Blog
poza autor blog

Oameni cuminti

Autor Freida
Publicat pe 27/07/2020
7 comentarii

Azi l-am intalnit iarasi pe vecinul meu, Willy..O saptamana a lipsit si ma gandeam ca da bir cu fugitii si pleaca de la fabrica de hartie..

Ma bucurasem cand se mutase. Unu la mana pentru ca nu mai eram solo pe scara (mai este un vecin care vine arareori si isi ia doar posta si mai este o locuinta goala la parter) si doi la mana m-am conversat destul de mult cu el si mi-a parut simpatic, prietenos, atent.

Azi cred ca ne-am conversat vreo trei ore in total. Pe casa scarii, in timp ce eu incercam sa spal scarile (nu avem femeie de servici). Ne-am conversat mult si bine...Willy e despartit de prietena lui cu care are un copil...Dar in ultima sapataman i-a murit mama... A fost inmormantare etc. etc, si el a stat la prietena. Imi pare un om responsabil si cu capul pe umeri..Dar poate ca in tinerete nu a fost chiar asa, dupa cum spune el happy

Stam si meditam la faptul ca oameni cuminti chiar exista...Oameni prin a caror viata personala au trecut doar foarte putine persoane, una, doua...Sau nu situ cate persoane, dar putine. Si aceste persoane mediteaza la faptul ca nimic nu este intamplator, caci aceste persoane au avut o semnificatie profunda in viata lor...

Nu stiu daca nimic nu este intamplator, stiu doar ca dintre toate persoanele intalnite in viata mea, si nu ma refer la viata personala, ci in general, exista doar o mana de oameni care au avut impact asupra mea, care au avut semnificatie in viata mea, foarte adanca semnificatie ...Restul e can can...Oameni care au trecut doar intamplator...Unii au lasat mult gunoi in urma lor...am invatat doar cum sa ocolesc astfel de oameni...Dar , pana la urma nu au avut importanta pentru mine...

Important este ca, zic eu, sa ajungi la acei oameni care sa aiba semnificatie pentru tine...Unii ajung mai iute, altii mai greu...Poate e incercarea labirintului, poate e karma..
Comentarii


Publicat Acum peste 2 luni

Hm, nu e vorba numai de asta...



Publicat Acum peste 2 luni

Din moment ce esti unde esti acum inseamna ca l-ai provocat.



Publicat Acum peste 2 luni

Hm....Destinul...

Eu cred ca l=am provocat adeseori..



Publicat Acum peste 2 luni

Da, ar fi trebuit sa ajung cu conditia ca destinul sa binevoiasca sa ofere astfel de oportunitati si astfel de oameni. In schimb au fost altii care mi-au marcat o anume perioada a vietii printr-o mare dezamagire, desi e putin spus dezamagire. Asa cum ai spus si tu, au lasat mult gunoi in urma lor.



Publicat Acum peste 2 luni

Nu stiu, Flavia...Imi pari un fel de om si femeie care ar trebui sa ajungi la astfel de oameni...

In ce priveste tehnologia, eu totusi pe net am dat de un personaj care a insemnat mult pentru mine...Dar a fost un om autentic, cu o educatie avuta in sensul de a fi autentic...Putin new age-ist...Un om cu mare suflet, dincolo de povestea de amor pe care am avut=o timp de trei ani...Un om care mi-a pus in mana niste unele cu care sa ma descurc mai departe, un om care mi-a desfasurat in fata un alt mod de a vedea viata decat cel pe care il stiusem eu inainte...si care om a insemnat un punct de cotitura in viata mea...desi azi nu mai pastram legatura, ii raman mereu recunoscatoare in sufletul meu..

Am mai avut doi profesori care au avut mare impact in viata mea, unul in gimnaziu, altul in facultate...

Am mai cunoscut tot pe net alte persoane care isi au o valoare a lor, desi nu au avut un impact extrem asupra mea...Doar ca ii respect pentru ceea ce sunt.

Da, multi oameni sunt lipsiti de continut, sunt superficiali, nici macar niste valori autentice nu au...Exista multa lume materialista..., isi impamanteaza viata in lucrurile superficiale in trend...

Sa fii autentic e o chestie de curaj aproape in zilele noastre....Desi parca simt ca in generatiile mai tinere bate un vant de orientare spre autenticitate...Let's see!



Publicat Acum peste 2 luni

Eu nu prea am avut noroc la genul acesta de oameni in viata. O data cu avansul tehnologiei parca e si mai greu sa-i intalnesti pe cei care ar putea conta cu adevarat.
Multi oameni in jur dar putini sunt cei autentici. Uneori am impresia ca multi dintre ei sunt lipsiti de continut, nu au profunzime, nu au substanta si par superficiali si lipsiti de empatie.

Autentificare