Blog
poza autor blog

Femeia

Autor Freida
Publicat pe 16/09/2020
33 comentarii

Astazi dau doar un citat din "Alexis Zorba" de Nikos Kazantzakis...Cum vede el femeia:

"— Mu,,,ie....rea, Doamne iarta -ma ! Da’ de cate ori trebuie sa ti-o mai spun? Mui...e....rea e-o poveste fara sfarsit.
Deocamdat tu esti ca unul dintre cocosii aia tineri care calca gainile în doi timpi şi trei miscari si-apoi se umfla-n pene, se urca pe gramada de gunoi şi incep sa chiraie şi sa se fuduleasca . Nu la gaini se uita , ci la creasta lor. Aşa ca ce pot ei sa inteleaga din dragoste? Absolut nimic.

Scuipa pe jos dispretuitor. Apoi întoarse capul; nu mai voia sa ma vada."

Despre Bubulina:

"Asculta ce- ti spun, jupane, n-o lua în gluma . Viata e ca tusa Bubulina. E batrana , hai? Ei bine, cu toate astea, nu-i lipsita de atractie. Cunoaste ea anumite trucuri care te face s-o iei razna. Daca inchizi ochii, zici c -ai în brate o fata de douazeci de ani. Douazeci de ani, nu mai mult, ti-o jur, prietene, daca esti în forma şi ai stins lumina. Ai sa -mi spui ca e pe jumatate flescaita , c- a dus o viata desfranata , ca a chefuit cu amirali, cu marinari, cu soldati, cu tarani, cu actori de balci, cu popi, cu pescari, cu jandarmi, cu invatatori, cu duhovnici, cu judecatori de pace. Ei şi ce? Ce-i cu asta? Uita repede, tara...tura; nu-si mai aminteste de niciunul dintre iubitii ei, şi redevine, nu-i gluma ce-ti spun, o porumbita nevinovata , o gasculita naiva , un porumbel, şi roseste, te rog sa ma crezi, roseste şi tremura ca şi cum ar face-o prima oara . E-o taina mu.....ie....rea, jupane! Poate sa pice
de-o mie de ori, de-o mie de ori se va ridica de jos fecioara . Si de ce, o sa ma intrebi? Ei bine, pentru ca nu-si aminteste."
Comentarii

Publicat Acum 12 zile

Noapte bunaPublicat Acum 12 zile

Eu ma retrag...Noapte bunahappyPublicat Acum 12 zile

Cutremurul din 1986 (România)Publicat Acum 12 zile

Asa? In aprilie a fost Cernobalul...Publicat Acum 12 zile

In 86 a fost un cutremur,august,destul de mare,nu devastator,dar te cam panica.Publicat Acum 12 zile

Cutremurul a fost in 4 martie 77...Publicat Acum 12 zile

Cel mai frumos munte al Romaniei,in opinia mea desigur.Publicat Acum 12 zile

Cutremurul a fost in ;77....Publicat Acum 12 zile

Eu,am fugit de cutremur,dupa ce trecuse,am dormit in baraci si am facut un frig,de ne clantaneau dintii in somn.De unde echipament?Publicat Acum 12 zile

Eu am fost cu cortullaughing

Autentificare