Blog

Legatul

Autor Freida
Publicat pe 29/11/2019
34 comentarii

Discutii, discutii...

Cei nelegati vor sa se lege, cei legati vor sa se dezlege...Fiecare vrea ceea ce nu are...

Exista destui oameni casatoriti de ambe sxe, care tare si-ar dori sa fie liberi, fara obligatii, sa zburde liberi fara dureri de cap, fara sa simta ca ii apasa responsabilitati, sau macar sa fie liberi in a-si satisface diverse nevoi, zic ei ca poate mai elevat, mai potrivit, sau chiar fantastic si..magic...Si sa nu le spuna nimeni ce sa faca, sa nu trebuiasca sa renunte mereu la satisfacerea propriilor nevoi , sa si le sacrifice pentru ceilalti membri ai familiei...Magia iubirii din primii ani s-a dus, oamenii s-au mai schimbat, lucrurile s-au complicat, copii, rate la casa, masina si smartphone etc...La vie en rose a devenit cam gri...Partenera/partenerul nu mai raspunde nevoilor afective, de intelegere, sustinere...Plus ca viata intima a devenit monotona pana la deloc..Din locuri nestiute apar atitudini si comportamente neadecvate si total nebanuite la partener/partenera...Ce era frumos inainte acuma devine plictisitor, motive marunte devin motive de certuri furtunoase, prioritatile si le stabileste fiecare altfel...

Well, sa ii intelegem ca au nevoie de alinare in alte parti...Ei zic ca nu e bun legatul, ca vor sa se dezlege, sa arunce hamul si sa fuga fericiti de atata libertate.

Adesea cei legati aleg varianta paradoxala: legati, dar liberihappy

Si ceilalti, singuri si satui de viata intre patru pereti proprii, satui si de cautare si de gasire, de obicei de persoane nepotrivite...Vor un cuib sau macar un port unde sa traga din cand in cand pentru a-si gasi linistea si pacea..Ei vor sa se lege, satui de navigat , caci si navigatul e un sport complicat..Pe mare mai sunt furtuni si e greu sa faci fata de unul singur, fara echipa...Pornesti pe mare in neant, ai o busola si alte instrumente de orientare, dar desigur ca ai si ancora cu lant....cu care sa tragi in vreun port atunci cand zaresti..pamantul..Caci cica la pamant trebuie sa ajungi, oricat ai naviga. Nu poti naviga la nesfarsit, asa, in deriva, caci se poate ca nu vei mai supravietui fara provizii..

Zicea cineva care a intalnit o femeie potrivita ca...acuma are directie in sfarsit..O fi celalalt instrumentul de orientare, busola?
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

silly big grinPublicat Acum peste 2 luni

tonguetonguePublicat Acum peste 2 luni

Chiar nimic, nimic, nici o urma acolo!? big grinPublicat Acum peste 2 luni

Frist, mai bine decat sa mai am cash la guralaughingPublicat Acum peste 2 luni

Freida, esti trecuta prin foc. happyPublicat Acum peste 2 luni

Sau, stiu si eu? Averea dobandita impreuna e prea mare ca sa merite divortulhappy)Publicat Acum peste 2 luni

Stanjenel, domnul acela care gasise femeia potrivita e divortat. Si femeia la fel.

Exista cazuri de casnicii in care s-a ajuns la starea de gospodarire comunala si cam atata. De platit facturi, rate, mers la sedinta cu parintii..In rest nu discuta, nu mai au intimitate...Dar nu divorteaza, ca cica e rusine sa spui lumii ca ai dat-o in bara cu casnicia..si in afara pozeaza cu totii in familie fericita. Si fericirea si-o carpesc fiecare pe unde pot, pe unde li se arata...Publicat Acum peste 2 luni

Nu ma refer la cazurile în care oamenii chiar ajung sa nu se mai suporte. În cazurile alea, chiar iau masuri și nu mai sunt împreună. Ma refer la cei care au destule motive sa rămână într-o căsnicie (și de asta și rămân), dar prefera sa se alinte sau sa viseze cai verzi pe pereți.Publicat Acum peste 2 luni

Exact, Freida.Publicat Acum peste 2 luni

E un banc despre ce gândesc doi bărbați unul ne- și altul căsătorit. Celui căsătorit nu i se mai pare atrăgătoare soția, celui necăsătorit i se pare foarte atrăgătoare (soția celui căsătorit, desigur) . În final însă nici unul nu acționează.

Cred ca lamentările de genul ce rău e însurat/măritată trec repede. După ce vezi ce viscol e afara, tot mai bine în casa la căldură. Cel puțin după 40 de ani. Cei mai tineri sunt mai flexibili și au mai multe șanse sa găsească alt partener.

Mai aud alinturi de genul "vai, mai bine nu ma casatoream asa repede, trebuia sa mai copilăresc un pic", zicea o persoana care se căsătorise la 30 de ani. Serios? Dacă nu voiai, nu o făceai. Simplu. Parca ar fi stat partenerii potriviți la coada și nu ai fi reușit sa ii încerci pe toți.
Nici pe asta cu are balta peste și următorul! nu o mai cred. Sunt șanse mici încă de la început și scad pe măsură ce trece timpul.

Autentificare