Blog

EstiVAL (ce e val, ca valul trece...)

Autor Seherezada
Publicat pe 15/07/2022
0 comentarii

Veni vara... Adica, nu doar "veni", ca si trecu' jumate din ea (apropos: "Vive la France!", ca - numa' bine - de-abia ii pomeniram pe "frantuji", in comentariile la alt blog).

Ne-am desfatat cu cirese, visine, caise, piersici... Acuma - si cu pepeni (dar gasesc la piata numai din cei mari, uriasi - modelul pe care mi-a spus medicul ca nu am voie sa-l car, daca vreau sa prind suta)! Si eu ascult de medici - cu exceptia cazului in care imi cer sa particip, drept cobai cu fata umana, la programul experimental de vaccinare inutila.
Ma intrebam, mai zilele trecute, cum s-or simti, oare, cei care s-au grabit sa faca trei sarje de vaccin insuficient testat, direct pe pielea lor, fara sa aiba vreun avantaj, la ora asta.
Sarmanii s-au ales doar cu acele nanoparticule lipidice, care s-au intins ca pecinginea prin organismul lor, in mod necontrolat (din publicatiile de specialitate, rezulta ca sunt si s-au plimbat nestingherite pana si prin creierele celor vaccinati). Daca, deja, se umbla prin... "creierele celor vaccinati", inseamna ca... Unii au fost sensibili. De tot!
***
Prin Busteni, se plimba ursoaica in voie, in plin centru (chiar azi, era un viral pe net).
Mamaia e pustie. Are de toate (sezlonguri, plaja largita, umbrelute, localuri), dar - degeaba!
Thasos e plin de romani (care se plang ca, in Thasos, e plin de romani).
In Egipt, te papa rechinul (acuma, e drept ca poate rechinul era in cautare de delicatese: din Austria, din Romania - am inteles ca, de localnici, nici nu se atinsese).
Sau poate avea ceva contra celor de la ANAF, mai stii?
Dumnezeu sa le ierte pe victime! Chiar e groaznic cum s-au dus...
***
Mai bine, mai lucrez o tura si plec in septembrie la mare.
Cu incalzirea asta globala, o sa am doar avantaje: plaja libera, vreme excelenta, gazdele o sa-si dea tot interesul (atunci cand roiesc turistii, nu le mai iei in seama toate mofturile; dar, cand ai doar cativa, te straduiesti mai tare sa fie oaspetii multumiti...).
Free upgrade la apartamentul prezidential - asta mi se pregateste!

In plus, orasul e mai liber vara. Te misti mai usor dintr-o parte in alta... Asta conteaza mult, intr-o metropola ca Bucurestiul.
Cum revin elevii la cursuri si reincepe aglomeratia, cum o sterg in vacanta!
Pana atunci: salate de cruditati, ice tea, inghetata, pepene de la frigider (las' ca discut eu cu vanzatorul si imi face rost de cativa mai mititei, pe care sa pot sa mi-i car singurica...).

Voi cum va petreceti vara?
Hai, fuguta, ca revine pandemia (cu doza "Nspe bis" de vaccin, ca doar n-o sa le lasam sa se strice in depozit, s-or gasi cativa fraieri care sa se intepe in 2022, cu dozele care nu le erau de mare folos nici in 2021)!
Eu va doresc tuturor sa aveti parte de sanatate si de vreme buna in vacanta (oriunde si oricand veti decide sa mergeti voi)!
Autentificare