Blog
poza autor blog

Vizita la soacra mare

Autor Freida
Publicat pe 15/12/2020
7 comentarii

Baietul ei si-a gasit o..oarecare...Auzisera ei unele si altele, ba chiar au fost in vizita la baietul student si,...Vai! Au cunoscut-o pe panarama cu care se inhaitase baietul lor cel mai de pret..O aiurita cu parul lung si imprastiat, fusta larga, si bluza neagra mulata pe toate formele...O, vai! Ce rusine ar fi pe neam ca baietul lor sa isi ia panarama asta de nevasta...Si nu tu averi, nu tu titluri rasunatoare in famelie...Apoi iera si ea studenta la o facultate, dar cui ii pasa, din moment ce era de neam prost?

Se tot lipea si se freca de el, il saruta si mamei soacre ii cazusera colturile gurii de o asa necuviinta..

Unde naiba o cunoscuse pe nasoala asta de neam prost si fara educatie?

Nu, trebuie neaparat sa discute cu baiatul: "ce faci, mama? Vrei sa ma bagi in mormant? Nu stii ca sunt bolnava de inima? Cu asta vrei sa te insori? Sa ne faci neamul de ras? Doar tu stii ca averea , cata a mai ramas, in famelie trebuie sa ramana! Asta nu se discuta! Nu gasesti si tu o fata de famelie buna, cu avere, case , de neam bun, boieresc, ca si noi? Nu vezi ca nici nu stie sa se poarte? Ei lasa, ca vine ea in vizita la noi!"

Si de cum intrara in casa, o fixa pe panarama cu ochi plini de dispret si o masura in sila de sus in jos si de jos in sus...

Ei, va fi o masa, dar de bun venit, ii va explica ea amaratei cine e neamul lor si istoria familiei, poate baga la cap ca ea nu are ce cauta intre ei si ca isi iteste nasul prea sus pentru amarasteana care este..Si incepu sa ridice vocea de i se umflara jugularele, sa auda netoata cine sunt ei si sa nu indrazneasca sa se puna cu neamul lor ca praf o fac ei toti, de pun umar la umar..I se alatura si sor-sa mai mare, desi erau ele nemmultumite ca socrul mare nu ajunsese inca acasa...Si sora zise: " unde ti-e nataraul, soro? Fiti-ar el al...dreaq de pr..ost! Unde il gasisi , soro!"...Si ridica ea si ea vocea la fata, din spatele sora-sii, care ierea mai mare si avea intaietate la cuvant. Caci viata e grea si o parasise sotul in tinerete, cand era cu burta la gura...Mai tarziu aparu si fratele, cu un zambet stramb de bun venit pentru amarasteana, si incepu si el sa toarne despre istoria familiei si cum au luptat ei cu comunistii si cum au pierdut ei averile...

Intr-un tarziu aparu si pr..ostul, caci fusese la vecernie, asa cum face de ani si ani..Cu o privire trista, putin ratacita, adus de spate..Inca mai pastra o alura a fetei frumoase pe care o avusese candva...Se refugiase in cel sfinte, abatut si coplesit de viata...El nu mai avu nimic de povestit despre ale familiei, decat de Brancovenesti si sacrificiul lor..Asta in timp ce astepta umil o ciorba limpede si acra de la sotie..

Fata se intepenise de o asa primire, nu ii venea sa-si creada ochilor ce vede si aude...Nu se astepta la o asa primire..In viata ei nu fusese tratata in felul asta...Ea a vrut doar sa le arate ca il iubeste pe fiul lor si ii este foarte drag de el. Nici nu stiuse de casele lor si de averile lor, caci baiatul nu ii spusese prea multe...si oricum se recuperau greu ..Nu asta conta..Ea il iubea si voia un viitor cu barbatul pe care il iubeste..

A doua zi si-a facut bagajele si a plecat, in timp ce el o ruga plangand pe drumul spre gara sa nu plece..
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Eu cred ca a trait extrem de convinsa ca a facut ceea ce trebuia facut, in numele traditiei, valorilor si principiilor familiei.

Si-a ingropat toti trei copiii,s-a amestecat si in alte familii tinere din familia extinsa si le-a distrus si alora viata, a paralizat , a lasat nepoti crescand fara tata...

In numele traditiei, valorilor si principiilor..



Publicat Acum peste 2 luni

Am uitat sa scriu ca muica ii dorea fiului binelelaughing



Publicat Acum peste 2 luni

Din pacate au fost multe victime colaterale..unii au murit, altii au divortat, au ramas copii ca mingi de ping pong, folositi de un parinte impotriva aluilalt si tot asa...Din cauza "educatiei" si "principiilor"...



Publicat Acum peste 2 luni

Replica mamei la treaba aceea din Biblie, cum ca "vei lasa pe mama ta si pe tatal tau " etc...era parata de socra cu replica: "Mama-i numai una! Femeile sunt mai multe"...Deci..



Publicat Acum peste 2 luni

Buna, Diana...Ei erau tineri, studenti, fara independenta financiara...Baiatul respectuos, cu respect pentru valori precum familia, respectul pt cei in varsta etc...

E vorba de o familie din Oltenia, cu traditiihappy Se mai aude cred ca si astazi pe acolo treaba cu cerutul drepturilor, dupa ce tanara generatie face sacrificii peste sacrificii ca sa isi merite drepturile..stiu si eu? O bucata de pamant, o casa nemairenovata din timpul lui Tudor Vladimirescu etc.. Zic si eu..



Publicat Acum peste 2 luni

Si in plus a se remarca santajul emotional facut de mama fiului..happy



Publicat Acum peste 2 luni

Inteleg...Oricum, cred ca aceasta poveste este doar una dintre multe altele...Despre ipocrizie, false valori, falsa educatie si "principii" de viata sau cum sa faci praf viata unor tineri..

Autentificare