Blog

Avansul tehnologic este binevenit, doar că încă nu știm la ce ne ajută asta,

Autor CCristian
Publicat pe 01/06/2024
2 comentarii

Am trei parale-n buzunar, intru la nonstop și merg la tanti de la tejghea.

- Ce vrei? zice ea.

- O bere.

- Face trei parale.

- Poftim, trei parale.

- Poftim, o bere.

Viață simplă. Ea o tanti, eu un nene. Ea patroană, eu client, poftim marfa, poftim banii, pa. Trei parale, doi oameni și o bere, doar frăție și putere.

Dincoace, la Penny Autonom, e mult mai simplu.

Trebuie să am un smartphone. Îmi iau. În smartphone, mai trebuie să am număr de telefon verificat pe email, deci să am și un email. Îmi fac. Cu smartphone, îmi fac poză la buletin și dau poza la bancă. Îmi fac poză față-profil, ca la poliție. Apoi, îmi face cont la bancă. Ai trei parale-n cont? Da, am trei parale în cont. Apoi, îmi instalez aplicația băncii în smartphone. Gata. Sunt pregătit să merg să îmi iau o bere de la Penny Autonom. Intru acolo, cam 80 de camere video îmi fac poze față-profil, întreg, parțial, tot tacâmul, ca să mă țină minte baza de date și, când plătesc cu cardul, să se verifice cu datele și pozele mele de la bancă precum că eu sunt acela care ia o bere. Mă duc la beri. Iau o bere. Mă duc la scanner. Scanez berea. Scot smartphone și scanez smartphone. Se face plata. Îmi tipărește bon. Iau bon, scanez bon ca să mă lase să ies. Am ieșit. Afară, un tefelist se filmează pe el însuși cât e de fericit că există un magazin fără vânzători și zice:

"- Îmi convine, pentru că pe mine mă interesează să nu stau la cozi, că d-aia a căzut comunismul, ca să nu stăm la cozi."

Întrucât am niște obiecții la afirmația lui și mă simt dator să i le comunic, dar nu oricum, ci în mod dialectic, punct cu punct, îl rog să lase puțin camera ca să îi explic prietenește și îl informez:

- Amice, ia mai du-te-n p*la mea.

Apoi, deschid berea și i-o torn în cap. Comuniștii știu de ce.

Sursa : https://****.activenews.ro/opinii/Calin-Liviu-Georgescu-desfiinteaza-conceptul-de-magazin-autonom-La-tanti-la-tejghea-e-mai-simplu.-Vreau-o-bere-poftim-o-bere-189701
Comentarii

Publicat Acum 12 zile

Ca sa rezolv dilema, am sa pomenesc cuvintele lui Theodore Maiman: [la inceput], "LASER-ul a fost o solutie in cautarea unei probleme". Maiman este cel care a inventat patentul pentru laserul cu cristal de rubin sintetic, folosit ca mediu de amplificare a luminii - mai precis, primul laser care a fost inventat pe planeta asta.



Publicat Acum 7 saptamani

"Ne-am vandut libertatea de dragul democratiei." Nu mai suntem un grup de indivizi ci, un grup de cifre sau numere.

Autentificare