Blog
poza autor blog

Bucataritul pentru barbati single

Autor Freida
Publicat pe 07/03/2021
1 comentarii

Va marturisesc ca ma macina chestiunea aceasta de ceva timphappy...Adica nu inceteaza sa ma uimeasca aptitudinile barbatilor in bucatarie..Vrand-nevrand am avut a ma confrunta cu acest aspect crucial al vietiihappy

Cei mai multi barbati par a fi tare ocupati cu fel de fel de chestiuni tehnice, in deplasare foarte adesea, si alte aspecte de prioritate maxima pentru existenta masculina.

Bucataritul e o chestie traditionala femeiasca si nu multi barbati au fost capabili sa preia cu succes acest camp de responsabilitati si core competencies pentru existenta umana..Sau subzistenta umana..

Asa ca barbatul single ocupat are in locuinta un colt intunecos , fara fereastra, unde ar fi , cica, bucataria...O chiuveta inghesuita pe un blat de 50 cm, o plita electrica, si un raft pentru doua pahare si doua cani...Doua, in cazul cand domnul ar fi vizitat de vreo doamna, domnisoara...ca sa aiba si ea dupe ce bea apa..

Masca de chiuveta ar fi singurul mobilier mai serios al chicinetei si poate contine in cel mai fericit caz o oala nu prea mare, cu sau fara capac, o tigaie mai micuta si eventual un ibric de facut cafeaua...pentru cei cu gusturi clasice, adulmecatori de aroma de cafea proaspat facuta.

Trebuie sa precizez ca exista si altfel de cazuri, in care respectivul locuieste la etaj intr-un bloc din 81'-'83', si are o bucatarie adevarata cu mobila adevarata si cu aragaz, chiar si cu butelie, care aragaz e foarte rar folosit. Masa si paharele sunt importante, deoarece servesc adunarilor si intretinerilor de grup prietenesc. Sau cel putin asa era modelul inainte de criza Corona...

Bucataria barbatului single mai cool de felul sau arata ca un soi de bar si e open space cu livingul...Asa fel incat sa poata vorbi cu amicii/amicele in timp ce gateste...sau mai bine zis umple paharele..

Acum sa vorbim si de meniu...Barbatul ocupat nu are timp si chef de gatit. Asa ca mai bine cumpara feluri semipreparate si le baga iute in cuptorul cu microunde.. In viata barbatului adevarat nu trebuie sa existe pierderi de timp cu activitati neimportante, fara o semnificatie reala pentru chintesenta vietii.

Totusi exista barbati care si gatesc. De exemplu paste...Paste o singura data pe zi...Ajunge...restul se completeaza cu bere sau sandvisuri..Meniul saptamanal: luni- paste cu condimente, de exemplu vegeta; marti-paste cu ketchup si ceva farame de vegeta ramase de luni; miercuri-paste cu pesto..ce a mai ramas in borcan; joi- cumparaturi, adica paste si iarasi ketchup, eventual o conserva de ton? sau ajung sardinele?..samd..Duminca se servesc tot paste..Sau pizza?

Din cand in cand se poate adauga in meniu o omleta pe repede-nainte sau un carnat fript cu mustar.

Trebuie sa adaug insa ca exista si barbati single rafinati, care dupa vreo 45 de ani au prins gust pentru savurarea retetelor lui JO si a retelor exotice, caci tot exista atatea canale TV si siteuri cu fel de fel de bunatati culinare...Asa ca ei, acesti barbati single, au facut un hobby din gatitul si probatul a tot felul de retete noi, complicate. Ei apartin tipologiei extrovertitului senzitiv dupa Jung. Si gustul lor rafinat e o dovada a complexitatii lor intelectuale, afective etc..Va dati seama ca acesti barbati au o bucatarie adevarata, cu tot felul de oale si ulcele si ustensile de bucatarie. Cafeaua nu o mai fac la ibric , ci au o masina de cafea sofisticata , eventual cu tabsuri cu cafea rafinata, bio...

Retele sunt si ele complicate, sofisticate...Caracatita la capac, pui cajun la cuptor, pui marocan in tangin (oare am scris corect?), fructe de mare oparite in vin alb...ma rog...Nu le pot enumera aici pe toate..

Ah, si barbatul rafinat serveste adesea masa la restauranthappy

Si sa nu uit un aspect important al gusturilor barbatui single: grilul...Mici si halci de porc, eventual pulpe de pui..Totul picurat cu bere ...

Nu cred ca am reusit sa tratez exhaustiv problematica aceasta...Deci daca aveti idei, please inserati la comentariihappy

Pofta buna!happy

P.S. Acesta este un pamflet (aproape). A se trata ca atare.
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Hm, acesti barbati, indiferent cat de galant invita pe cineva la masa, si cu generozitate, nu zic nu, pana la urma raman la cina cu o femeie exact ca ei..adica din aceeasi liga, cu aceleasi coordonate, din acelasi creuzet. Nu de alta, dar exista perceptii diferite despre lume si viata...Orice excitatie de alta natura va fi doar un soi de aventura, dar care nu ...stii, povestea cu patul lui Procust..

Autentificare