Blog
poza autor blog

Sarbatori cu vecinul

Autor Freida
Publicat pe 04/01/2021
2 comentarii

An Nou cu sanatate tuturora!happy

Uitati, acuma am si eu un timp liber sa suflu si sa mai bag un blog pe acilea...

Am fost tare ocupata si n-am avut leat timp de plictis si tristete.
In primul rand pentru ca m-a pus..nai..ba sa ma apuc de studii...

Am bagat un ochi pe blogurile scrise intre timp, si, recunosc: eu sunt la grupa mica in materie de scris. Nu prea le am cu metaforele, anaforele si alte intorsaturi originale de limba.

Dar na, acuma am un impuls asa, si na, vreau sa va spun si io o poveste scurta despre petrecutul sarbatorilor cu totul altfel decat mi-am imaginat vreodata.

De vecin am povestit deja , cum ca si-a luat locuinta alaturi, pentru momentele de criza conjugala. Si ca de sarbatori l-a alungat fomeia de acasa, mai exact fomeia si soacra. Mai ales soacrahappy

Asa ca vecinul s-a apucat sa bocaneasca si sa-si puna locuinta in ordine , s-o faca locuibila, pentru ca inainte doar isi depozitase cutiile cu diverse lucruri, fara sa le desfaca, si, dupa o criza conjugala de doua saptamani, s-a intors la fomeie. Desigur cu aprobare si avizhappy Si n-a mai dat pe acilea deloc.

Vecinul e tare suparat. Dar si-a "dat locuinta in folosinta", sta toata ziua aici si din cand in cand se mai cearta pe whatsapp cu fomeia...Pe urma iese nervos la tigara...La firma lui se lucreaza cu program scurt, din cauza Corona, asta inseamna o saptamana la munca, o saptamana acasa. Si cum a fost mai tot timpul acasa de Craciun si Anul Nou, am avut a fuma destule tigari impreuna..

Aici la capatul lumii unde stam noi nu vine nimeni in control...O mana de oameni, camp , liniste si pace. Nu stim ce e aia Corona.

Si iote asa, tigara dupa tigara, am pus la cap povestea lui ...Povesteste tare haios, cu accentul specific din landul acesta, si e tare suparat mai ales pe soacra...Guess what? Soacra e romanca de originehappy

De Craciun eu am papat friptura cu mar si scortisoara...Vecinul si-a tras o portie de spaghete...La mine ardeau luminitele in geam. La el o zi obisnuita. Sau neobisnuita in sensul ca fost in vizita in locul primejdios si a iesit putin cu scantei din cauza de soacra.

N-a primit nici un cadou de la nimeni. Un pic cam trist as spune.

Eu mi-am cadorisit singura un parfum mai scumphappy

De Revelion am iesit la 12 noaptea afara, ne-am vazut cu vecinii si ne-am uitat la cele cateva amarate si ratacite artificii...Nu, nu a mai fost spectacolul din alti ani...Am fumat vreo doua tigari si ne-am spus "An Nou fericit", dupa care s-a refugiat fiecare in locuinta lui.

Si totusi, vecinul are o capacitate deosebita de a intelege lucrurile omenesti si e foarte empatic, simtuieste imediat starea de spirit a celuilalt ( si pe ale mele le-a simtit) si reactioneaza ca atare, plus ca e un foarte bun ascultator. Si as spune foarte sensibil. Cu bun simt si politicos. Condamna pe cei care fac bani fara sa munceasca si pretuieste prietenia, bunul simt,

Nu va ganditi ca ar fi vreun sfant. Si nici masterate si doctorate nu are...Nu! E un om simplu...

Ne-am petrecut sarbatorile la tigara in fata casei si in povesti nesfarsite. Si mi-a facut placere si mi-a facut bine sa povestesc cu acest omhappy
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Diana, povestea cu prietenele mai in varrsta cred ca e...usor depasita in ziua de azihappy Nu ai auzit ca puietul masculin vrea cu femei mature?happy

Am auzit si povesti de genul ca ginerele s-a combinat cu soacra...



Publicat Acum peste 2 luni

Oh, v-ati pus la vorba, nu gluma!happy)

Tocmai ce am povestit cu vecinul la o tigara...Da, e vorba de bani in primul rand...Soacra a avut parte de unul cu multi bani, de la care a mostenit casa, pensie si tot ce vreti...Dar fiica-sa nu a vut norocul asta, asa ca soacra isi indeamna fiica sa gaseasca pe unul cu bani..

Totusi, am un feeling ca la un moment dat se vor impaca...Daca el gaseste un job mai bine platithappy

Autentificare