Blog
poza autor blog

Rostul unor suferinte

Autor Freida
Publicat pe 15/08/2020
0 comentarii

Am scris nu de foarte multa vreme un blog despre seful meu...Despre apucaturile lui si felul lui de a fi, extrem de critic, punitiv, dispretuitor cu oamenii in general, obsedat de control, care nu poate admite ca cineva poate rade sau poate fi fericit..

Imi amintesc o faza in care ma amuzam cu un coleg , un amuzament total inofensiv...Ne descreteam si noi fruntile in timp ce munceam...A trecut seful meu pe acolo, s-a uitat urat si m-a trimis repede de acolo, cu un aer autoritar , ca si cand as fi comis vreo infractiune..De fapt, ne trata pe toti ca pe niste infractori, de parca eram in inchisoarea din Oz si eram mereu sub supravegherea lui, ca si cand am pune la cale te miri ce revolta sau actiune subversiva...

Ne imprastiase mesele de pe terasa, ca nu cumva sa ne adunam prea multi la un loc in pauza si sa conspiram ceva impotriva sistemului instituit de el..

Inventase tot felul de instrumente de control, consumatoare de energie , timp, nervi pentru angajati...

M-am intrebat daca nu cumva a fost gardian la inchisoare inainte sa aterizeze intre civili...si in lumea civilizata...

Parerea mea a fost mereu ca nu e deloc o persoana indicata pentru a lucra cu civili..

Trebuia mereu sa fii foarte atent ce anume vorbesti cu el, ca nu stiai cand iti intoarce vorbele impotriva-ti...Caci era si mai este si va ramane un mare maestru al mani..pu...larii, cu o nerusinare socanta in a minti, de o ipocrizie care te lasa pur si simplu interzis etc...Un maestru foarte grobian al mani//pu...la...rii, caci sunt unii cu mult mai rafinati..si mai putin agresivi verbal..

L-am evitat cat am putut in ultima vreme, caci imi era groaza sa dau ochii cu el...Nu puteam sti niciodata ce scenarii mai pune la cale..Hobbyul lui foarte vizibil era sa gaseasca mereu vini altora, chiar si atunci cand nu existau..Avea o satisfactie sadica in a face acest lucru..

Am renuntat sa il mai confrunt direct, caci facusem asta deja cu vreo cateva luni in urma,,,si cu astfel de personaje nu e cea mai indicata atitudine..A-l confrunta direct iti atrage asupra-ti intreaga sa agresivitate, directa sau pasiva...

Nu l-am mai confruntat direct de atunci, dar am luat pulsul natiunii si am constatat ca peste tot e la fel..

Am aflat cu stupoare ca a fost concediat. Cu stupoare, pentru ca el se tot lauda ca este extrem de apreciat de catre seful cel mare, pentru intreprinderile sale marete in firma..Caci, da, astfel de oameni realizeaza lucrurile imposibile...precum in gluma aceeahappy

Doar ca metodele au fost gresite...Si pe termen lung dauneaza...cultura organizationala a firmei era cu totul alta, pana a venit acest individ cu bocancii sai plini de noroi..Cultura organizationala a firmei era construita pe alte valori: cooperare, toleranta, motivare, atitudine pozitiva..

Sunt foarte bucuroasahappy Asta e adevarul...Si mi-ar place sa cred ca adevarul si binele inving intotdeaunahappy
Autentificare