Blog
poza autor blog

Realizatul si implinitul

Autor Freida
Publicat pe 15/02/2021
0 comentarii

Azi am uitat ca e ziua indragostitilor, sau Valentine day...happy

Pentru mine a fost o zi obisnuita, ca si pentru vecinul care a cam stat cam mult pe afara, la tigara si bere, cu telefonul in mana...Nu, nu si-a sunat fosta sau fostele, a vorbit cu nu stiu ce prieteni si cu un unchi...o ora, o ora jumatate...

Eu l-am intrebat mai tarziu de ce vorbeste el atata cu mine..happy Caci eu stiu de ce am vorbit eu atata cu el..

Da, e mare lucru sa poti vorbi cu cineva fara sa te tot ascunzi si sa iti cenzurezi vorbele, ca nu cumva sa faci impresie proasta , sa dai bine , cum spune romanul..

Si acuma sa trecem la realizat... din Ro..

Zilele trecute am avut o discutie pot zice interesanta pana la urma cu cineva...Ceea ce m-a iritat putin a fost un oarecare limbaj de lemn parca si care contine cuvantul "realizat"...Sa realizezi ceva, sa te realizezi, oameni realizati...L-am rugat sa defineasca termenul...Caci pentru mine acest concept in traducere romaneasca inseamna sa bifezi pe "to do list" toate obiectivele de mare insemnatate din punct de vedere al dezirabilitatii sociale romanesti. Adica sa faci o cariera, familie, copii, sa cumperi o casa, sau mai multe, sa ai vreo cateva masini pe langa, o casa de vacanta, sa prestezi regulat excursii in strainatate (pentru ca poti!), sa duci o viata asa cum e in trend, cu toate acareturile social-semnificative.

Barbatul realizat are toate acestea , e sigur pe el, incantat de sine insusi etc...

Femeia realizata si ea la fel, plus ca e super ingrijita, machiata, da super bine la public etc..si da, e si sxy...

Domnul cu care am discutat mi-a zis in plus ca realizarea inseamna implinire...Oare?

Implinirea nu cred ca e bifatul regulat pe lista "done", "done", "done"....Implinirea cred ca e felul cum te simti tu cu bifari pe lista respectiva sau pe alte liste..Caci poti avea cinci case si cinci masini, casatorie si copii si tot sa nu te simti implinit...Sunt multe lucruri care scartaie in sistem si pretul acestor "realizari" isi spune cuvantul...

Poti avea o cariera stralucita si sa fii parjolit de burn out...Nu te mai poti bucura de casa si masina si excursii...O vreme te mai tine in picioare savurarea succesului...dar cu ce pret oare? Sau cate compromisuri ai facut pana ai ajuns acolo? Cat ti-ai neglijat partenera sau partenerul de viata ca sa faci cariera? te simti implinit?

Unii se simt impliniti cu toate obiectivele bifate...Asta si-au dorit, asta au obtinut..Ferice de ei..Dar sunt multii altii care platesc un pret greu pentru tot...Au realizat tot, dar au un gust amar in gura si nu mai simt bucurie pentru nimic..

Si sunt altii care nu au bifat atatea pe lista, ba poate chiar au mai taiat din obiective, dar se simt impliniti , neavand si neposedand atatea..Se simt bine cu ei insisi ca oameni, in locul unde au ales sa traiasca, fara mult tam tam si scene demonstrative..Pentru ca nu le pasa ce zice lumea, le pasa de ei insisi..Pentru ca ce zice lumea (si care lume) nu are de a face cu ce e in sufletul lor..

Cred ca e o tema de meditatie pentru fiecare dintre noi...

Si daca tot a fost o zi a iubirii, sa fiti iubiti!happy
Autentificare