Blog
poza autor blog

Despre construit

Autor Freida
Publicat pe 25/02/2021
1 comentarii

Daca tot am pomenit de tencuit si zugravit, azi m-am gandit sa abordez tema mai cuprinzatoare: construitul in ansamblu..

Nu va ganditi ca o sa detaliez tehnici de zidarie , tencuit, montat placi de rigips , construit acoperisuri...Desi, cu oarece imaginatie, toate acestea pot fi metafore pentru orice etapa a unei constructii...de orice fel..

Construirea unei relatii. Caci nu te apuci de construit si facut planuri cu oricine si cu primul venit care iti iese in cale. Intai trebuie sa cunosti o persoana, sa vezi daca poate fi cu adevarat persoana potrivita, partenerul potrivit.

Caci numai bunele intentii de o parte si de alta nu sunt suficiente, oamenii trebuie sa poata comunica, sa fie de acord unul cu altul, sa aiba niste afinitati, sa fie pe o dunga, sa rezoneze in mai multe aspecte, pe mai multe lungimi de unda..Si daca vorbim de matri, vorbim si de iubire sau macar de niste sentimente ce aduc a ceea ce ar putea fi iubire. Sau macar o prietenie sau un parteneriat placut,aducator de sentimente pozitive.

Si azi vorbesc despre asta, pentru ca am vazut nu o data persoane pripite, grabite nevoie mare, in goana dupa partenera/partener. Aleg in graba si daca cealalta persoana nu e de acord, incep cu tot felul de "calificari" si epitete. Cum ziceam: "daca nu esti cu mine, esti dusmanul meu". Nu, nu sunt dusmanul tau, doar ca nu sunt de acord cu ceea ce spui, faci, gandesti sau felul cum te comporti. Pentru ca si eu am pareri si am dreptul sa spun ce gandesc, ce simt , ce imi place si ce nu. Si daca nu sunt de acord cu tine, ne putem vedea de treburi in mod civilizat. Nu cu ocareli si calificari..Nu stau sa "savurez" agresivitatea verbala a cuiva, care vrea sa domine si sa ma anuleze ca prezenta, ca spirit, ca persoana cu opinii, dorinte si vreri.

Daca te apuci sa construiesti in graba , si lucrarea va iesi de o calitate indoielnica...Ba chiar se poate narui cu totul la prima furtuna..Caci graba strica treaba..

Eu nu ma mai grabesc, caci nu mai visez sa construiesc vile cu piscina..happy
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Buna, Diana...
Iti raspund cu oarecare intarziere din cauza de businessuri si alte chestii de rezolvat...

Ma faci sa zambeschappy As aduga la lista ta ca unii au nevoie si de coparticipare sau joint venture la credite. Precizez asta ca sa fiu fair play vizavi de barbatii care se plang de damele materialistehappy

Hm, am dat si de flacai tomnatici simpatici si fara astfel de nevoi financiare, cultivati si educati...Dar na, distanta si alte chestii...Mie imi lipseste si certificatul de calitate aleasa, adica pedigreeul..laughing

Autentificare