Blog
poza autor blog

Chu la mei - O femeie...feminina

Autor Freida
Publicat pe 20/12/2019
15 comentarii

Asta e numele care mi-a venit in minte ca un soi de nick name pentru persoana despre care doresc sa scriu aici...E o femeie mica de inaltime si slabuta, thailandeza. Are peste 50 de ani si munceste o munca oarecare, din care isi poate castiga existenta.

Se poate ca atunci cand iubitul ei austriac a adus-o in Europa vestica, era o frumusete , plus aerul de mistere asiatice, feng shui, masaje thailandeze, zen si alte chestii asemnatoare...Iubitul ei european a luat-o de nevasta si i-a facut trei copii, dupa care nu mai stiu ce s-a intamplat, dar ea astazi e singura si trebuie sa isi castige singura existenta.
Dupa multi ani de stat in Austria, tot foarte stalcit vorbeste germana, tot neadaptata e...E o alta societate, care se misca in alt ritm.

Poate pana aici vi s-ar face chiar mila de ea...Ati chiar compatimi-o..Asta pana la a descoperi ce tehnici de mani...pu..lare...foloseste sa supravietuiasca...Unele chiar foarte ieftine , care tin doar la oameni asa, mai rudimentari, fara subtilitati in modul de a percepe mediul. Se gudura aproape gretos pe langa cei cu functii si putere de decizie, desi in rest isi arata foarte limpede arama pe fata, se gudura pe langa toti cei de la care ar putea obtine beneficii, de absolut orice fel, si , in momentul in care realizeaza ca nu poate obtine nici un fel de beneficiu, fie pentru ca nu exista, fie pentru ca persoana respectiva a dibuit-o, ii arata ostilitate deschisa, ba chiar agresiva si rudimentar manifestata.

Nu are prea multa scoala, si nici de studiat prin aceasta tara nu a studiat ceva, asa ca aspiratiile ei in materie de fericire profesionala nu pot bate prea departe...Face si ea ce poate, nu pentru ca nu a studiat, ci pentru ca nu poate pur si simplu mai mult...Nici capul nu o ajuta sa faca vreun pas inainte, la ceva cu sarcini de munca mai complicate, unde trebuie si ceva neuroni. Neputinta ca trasatura de baza o foloseste ca o metoda de a cere ajutor mereu, de la altii care pot...Neputinta aratata direct barbatilor...Adica: " Vai, eu sunt mica si neputincioasa..Nu faci tu asta pentru mine?" si indirect aratata femeilor...Nu face lucruri si le lasa in carca colegelor...cu o nesimtire stralucitor - radianta..

Nu comunica cu colegii, adica chestii din astea de servici: "Uite, eu azi fac asta, tu faci aia" sau invers..Nu sesizeaza schimbarile din mediu , mersul lucrurilor...Traieste ca sub o clopot de sticla, izolata in lumea ei, uitandu-se urat la cei din jur, la cei mai multi dintre ei si incapabila sa se conecteze la lume..Nu intelege prioritatea unor lucruri si ca munca la job nu a fost setata pe ritmul ei..

Cineva mi-a zis ca e foarte nefericita cu viata ei si toata aceasta frustrare o revarsa asupra celor din jur..

Pe de alta parte, as spune ca tot ce a obtinut in viata a fost doar prin transformarea neputintei in virtute feminina suprema...
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Si cumva, mai direct sau indirect, ni se cere de catre patronsa o toleram, asa cum e..



Publicat Acum peste 2 luni

Repet la modul civilizat: este modelul femeii neputincioase care obtine ceva doar prin milogeala, vaicareala...Ca a obtinut candva de la un barbat dintr-o tara vestica, e o poveste din trecut....Ce nu ai inteles , Seherezada?

Singurul motiv pt care aceasta persoana are aceasta slujba este o sinecura facuta de patronul firmei...pt ca era prieten, cunoscut cu fostul sot austriac al aleia..sau ceva de genul asta...

Si nu vad de ce te simti asa revoltata de tema asta: femeia neputincioasa care obtine ceva in viata numai prin fandoseli si milogeala..



Publicat Acum peste 2 luni

In cazul in care, dupa zece ani de lucrat acolo, angajata tot n-a invatat ce are de facut, asta inseamna ca trebuie schimbata SI SEFA. Cum sa n-o instruiasca, atata amar de vreme ? Macar ca ii schimba sefa, o data - de doua ori, sacul/ punga de la aspirator, ca sa ii arate cum se face !
Sa tii un om lipsit de abilitatile necesare pentru exercitarea profesiei, vreme atat de indelungata, fara ca el sa fie capabil sa invete, inseamna ca:
1. arunci banii firmei pe fereastra (cu persoana respectiva sau fara ea, obtii acelasi rezultat - se pare...);
2. favorizezi o persoana care nu merita (din moment nu face un minim efort sa invete lucrurile elementare);
3. intretii atmosfera de zazanie intre ceilalti colegi (siliti de nestiinta unuia sa faca fata cerintelor, ca si cand acela nici c-ar exista - chit ca le este mila de niste copii nevinovati, care au si ei nevoie de mancare...)
si - cel mai important:
4. ce legatura are asta cu noi, cei de pe matri.ro ? Ar fi trist sa inceapa sa vina aici fiecare, cu problemele nerezolvate de la serviciu ! (Zic si eu, nu dau cu parul !)



Publicat Acum peste 2 luni

Eu ziceam doar ca ,o tipa care nu intelege ca trebuie sa schimbe punga la aspirator, nu prea re sanse sa devina sefa...Cum n-a devenit nici in cei 10 ani de cand lucreaza in firma...si sansa asta nu o poate avea, cel putin nu in Austriahappy



Publicat Acum peste 2 luni

Aha... Deci, nu am fost prea departe de adevar. Am banuit eu ca tipa "aspira". La mai mare !
Dar, sa ne spui ca "ea nu va fi sefa, cat traieste ea si cat vei trai si tu" - asta suna ciudat, oarecum razbunator - de parca ati avea ceva serios de impartit, pe lumea asta.
Serios: adica, cel putin un barbat ! (Asa suna, zau... )



Publicat Acum peste 2 luni

Si respectiva nu e de ieri de azi in Austria , ci de multi multi ani..



Publicat Acum peste 2 luni

Si respectiva nu e de ieri de azi in Austria , ci de multi multi ani..



Publicat Acum peste 2 luni

Stanjenel, respectiva tipa tailandeza...nu cred ca vrea sa-i faca pe altii sa se simta bine, ci sa se foloseasca de ei...si sa-i fac si treaba...O metoda destul de rudimentara de mani..p.ul...are...Prima data tine, a doua oara tine...pe urma nu mai tine...

Seherezada, tu tine=o tot pe a ta...Respectiva din povestire nu e sefa si nic nu va fi never ever...cat traieste ea si cat voi trai si eu..E treaba ta ce crezi...dac iti spune omul de doua ori ca povestea este exact asa si reala,,, e treaba ta ce interpretari faci///

Zilele astea l-a chemat pe unul de la mentenanta sa -i spuna ca aspiratorul e stricat ...Se uita ala si vede ca e punga de la aspirator plina....se uita la ea si ii spune ca mai departe sa se descurce...trebuie singura sa schimbe punga de la aspirator , nu sa cheme pe unul de la mentenanta....Asta ca sa va faceti o impresie despre cati neuroni functionali are...



Publicat Acum peste 2 luni

Ai schimbat datele povestii tale din mers, Freida!
De la acel " Vai, eu sunt mica si neputincioasa..Nu faci tu asta pentru mine?"- acuma ,declari ca respectiva intra "agresiv si fudul pe teritoriul personal" al celor care lucrau cu ea. Sau PENTRU ea - daca se mai pastreaza, cumva, acest element din istorisirea originala.

Mie mi s-a parut ca femeia a aplicat o tehnica de persuasiune mascata, de care am auzit cu totii, in copilaria noastra.
Eu ii spun metoda "Hansel si Gretel" - prin care cel mic si aparent neputincios (care pare pierdut fara speranta in fata unei probleme) poate face pana si o vrajitoare mare si rea si care se crede invincibila, sa i se supuna mintenas - fara ca ea macar sa observe ca, daca se aseaza pe lopata, o sa intre singura in foc.
Dar povestile pentru copii le percepem ca fiind cu happy-end (caci vrem sa invinga cel mic si oropsit si nu ne pasa de vrajitoare...).
Paranteza:
Mie mi s-ar parea interesant sa rescrie cineva povestile copilariei din perspectiva vrajitoarei/ zmeului/ spanului...
Mama mi-a spus ca, pe la patru ani, am rugat-o sa-mi spuna o poveste. Eram amandoua asezate confortabil si cand sa inceapa, eu am adaugat:
- Da', in seara asta, bate zmeul - bine ?
(Mi se parea incredibil ca, desi avea alea trei capete, parea ca nu si le foloseste deloc - in timp ce fraierul de Fat Frumos (care apela la calul fermecat, la aripioara de albinuta, la peria de cap care se facea padure...) il batea doar cu ajutorul unor intermediari.
Tare as fi vrut sa-l vad invins pe acel terchea-berchea, teleleu prin lume, care se credea grozav - desi, nu era nici tare, nici iscusit si se baza pe o multime de "relatii" doar ca sa fure o fata.
Ehe... Cati nu fac asa, in lumea adultilor ! Si se cred zmei.

Revenind la ce-a mai ramas din blog:
"Fiecare pasare pe limba ei piere" si "Cine sapa groapa altuia, cade singur in ea."
Thailandeza neaustriaca o sa reuseasca o data, de doua ori.
Pana la urma, se vor prinde si austriecii ca isi bate joc de ei.
Si atunci, au la dispozitie doua variante:
- sa o refuze (politicos, ca sunt oameni educati);
- sa faca munca ei , dar sa includa o mica greseala in materialul respectiv (atunci, ce va spune ea in fata sefilor: "a facut X ce trebuia sa fac eu" ?).



Publicat Acum peste 2 luni

Seherezada, desigur ca crapi de grija altuia, numai in momentul in care iti intra pe teritoriul personal..si iti intra agresiv si fudul, ca deh, Ala nu e asa destul, daca nu e si fudul...

Ca sa fii sef, ar trebui sa ai niste abilitati...Si "a conduce" inseamna ceva mai mult decat a te ratoi la angajati...Caci tipa respectiva nici macar nu comunica cu restul e pe alta planeta vreau sa zic...pe planeta sa unde mediteaza si viseaza la nirvana...

Respectiva nu e austriaca si nu va fi niciodata...Ea se manifesta rudimentar, nu vreun austriac din preajma ei..

Povestea nu e inventata delochappy Doar poate ca e o poveste putin mai altfel decat ce oi fi stiind tu,, Seherezado..

Legatura cu siteul matri e una singura, pe care tu, Seherezado, nu ai prins-o: aceea a femeii care astepata mereu ca altii sa faca pentru ea , ca deh, ea e o femeie ...feminina...ea nefiind in stare sa realizeze ceva cu de la sine putere...Modelul asta exista si pe meleaguri mioritice...Sau ma insel?

Dorule, nu ma bag...Fiecare are probleme si daca ne-am apuca toti sa ne spurcam frustrariile la servici, s-ar duce naibii productia si economialaughing

Autentificare