Blog
poza autor blog

Meritocratia

Autor Freida
Publicat pe 22/10/2019
19 comentarii

Definitia din dictionar a acestui termen suna asa:

MERITOCRAȚÍE, meritocrațíi, s. f. 1. Sistem în care se aleg persoanele talentate, cu scopul de a fi promovate pe baza realizărilor obținute. 2. Colectiv de conducere ales după criterii intelectuale.

https://dexonline.ro/definitie/meritocra … %9Bie

Dar eu nu la vreun colectiv de conducere sau la vreun sistem vreau sa ma refer, ci la meritocratia in ..iubire...

Si mi-a venit ideea de a scrie acest blog de la trendul de patternuri verbale la moda, ca sa zic asa..

„Te iubesc, daca meriti”; „ Esti o persoana perfecta, deci meriti”, „ Esti prea buna pentru mine, nu te merit”, „Cauta-ti pe cineva mai bun ca mine, pentru ca meriti” etc..

Iubirea meritocratica...

Deci, ca sa castigi iubirea cuiva, trebuie sa ai niste merite...precum Fat Frumos , care trebuie sa se lupte cu zmeul cel rau, si sa treaca prin sapte vai si paduri pline de pericole...si numai daca scapa cu viata din cele sapte vai etc. si doborand zmeul , merita iubirea Ilenei Cosanzene, sau cum o fi chemand-o pe domnita..

In varianta moderna, meritocratia in iubire o supune si pe domnita la fel de fel de probe de viata si de moarte, pe langa faptul ca ea trebuie sa fie frumoasa si desteapta si sa mai aiba nu stiu cate calitati de tot felul..

Dar trebuie sa dovedeasca in fapte iubirea. Acuma nu mai stiu ce fel de fapte. Ma gandesc asa, la vreo zgipturoiaca ce umbla brambura prin padure, pe unde duce drumul spre Fat Frumos, sau la vreo vrajitoare ce umbla cu mere otravite prin preajma lui, sau la vreo sirena ce da din coada voluptos pe langa Fat Frumos. Sau poate va mai vin si voua idei de meritocratie in fata lui Fat Frumos.

Si stau asa sa ma chitesc : oare ce credeam eu despre iubire? Ca vine asa? Ca simti? Ca te iau fluturii prin stomac...Credeam ca pentru cineva pe care-l iubesti faci de la sine o serie de lucruri, nu trebuie sa aduci probe..de iubire...Nu stiu, sunt mai demodata...Nu m-am familiarizat prea bine cu unele neologismehappy
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Frist, citeste inca o data expresiile folosite...care sunt f. des folosite...si cred ca mai ales de o anumita generatie...si am o senzatie ca mai ales intr-o anumita regiune de tara...



Publicat Acum peste 2 luni

Wow, Dorule...descrii aici o lume care mie imi e straina...Eu am crescut altfel..



Publicat Acum peste 2 luni

Da, stau impreaun pt copii, pt ca mariajul a devenit un soi de gospodarire impreuna...stiu ca e asa cum zici...si da, nu divorteaza..



Publicat Acum peste 2 luni

Dorule, tu simplifici la un mod ingrijorator...Probaail tu nu esti prea evoluat...poate altii chiar sunt...si vad ca le tii partea celor care calca stramb , caci e natural ..si simpluhappy))



Publicat Acum peste 2 luni

Dorule, fiinta umana are ceva maimult decat chimia aia care exista si intre animale..Chiar tu ai scris un citat de nu situ unde, ca nu ai pus sursa..Fiinta umana e mai complexa decat leul si leoaica care se imperecheaza...

Recompensele primite in cuplu sunt felurite...de la lucuri fizice, pana la unele mai complicate...cine ti-a stat alaturi cand ai bolit, sau ai avut mari necazuri? Cine s eingrijeste zilnic de tine? Cu cine comunici foarte bine? cu cine ai aceleasi hobbyuri? Cine iti arat intelegere cand ai ceva pe suflet? etc etc etc///cand sunt copii e si mai complicat// Trebuie sa apreciezi meritele persoanei acesteia...Uneori poate nu e chiar sotia...sau nu sotul...am auzit cazuri...

Pe de alta parte in cuplurile vechi apare monotonia...si oamenii s eincumeta la acte...riscante, mai mult sau mai putin..



Publicat Acum peste 2 luni

Si daca revenim la merite, as adauga ca exista sotii care merita tot efortul si dedicatia si etc...si sotii care nu merita...la fel so soti care merita efort si dedicatie si soti care nu merita nimic..



Publicat Acum peste 2 luni

Criza asta poate interveni si mai devreme de 40 de ani, si dupa 40 de ani...Acuma fiecare cu treaba lui...Da, vara hormonilor e un fenomen des intalnit si cu consecinte, in functie de diferitele merite ale fustelor dupa care se alearga...happy

O relatie e complicata, si un mariaj si mai si... Si cred ca sotia in aceasta situatie inchide definitv usa...



Publicat Acum peste 2 luni

La noi,in Romania s-a creat o moda careia i se spune CRIZA! Nu e vorba de acea criza financiara, ci CRIZA BARBATULUI DE 40 DE ANI! Bietul de el, cum implineaste patruzeci de ani,odata ii vine criza si isi lasa sotia,si copiii si ca un mascul feroce care este,pleaca dupa ceva mai tanar care poseda o fusta ce se ridica la prima adiere- vezi MARLYN MONROE- si care ii ia mintile! Iti vine sa-i plangi de mila dar degeaba! Dupaun timp constata ca......dar e tarziu, usa s-a inchis! Intrebare: NU ASA A DORIT?



Publicat Acum peste 2 luni

Ziua buna, Dorule...Asa mai vii de acasa....er abine sa dai si linkul...dupa cum vezi , chimia inseamna mai mult decat atractia sxuala...Rezonarea etc...Atractia sxuala e la baza, dar nu ajunge...Cunosc povestea feromnilor...si hormonilor...Dar nu ajunge...

Asa cum spuneai tu in alte comentarii, despre...meritocratielaughing



Publicat Acum peste 2 luni

Asa vb, Dorule, de parca tu numai la k---ve te duci...

Autentificare