Blog
poza autor blog

Abilitati relationale

Autor Freida
Publicat pe 10/05/2020
15 comentarii

Nu stiu exact cum sa intitulez acest blog..E bun titlul pentru ceea ce vreau sa scriu, doar ca suna ca un titlu de lucrare , studiu de psihologie...Fara nimic poetic..cum asteapta unii..happy

Totusi e ok asa. Si acuma intru in tema.

Exista oameni care s-au rodat 15 ani, 20 de ani sau mai mult intr-o relatie...de obicei casatorie. Ei si-au dezvoltat abilitati de a face compromisuri, de a tolera, de a trece peste fel de fel de accidente si incidenta de relatie...Ei au dobandit intelegere si acceptare...Desi au inselat si au fost inselati, au trecut peste, autobuzul merge mai departe. Sau caruta. E bine daca ambii cai inhamati trag in aceeasi directie. (E mai rau cand unul e hais, si unul cea...Se duce caruta de rapa..).

S-au certat de n ori, cu surle si trambite, s-au jignit mai mult sau mai putin...El o vede neepilata si cu parul valvoi si nemachiata, dar astea sunt nimicuri, chestiuni neesentiale. Ea il cicaleste cu fel de fel de chestiuni,dar nici astea nu mai conteaza.

El umbla netesalat si in maieu, dar ea ii sta alaturi si la bine si la greu..El iese cica cu baietii, dar cine stie pe unde se duce. Ea nu stie pe unde umbla el. Cand vine acasa , el ii aduce un cadou frumos si o face sa zambeasca.

Ea pleaca la cumparaturi cu fetele cand el e la servici in schimbul doi, mai ascunde bani de el pentru placerile ei marunte, un inel, un parfum etc..

De copii vad amandoi...Ei amandoi vegheaza ca acesti copii sa nu duca lipsa de nimic si sa fie in randul lumii, daca se poate mai bine decat au putut ei ca parinti..

Iubirea dintai s-a dus, dar au invatat compromisul, toleranta, rabdarea, intelegerea, acceptarea.

Amandoi s-au invatat sa minta desavarsit...ca sa se poata apara in fata celuilalt.

Omul liber insa, care nu a fost 20 de ani intr-o casatorie, e obisnuit sa ia singur hotarari, fara sa se consulte cu nimeni, isi ia viata in propriile maini si nu va face prea multe compromisuri in alegerile sale. Nu e inhamat la vreo caruta si nu e obligat sa rabde o multime de lucruri care nu ii plac, care ii consuma energia pentru chestiuni straine de el, cum ar fi partener de viata, copii, soacra, socru etc..

Ce se intampla atunci cand se intalnesc acesti doi oameni, unul provenit dintr-o casatorie de 20 de ani si azi divortat cu unul liber? Aceasta e intrebarea...
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Fara zahar - Sandu

https://youtu.be/BU7gQ9_Bg7c



Publicat Acum peste 2 luni

Pavel Stratan - Vasile, toarna!

Zice si de Lenuta,,happy

https://youtu.be/oyYCGfoaz0w



Publicat Acum peste 2 luni

mai degraba " a ne scutura de stricatul om din noi"...



Publicat Acum peste 2 luni

Pavel Stratan - Liza

https://youtu.be/kR0Gi28nwZ0



Publicat Acum peste 2 luni

A cui prostie?



Publicat Acum peste 2 luni

Pavel Stratan: Eu beu

https://youtu.be/Vqokufyf-DM



Publicat Acum peste 2 luni

Uitucule, nu e totuna...sa fii fericit cu a fi suparat...



Publicat Acum peste 2 luni

happy))) Deci tu bei si la bucurie si la necaz?



Publicat Acum peste 2 luni

Eu cred ca Dorel isi ineaca amarul in beutura...



Publicat Acum peste 2 luni

Aici e vorba de emotii....Da, chiar si Dorel sufera foarte mult cand e parasit..happy

Autentificare