Blog

O zi din realitate

Autor Freida
Publicat pe 18/06/2021
2 comentarii

Caldura mare, dom'le! Dar cum s-a facut mai lejera circulatia peste hotare, ne-am luat de ne-am dus intr-o excursie la Sopron, Hungary. N-am fost niciodata in Ungaria, doar in tranzit cat se poate rapid, cu scurte popasuri pe la vreun peco de-o cafea, sau la gara mare din Budapesta. Pauza scurte de tigara, cafea si alte nevoi.

Azi avea sa fie altfel. Cu masina mica si cu un coleg de munca. Care stie Sopronul din tinerete. Coleg extrem de amabil si de binevoitor. Mi-a arata Sopronul de-a fir a par, am batut si ceva localuri cu interioare sau exterioare Art Deco...Centrul orasului minunat...O multime de case din Evul Mediu si restaurate...O priveliste minunata pe o strada unde toate fatadele erau din lemnul original si cu aspectul Art Deco pastrat neasteptat de bine. Si ruinele romane, caci, desigur, acolo a fost candva o asezare romana, Scarbantia, in drum spre Vindabona (Viena). Nu te poti opri din uimire sa vezi ziduri romane peste care s-au construit case medievale si alaturi o casa din secolul al XXlea.

Am batut restaurante si cafenele, am baut limonade si am gustat fel de fel...Si sa nu uit: masaj Thai...O ora, la jumate pret din Austria.

Nu aveam in plan sa vizitez Ungaria, dar s-a inamplat pe nepusa masa.

Si tovarasia: un barbat placut, civilizat. Nu stiu care e treaba pana la urma, dar cu siguranta nu sare ca un tap la povestea cu sxul...Sa fie legat de cultura sau de civilizatie? happy

Sunt rupta de obosita, si de la caldura, masaj, kilometri facuti. Dar s-a meritat. M-am simti minunat!

https://en.wikipedia.org/wiki/Sopron
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Multumesc! Si tie! ..

Aici a fost arsita...Am dormit pe ruptehappy Si mi-am facut limonadahappy

Cu siguranta ar mai fi un "Va urma!"happy



Publicat Acum peste 2 luni

Unii se simt deja inselatirolling on the floor

Autentificare