Blog

Minti exceptionale sau simplu noroc?

Autor Sabina
Publicat pe 10/06/2019
3 comentarii

Intr-o societate coexista o sumedenie de oameni, unii dintre ei reprezentand valori reale prin contributia pozitiva la progresul omenirii.
Dintre acestia se detaseaza un anumit grup care, dupa parerea mea, creeaza ceva nou: inventatorii. Mintea lor plamadeste, din elemente unanim cunoscute, lucruri absolut noi concepute si apoi oferite omenirii. Ei le pun la indemana noastra o data cu numele lor.
Nu o data am auzit, in diferite medii, vorbindu-se despre "norocul", "intamplarea" cu care s-au descoperit unele sau altele. Nimic referitor la munca sistematica, la spiritul de observatie bazat pe cunostinte, la meticulozitate pentru fiecare experienta in parte, la genialitate. Pasteur spunea la vremea lui ca "norocul ajuta numai mintile pregatite". As mai adauga aici si ambitie in urmarirea unui scop, staruinta, sistem, maleabilitate in fata oricarei situatii ivite in cadrul unui experiment. Consider ca acestea sunt atribute importante si-n viata, nu numai in cazul unei creatii noi. Plus capacitatea umana de-a evalua si-a privi permanent toate in jurul sau cu spiritul viu, treaz, neincorsetat, nealterat.
Urmarind evolutia unor cercetari, fiind in cautarea unor solutii noi de-a lungul timpului, m-am intrebat si eu adesea: exista un anume moment cand o inventie, sau o descoperire stiintifica devine inevitabila?
Comentarii

Publicat Acum 13 zile

Inevitabilul este inevitabil, zic eu. happyPublicat Acum 2 saptamani

Asa este Freida, o minte exceptionala este dublata si de creativitate, este activa, pregatita prin eforturi sistematice, conditie sine qua non ca fiecare intamplare "norocoasa" sa se transforme intr-o realizare... Nu putine sunt cazurile, cand minti geniale au jalonat idei predecesoare intr-un domeniu sau altul fara sa le poata face viabile, deoarece n-au fost nevoi sociale ori societatile nu erau suficient de dezvoltate. Si-n antichitate s-a simtit nevoia unui mijloc de circulatie mai rapid decat magarul bunaoara, si totusi automobilul apartine secolului XX. La fel se poate spune despre antibiotic, avion, sau satelit meteo.Publicat Acum 2 saptamani

O minte exceptionala este dublata de creativitate la acesti inventatori...Adica lucreaza bine emisfera stanga a creierului, doxa de infor****....Dar emisfera dreapta le combina in cele mai creative moduri....Plus ca, de obicei acesti oameni sunt atat de dedicati muncii lor, atata pasiune au pentru ceea cea fac (apropo de munca sistematica), incat pana si inconstientul lucreaza pentru ei.....si e imposibil sa nu dea norocul peste eihappy

Sa ne gandim de exemplu la visul lui Kekule si visele altorahappy

https://****.omofon.com/10-vise-care-au-schimbat-cursul-istoriei

Autentificare