Blog
poza autor blog

Viata ca o prada

Autor Freida
Publicat pe 05/07/2019
9 comentarii

Zise bine Marin in a sa carte...Si e cumva fascinant sa te arunci in viata in fel de fel de ipostaze si sa iti asumi riscuri, adeseori nu prea calculate. Eziti, dar pana la urma te arunci , fie ce-o fi...

Pentru asta uneori te pregatesti din timp, sa ai instrumentele de lupta puse la punct, scoala, experiente de tot felul, abilitatile, inclusiv cele tranferabile sau mai ales acestea. Unele ti le formezi asudand din greu ntr-un singur loc, alteori jucand ping-pong, alteori rotindu-te pe locuri apropiate, alteori sarind de la una la alta. Te arunci pe provocari, uneori sari burta, alteori cap. Ai nevoie de energie si de rabdare si multa, multa motivatie. E important sa simti ca vrei.

Totusi, pana la urma , haituind prada sau haituindu-te ea pe tine, se intampla si ceva frumos sau ceva pozitiv, constructiv.

Prada e acolo. Mai mica, mai mare, mai bogata, mai putin bogata, dupa sezon. Si dupa abilitati. Uneori, de la o prada la alta, exista pauze de plictiseala, de rutina, de ingrijorare, de nemultumire, de insatisfactie.

Se poate ca nu ai pornit in viata cu gandul ca va trebui sa vanezi tot timpul sau foarte adesea. Dar viata e plina de surprize. Faci planuri si uneori vine viata si ti le demonteaza. Atunci trebuie sa te pregatesti de vanatoare si sa fii mereu vigilent.

Unii sunt vanatori innascuti, altii invata lectii de vanatoare pe parcursul vietii.

Ideea e ca, in miscare fiind, e bine daca poti face maximum, cu ce ai la indemana si acolo unde esti. Ce ai in tine nu iti poate lua nimeni, oriunde te-ai afla.

Poate ca la un moment dat, mai tarziu in viata vanatorului, atunci cand el va fi obosit, vine si pacea si linistea. Sau poate ca nu..
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Va rog frumos sa nu va certati pe blogul meuhappy



Publicat Acum peste 2 luni

Pacat,pare interesant userul Uituc.



Publicat Acum peste 2 luni

Uituculle, ti-ai sters iar comentariile?



Publicat Acum peste 2 luni

In acest blog am numit provocare nu orice chestie trecatoare. Provocarea poate deschide cai nebanuite. Si nu ma refer la provocari de la o doamna sau un domn.



Publicat Acum peste 2 luni

Crezi ? Eu cred ca unii isi doresc cu mult mai mult..



Publicat Acum peste 2 luni

happy)) Ideea era ca daca tot te muncesti, e bine sa obtii si satisfactie..happy



Publicat Acum peste 2 luni

Oh, cat de filosofic! happy) Hm, daca meditez un pic, as psune altfel: e o succesiune de org...as..metongue



Publicat Acum peste 2 luni

Ca sa ma fac corect inteleasa, nu ma refer la vanatoare de sx opus, ci la vanatoare de oportunitati, de oricare fel, in viata. Ele exista si la unmoment dat le poti vedea, sau le poti cauta, crea tu insuti/insati. Daca ai stofa pt asa ceva..happy

Unii, este adevarat, s-au specializat doar pe vanatoare de sx opushappy)) sau ma rog, dupa gusturi si tendintehappy



Publicat Acum peste 2 luni

instinctul de vanator ramane.Sigur,vanezi doar dupa capacitati,la un moment dathappy

Autentificare