Blog
poza autor blog

Oda lui W.

Autor Freida
Publicat pe 19/03/2021
4 comentarii

Despre vecinul meu am mai scris pe aicihappy Azi e prietenul meu cel mai bun, cu care pot discuta cate in luna si in stele..Am mai scris ca nu e vreun universitar, e doar un muncitor calificat..Nu mai stiu in ce, e un domeniu tehnic.

M-am bucurat pentru el ca si-a gasit o slujba mai buna, mult mai bine platita decat slujba actuala. Curand va jubila zilnic. A fost doua zile in proba si a venit superentuziasmat si plin de energie. Cu ceva febra musculara, dar superincantat. De faptul ca va fi mereu in contact cu oamenii, cu clientii, si de perspectivele de castig.

W. e un om cu adevarat open minded. Felul in care discutam, despre absolut orice, spune multe despre el. Nu mi-a fost niciodata teama ca as spune ceva deplasat si am vorbit intotdeauna amical, liber, dar cu respect cu el..Si el s-a comportat mereu cu mult bun simt fata de mine. E haios cand povesteste ceva si mai ales cand o imita pe fosta soacrahappy

W. nu e perfect deloc. A facut greseli in viata si e foarte constient de asta. Incearca sa repare cum poate. Si-a schitat planuri de viitor. Are defecte W.: gandeste prea mult si amana actiunea uneori cam prea mult. Uneori nu isi coodoneaza prea bine actiunile...Dar in treaba asta intervin si factori exteriori, care nu pot fi intotdeauna controlati.

W. cred ca e cumva pe panta ascendenta, caci in iarna, cand au inceput convorbirile noastre, era cam la pamant cu moralul...Ii decedase mama de vreo doua luni si , colac peste pupaza, l-a izgonit si iubita de acasa...W. e foarte sensibil...O descoperire neasteptata..E un barbat sensibil, empatic si decent, chiar daca uneori povesteste de ale barbatilor intr-un mod mai...badaran? Nu, la el nici badarania nu arata ca o adevarata badaranie...Pe mine ma face sa zambesc si sa radhappy Caci povesteste foarte haios..

W. e sarmant si este foarte constient de asta.

Gandesc despre el ca, desi a facut greseli si are destule defecte, are dreptul sau la mai bine..Discut destul cu el..si imi exprim parerile. Nu s-a suparat niciodata , indiferent ce am spus. Si el este constient de faptul ca trebuie sa mai repare destule in propria viata.

A mers prin viata fara principii clare ...Si le-a construit singur si inca mai munceste la asta. Il mai ajut si eu. Il ajut sa descopere ceea ce ar fi bun si pozitiv pentru el. I-am pus intrebari incuietoare, la care nu a stiut sa raspunda, dar care i-au dat de gandit. Cred ca i-am fost de folos.

Va trebui sa mearga in viata cu ceea ce are mai bun in el. Astea sunt resursele lui. Nu, viata nu se termina aici. W. are si calitati si ar fi pacat sa nu ii fie mai bine. Asa cred eu. Eu il pretuiesc si ii urez numai bine.

Cel mai interesant este momentul in care am inceput sa discutam. Se pare ca si in viata lui se terminase un ciclu, la fel cum si in viata mea se incheiase un ciclu. Karma o fi fost.
Poate ca undeva, candva, intr-o alta viata, ne-om mai fi intalnit si am fost camarazi sau fratihappy Who knows?

Si ca W. mai sunt destui oameni: care au de dus cruci, care au facut greseli, pe care trebuie sa le repare. Dar inca o sansa trebuie sa aiba toata lumea.

Aceasta este oda.
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Ceea ce am vrut sa spun despre W. este faptul ca el are niste calitati, nu des intalnite: are extrem de multa intelegere pentru tot ceea ce este uman si este lipsit de prejudecati, acelea care ingradesc puterea de intelegere. Adica este open-minded. Caci exista extrem de multi oameni care sunt close-mindedhappy

Si mai cred ca W. nu si-a ales bine cariera..."Ales" e un fel de a spune, caci a crescut fara tata si a ales si el ce a putut, avand in vedere constrangerile financiare si de alta natura din copilaria sa. W. e facut pentru a lucra cu oameni, relatii cu clientii, ar fi putut fi un bun psihoterapeut, consilier, ceva de genul asta. Nu e facut pentru a lucra cu masini si dat la saiba.

Si este extrem de uimitor sa vezi oameni care nu au deloc competente sociale, dar care lucreaza cu oameni si intre oameni...happy



Publicat Acum peste 2 luni

Apropo de CULTURA, Freida, Frejda si Frida sunt variante ale unui nume germanic de femeie, si care inseamna "pace", "calm"..
Explicatie pentru persoanele "evolutive" cu multe prejudecati.



Publicat Acum peste 2 luni

Domnule Wil,

faceti o analiza ce nu are legatura cu tema blogului..Mergeti in politica si patriotism si blogul nu are nici o legatura cu asta.

W. nu este un om care face munca de jos...Face o munca calificata, la vechea sau noua slujba. W. nu duce gunoiul nimanui, numai pe al sau. W. nu este roman si nu vad ce legatura are toata tirada dvs..

Eu analizez un om, nu o natie si nu o categorie sociala si nici o perioada de trista amintire. Daca Dvs. aveti astfel de nostalgii, nu am cum sa va impartasesc mentalitatile...

Pe dea alta parte am senzatia ca ati mai fost pe aici ...Dar eu nu subscriu nici vreunei secte.



Publicat Acum peste 2 luni

Trebuie sa mai precizez ca W. nu e preocupat de conectarea cu universulhappy

Autentificare