - mai este si infidela actualului partener - mda, "fiecare tigan dupa iapa lui ghiceste" zicea un proverb...), as felicita-o.
Cum, de ce?
A dat de mine, cel care ii scriu...
Dar nu cu un: "Bravo, papusa! Ai dat de mine!"
Cine are urechi de auzit - sa auda. Cine nu - poate sa ia notite!
Fiecare - dupa cat il duce IQ-ul personal.

Am incalecat pe-o sa
Si v-am spus parerea mea!
PAM-PAM!
Autentificare