Blog
poza autor blog

Iubirea neconditionata ....unilaterala

Autor Freida
Publicat pe 02/02/2020
18 comentarii

Atat de mult se bate apa in piua pe tema asta...ideea de baza si ceea ce a ajuns azi acest concept pe mana unor nepricepuri sunt doua chestii complet diferite...Ceea ce a ajuns astazi aceasta idee este ca unul trebuie sa accepte toate conditiile celuilalt fara sa cracneasca ...ca cica asta ar fi iubirea adevarata si neconditionata....Mie imi pare o forma de abuz asupra cuiva care chiar iubeste...iar celalat se foloseste de asta...Genul asta de iubire neconditionata unilaterala deschide toate formele de abuz posibile asupra nefericitei sau nefericitului care iubeste...

Ar fi prea frumos sa fie iubire neconditionata reciprocahappy

Voi ce parere aveti?
Comentarii

Publicat Acum 3 saptamani

Chimia este specifica oricarui mamifer, fie el si mascul...Dar la om, pe langa chimia aia, mai exista si creier si inima....Adica dupa chimia aia fizica, mai trebuie sa existe rezonante cognitive, emotionale ....adica pe mai multe paliere...Numai chimia aia, adica atractia fizica, e adevarat ca nu iti ajunge la drum lung...Nu stiu daca femeile se orienteaza in relatii dupa atractia fizica...Are si ea o importanta, desigur.Publicat Acum 3 saptamani

Simplificat da. Anulat nu.

O iubire falsa inseamna multe minciuni. Minciunile vor deveni mai complexe, apar stresul, durerile de cap, tensiunea in cuplu, certurile samd.

Dragostea bazata pe chimie va deveni o minciuna, pt ca chimia va disparea in timp sau se va transforma intr-o obsesie. Chimia este specifica femeii. Ti-am mai spus si cu alte ocazii.

Din aceste motive nu-mi place sa vb iar si iar despre acelasi subiect.Publicat Acum 3 saptamani

Da, Seherezada, ai dreptate....trebuie sa fie reciproc. Daca nu e, nu e ok.

Mai exista o posibilitate, aceea ca vrajitul sau vrajita se trezeste din reverie, mai devreme sau mai tarziu, si il pune la punct pe vrajitor. Evident ca vrajitorul sau vrajitoarea se supara, isi ia jucariile si pleacahappyPublicat Acum 3 saptamani

Din fericire, asa ceva nu mi s-a intamplat.
Adica, daca eu nu iubesc omul din tot sufletul, nici macar nu am de gand sa pornesc la drum cu el. (Si ii spun direct, cu menajamente - dar nu ma prefac indragostita de el. De ce as face-o ? Cat timp as rezista ?)
Daca simt ca el nu ma iubeste din tot sufletul, nu insist. Poate ca are nevoie de altcineva. Inseamna ca avem drumuri separate in viata.
Eu denumesc iubire acea senzatie de bine, de multumire sufleteasca, de incantare pe care o am langa un om care simte la fel si in acelasi timp cu mine. Daca nu este reciproc sentimentul, consider nu poate fi vorba de iubire.
Un "vrajit" si un "vrajitor" pot fi impreuna doar cat timp vrea vrajitorul. Asa ca nu caut sa ma leg la cap fara sa ma doara.
Si cu asta - am inchis subiectul !Publicat Acum 3 saptamani

Da, mei, Dorule, totul trebuie simplificat...pana la anularehappy))Publicat Acum 3 saptamani

Timpul este prea scurt si prea pretios pt a purta discutii inutile. tonguePublicat Acum 3 saptamani

Dorule, te pui cu femeile?laughingPublicat Acum 3 saptamani

Iubirea se simte, nu se comenteaza. tonguePublicat Acum 3 saptamani

Va bateti capul cu lucruri prea complicate. winking))Publicat Acum 3 saptamani

Iris,
Pot fi de acord cu afirmația ta, că ambii sunt răspunzători de evoluția relației. Dar, de cele mai multe ori, o relație moare pentru că unul dintre cei implicați în relație îi caută nod în papură celuilalt. Acest comportament poate intra în domeniul patologicului, cum scriai, sau nu. Moare relația pentru că cel care „cauzează“ nemulțumirile nu poate trăi cu o vinovăție inventată de partener, nu poate răspunde plăcerii celuilalt de a avea mereu dreptate, mai ales când nu are, de a conduce relația în mod egoist sau autoritar, de a se face vinovat că nu corespunde așteptărilor partenerului. De aceea, de multe ori, când unul pleacă din relație este urmare a comportamentului greșit al celuilalt sau dorințelor/așteptărilor lui exagerate sau cărora nu le poate face față. Părerea mea!

Autentificare