Blog
poza autor blog

Decenta minciunii

Autor Freida
Publicat pe 04/07/2019
6 comentarii

Am stat sa ma gandesc cum sa intitulez acest blog: decenta minciunii sau minciuna decentei?

Decenta minciunii ar insemna o minciuna sau mai multe, care sa fie decenta/e, nici prea prea, nici foarte foarte, dar fiind o minciuna (sau mai multe) cu rolul de a te proteja de adevaruri ceva mai dureroase, usturatoare ale aceluia/aceleia cu care te intretii, iti este partener de viata, ai inceput o relatie. Nu ma refer la adevaruri trecute care azi sa nu mai aiba nici un efect asupra relatiei, ci la adevaruri prezente. Deci te minte decent.

Minciuna decentei inseamna ca respectivul/respectiva minte de rupe pentru a parea o persoana respectabila, decenta, cu carcater.

Conceptul de decenta este adesea utilizat ca un semn al nivelului de bun simt sau de civilizatie in orice fel de relatie.

Uite, eu am fost, sunt decent/a cu tine, chit ca te-am mintit de te-am rupt. Dar sunt decent/a pentru ca nu te-am insultat (direct), m-am purtat frumos si nu am avut pretentii sau asteptari exagerate de la tine. Desi mi-ai pus intrebari, fel de fel, nu am vrut sa iti raspund, pentru ca sunt acolo multe lucruri de ascuns. Dar, repet, am fost decent/a cu tine, nu-i asa? De fapt am fost un/o nesimtit/a ca nu ti-am raspuns la intrebari, dar mai degraba ti-am dat semne ca acolo sunt granitele, mai departe nu ai voie sa stii, sa intri, sa iti bagi nasul. Am fost decent/a, nu-i asa? Tu ai fost indecent/a, ca ai pus acele intrebari!

M-am folosit de tine, dar am facut-o decent,pentru ca, vezi tu, decenta imi sta in caracter. Am bun simt. Mult. De aia te-am mintit si m-am folosit de tine cu nesimtire. Dar trebuie sa recunosti ca am facut-o decenthappy

Pana la urma cum e? Decenta minciunii sau minciuna decentei?
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Ehei, comunicare in sine devine tot mai obositoare...



Publicat Acum peste 2 luni

Apoi gaseste si tu o exprimare mai decentatongue



Publicat Acum peste 2 luni

25-29? Asta e nisha ta de piata s ainteleg...Largeste aria de studiutongue



Publicat Acum peste 2 luni

avand in vedere ca esti decent, datongue



Publicat Acum peste 2 luni

Dorule, crezi ca pe vreme caniculara creierul trebuie sa inceteze sa mai gandeasca?happy



Publicat Acum peste 2 luni

La mine s-a mai racorit un pic..happy

Autentificare