Blog
poza autor blog

Comunicare intre femei si barbati

Autor Freida
Publicat pe 21/03/2021
0 comentarii

Am auzit de mai multe ori o maxima pop..u..lara, cum ca nu poate exista prietenie intre barbati si femei, un lucru care mie imi pare imposibil de crezut, pentru ca eu pot avea prietenie cu un barbat, fara sa alunec pe alta panta si chiar si daca alunec pe alta panta. Adica asa mi-a aratat experienta mea , cum ca pot fi pentru un barbat si cea mai buna prietena, si iubita, fara ca o latura sa o influenteze negativ pe cealalta, si da, pot fi si numai prietena.

Desigur ca totul incepe la modul de comunicare pe care l-ai invatat, interiorizat in toti anii tai de viata..

Am vazut barbati care iti ies inainte doar cu latura lor de masculi, te curteaza mai mult sau mai putin romantic etc. , dar nu te lasa defel sa treci de granitele pe care ti le impune. Nu ai voie sa stii nimic despre el, nu iti spune nimic despre el ca persoana, nu ai voie sa stii ce simte, ce crede, ce gandeste, ce-i trebuie ca om si ce face. Ai in fata doar un rol de mascul pornit la vanatoare. Si nu te ia in considerare decat ca femela, nu si ca om, care gandeste, simte, are opinii, pareri etc. Marturisesc ca acest gen de comunicare pe mine ma nemultumeste si ma duce cu gandul doar intr-o directie. De ascuns avem cu totii cate ceva de ascuns, insa acesti insi au cu mult mai multe de ascuns.

Exista si alt fel de barbati, care au invatat sa comunice in alt fel, mult mai personal, mai deschis, mai autentic. Ei isi manifesta gandurile, simtirile, trairile. Cand incepi sa discuti cu ei, isi spun parerile, simtirile, gandurile, la un mod spontan, dupa cum decurge conversatia. Nu se tot ascund dupa degete si iti blocheaza cheful de comunicare, aruncandu-ti degraba marcajele de granita, evitand sa raspunda la oarecari intrebari, care nu fac trimitere la integrale si calcule matematice ...Si ei au cate ceva de ascuns, caci nu exista pe lume oameni care nu au ceva de ascuns (altfel am trai intr-o lume perfecta sau intr-o lume de oameni perfecti!). Dar ei se fac placuti, agreabili. Si inainte de toate umani.

Caci, inainte de a fi barbati sau femei, noi suntem oameni.

Da, se poate ca pe langa o prea profunda comunicare sa existe si atractie, sau atractia sa fie prima. Si barbatii imi vor spune ca asta e cea mai importanta. Da, si daca exista atractie, nu mai poate fi si prietenie. Ca prietenia unui barbat cu o femeie poate exista numai daca barbatul nu simte atractie pentru femeie sau viceversa.

Eu am invatat altfelhappy

Poate ar exista si barbati care ar vrea sa imi spuna ca si cu femeile e la fel, ca sunt unele care trimit la inaintare doar femela, pe oama lasand-o in urma in mod intetionat, sau nescotand-o deloc la iveala, doar in momentele de criza.happy E ca si cum si-ar negocia feminitatea...

Caci acestea ar fi regulile driblajuluihappy, ale jocului...la pacanelehappy

Nope...Raman la modul meu de comunicare...Si daca tot am vorbit de profunzime si intensitate, modul acesta de comunicare interiorizat de mine, mi-a adus cele mai profunde si intense trairi, pe toate planurile.

Si da, si actul sxual e o forma de comunicare...Care poate fi o comunicare profunda pe toate planurile sau doar un raget homoneanderthalian, sau o comunicare formala, ca un raport sec, o eliberare de rezerve covasite de hormoni sau act de dare si bagare in seama.

M-am referit aici la comunicarea in toate formele ei si mai ales la cea din viata reala, nu la cea din dosul (sau fata?) ecranului. Si mai precizez ca atunci cand esti agresat verbal, intr-un fel sau altfel, e o alta situatie...Caci unii, in superioritatea lor absoluta, se simt datori sa faca corijari in actul de comunicare...care nu intra in tema ade azihappy

In comunicare mai intra si un alt subiect: tactul...Pentru alta data.
Autentificare