Blog

Natura instinctuala a femeii

Autor Freida
Publicat pe 16/05/2019
11 comentarii

Dr. Clarissa Pinkola Estes

„Femei care alearga cu lupii-Arhetipul femeii salbatice”

http://elefant.ro/carti/carte/self-help/ … .html

In fiecare femei exista doua femei:

-una trista care s-a indepartat de natura sa insticntuala, cea dresata ,domesticita de societate, captiva in propriul trup si propriul suflet.

-cealalta femeie este vie, salbatica, instinctiva pana in maduva oaselor, plina de forta si creativa, intuitiva,nu ezita sa muste ca sa se apere,neimblanzita si mai feminina ca niciodata, conectata in permanenta la natura sa instinctuala . Nu isi ascunde simtirea si nu ii este rusine sa afirme ca arde de dorinta. Stie cand ceva trebuie lasat sa moara. Este Femeia Salbatica, femeia care alearga cu lupii Femeia care arde pentru ceea ce iubeste ea cu adevarat.

In adancurile psihicului femeii se gaseste aceasta latura salbatica, instinctiva, ce nu permite imbatranirea dorintei de a trai si cunoaste.

Femeia-lup: este apriga, isi constientizeaza teritoriul, este gata sa se ofere suport pentru a te sprijini, abilitatea de a da viata, inventiva,l oiala, ratacitoare si intuitiva.

https://youtu.be/LH9UL_mCeqE

Lectura placutahappy
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Odata cu emanciparea femeii, s-a reactivat natura salbatica, instinctuala a femeii, reprimata ani si epoci intregi...Cam asta e mesajul sau unul din mesajele cartii..

Cat despre drama mascului alfa in zilele noastre:
https://youtu.be/LDKxpZfsN6Y



Publicat Acum peste 2 luni

Hmmm...
Nu, adica ba da. Si femeia si barbatul au forme instinctive... din cele spuse de tine, cu toate ca latura salbatica a barbatului consta in supravietuire si reproducere... femeie pe timpuri era "cucerita" cu ciomagu sau bata... apoi a venit vremea poeziei cu dedicatie, apoi a cantecului, iar in prezent s-a ajuns de la o floare la "stabilitate"(financiara).
Din cele spuse de tine si stiute de mine eu am inteles ca vremurile s-au dat cu fundu`n sus (vb bunici mele). Daca pe vremuri barbatu cucerea femeia in cel mai salbatic mod (la propriu si la figurat) acum el a devenit sensibil, romantic si afectuos, iar femeia salbatica?! Hmmm... Sa traiesc vremurile in care femeia este vanatorul iar barbatul curtenitorul?



Publicat Acum peste 2 luni

tonguetonguetongue



Publicat Acum peste 2 luni

Nu cu ganduri, ci cu vise...si visuritongue



Publicat Acum peste 2 luni

rolling on the floorrolling on the floor Stai linistit ca nu ma apuca dimineata cu intrebarea asta in gandhappy



Publicat Acum peste 2 luni

Pai casatoria tine de rolul de fiinta domesticita a femeii? Ma gandeam acuma....



Publicat Acum peste 2 luni

Barbatul s epare ca si-a pastrat-o neclintita...insa acum nu se descurca cu latura salbatica a femeiihappy))



Publicat Acum peste 2 luni

La fel as putea intreba: de ce sunt atatia barbati singuri in zilele noastre?laughing



Publicat Acum peste 2 luni

Bag seama ca femeia moderna si-a reactivat natura salbaticahappy))



Publicat Acum peste 2 luni

Hm, intr-o vreme era matriarhatul la putere...Si in cartea de mai sus se spune ca, deci, si femeia isi delimiteaza teritoriul, nu numai barbatul...curteahappy Si si femeia este vanatoreasa, nu numai barbatulhappy

Autentificare