Blog
poza autor blog

Fabrica de bani

Autor Freida
Publicat pe 06/06/2021
2 comentarii

E traducerea in romana a serialului "La casa de papel". Auzisem de acest serial, dar pana acuma nu am avut dispozitia necesara / timpul necesar sa il vizionez.
Deocamdata patru sezoane. In toamna acestui an va apare se pare si al cincelea.

Hm, l-am urmarit cu sufletul la gura..Jaful Monetariei si al Bancii Nationale a Spaniei sunt mai degraba niste pretexte pentru povesti de viata. Valori morale puse la indoiala, aderarea la tabara adversa, gasirea iubirii cu totul altundeva decat unde o persoana sau alta s-ar fi asteptat, spirit de echipa, sacrificiu, psihopati in actiune, personaje complexe, clovnul cel las, oameni fara familie care isi gasesc o familie in echipa, riduri si puncte negre pe fata, peri pe nas...totul filmat la un mod atat de realist... trairi intense, lacrimi reale, pasiune, sange latin la maxim, intensitate la maxim. Traiesti cu ei acolo, toate scenele.

Nu e jaful acela de banca, clasic, tehnic, cu echipa buna si echipa rea, cu jefuitorii si seriful si politistii pe urmele lor, ca pana la urma banditii sa fie prinsi, impuscati sau arestati. Aici lucrurile se amesteca, jafurile sunt puse la cale de un tip extrem de inteligent, care calculeaza si pana cele mai mici detalii, un individ cu o intuitie psihologica precisa ca un ceas elvetian. Dar si asa, apar situatii total neprevazute, caci omul nu e o masina, ci o fiinta supusa greselii.

De multa vreme nu m-a mai prins asa de mult un serial.

Si documentarul despre serial si succesul lui international, odata preluat de Net///flix:

https://veziseriale.org/episoade/la-casa … cial/

Vizionare placuta!happy
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Pe vremuri, inainte de aparitia telenovelelor pe piata romaneasca, ma apucasem sa invat limba spaniola. Da, noua, romanilor, ne este mai usor sa invatam, pentru ca e o alta limba latina, cu multe asemanari cu romana.

Mai tarziu nu am avut nevoie de spaniola, ci de engleza mai ales, franceza si, in cele din urma germana.

Cred ca odata cu aparitia telenovelelor am luat distanta mare de limba spaniola...

Dar e o limba vie, melodioasa, plina de adrenalinahappy



Publicat Acum peste 2 luni

Vezi ca toti folosesc vorbe grele...pu///ta madre si altele asemanatoare...ca e banditihappy

Dar e interesant de urmarit caracterele si..iubirile...si ce face omul din iubirehappy

Da, e si cu sindromul Stokholm, dar cu happy endhappy

Autentificare