Blog
poza autor blog

Cunoasterea unui om

Autor Freida
Publicat pe 07/04/2021
1 comentarii

Un lucru lamentabil este atunci cand un om care a interactionat cu tine o vreme mai indelungata tot nu a ajuns sa te cunoasca si sa inteleaga niste lucruri esentiale despre tine. Dupa ani si ani se uita la tine tot ca acela la poarta noua, sau si mai rau, iti pune in carca tipare pe care le-a vazut in lumea sa, aceeasi,oriunde s-ar fi dus. Adica nu isi poate imagina ca exista si altfel de oameni decat stie domnia sa, din viata sa cotidiana, ce mi-e ca acasa la domnia sa, sau la vreo suta de km in aceeasi directie. Caci po...pu..latia din zona e construita cam la fel, crescuta dupa aceleasi tipare. Altfel de repere nu a vazut si nu a cunoscut. Sau le-a vazut, dar nu a inteles o iota. Si da, imi pare atat de ridicol cand cineva vrea sa demonstreze ca le stie pe toate, desi nu a iesit o viata din perimetrul ingust si familiar, decat pentru a se intoarce inapoi si mai convins/a ca invataturile de acasa sunt cele mai bune si mai valabile.

Lipsa de flexibilitate nu am inventat-o eu...

Si tot la aceasta tema as mai adauga ceva: inca sunt extrem de mirata sa vad oameni inteligenti, cultivati, umblati prin lume, dar impovarati la greu de niste mentalitati inguste, retrograde chiar. Nu pot sa inteleg la ce le-a folosit toata cunoasterea, daca nu au schimbat nimic la ei insisi, si tot cu mentalitatile bunicii au ramas.

Eu am invatat ca singura constanta din viata e schimbarea. La acesti altii singura constanta e lipsa de felxibilitate. Orice schimbare e privita cu suspiciune si e respinsa din start.

Ca vreau sau nu, ca vrem sau nu, schimbarea se intampla. In lume, in noi, in mine, in tine.
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Un lucru nemaipomenit (nu in sensul cel bun) pe care l-am descoperit, este sa vad principii avangardiste recitate ca un pomelnic de catre persoane cufundate in principii de viata din Evul Mediu....Nu inteleg nicicum cum pot coexista niste principii de viata aflate la extreme in aceeasi persoana...Un paradox. Dar paradoxul se clarifica atunci cand constati la modul clar ca principiile arhaice sunt cele de substanta, iar celalalte sunt niste bla blauri de suprafata sau niste teorii "asimilate" , sau invatate papagaliceste, pentru a justifica tot felul de atitudini si comportamente nelalocul lor. Se cheama "rationalizare" si este un mecanism de aparare a Eului. Pe scurt: "mint de rup, dar am niste teorii fantastice care imi justifica comportamentul"laughing

Autentificare