Blog
poza autor blog

Tipuri de blogeri

Autor Freida
Publicat pe 01/07/2019
16 comentarii

Dupa ceva timp petrecut pe bloguri, mi-a venit o idee, aceea de a defini cateva tipuri de blogeri, in functie de felul de a scrie –texte si comentarii- si motivatia de a scrie.

Nu am pretentia epuizarii subiectuluihappy

Prin urmare, as enumera cateva tipuri:

1.Aparatorul

El cauta securitate, predictibilitate si stabilitate. Acestui tip de bloger ii place un mediu stabil si prefera ca lucrurile sa se desfasoare in ordine.Posteaza regulat si nu se angajeaza in dispute.
Are nevoie de comunicare regulata si e motivat de vesti bune si o atmosfera optimista. Adesea are o atitudine defensiva.

2.Prietenul

Acest tip de bloger cauta sa apartina unui grup si ii plac prieteniile. Se simte motivat cand e consultat si implicat.Ii place sa i se ceara ajutorul. Adesea e mai mult comentator, decat bloger.

3.Vedeta

Acesti blogeri cauta apreciere si respect. Le plac bonusurile si beneficiile pe care le pot obtine si le place o structura ierarhica clara. Le place sa "straluceasca". Le plac provocarile si sa fie laudati, sa fie in centrul atentiei. Ei vor sa aiba putere, influenta si control asupra oamenilor si resurselor si sa simta ca ei „conduc” si sunt lideri de opinie. Adesea se angajeaza in dispute in care , evident, considera ca nu pot exista contraargumente.Poate deveni agresiv.

4.Expertul

Acest tip de bloger cauta cunoastere, specializare, perfectionare. Ii place sa scrie despre teme specializate si ii plac temele specializateale altora. E interesat de domenii noi si e deschis mereu la invatare, pentru ca doreste sa isi imbogateasca cunostiintele.Ii place rolul de mentorsi munca cu alti experti. Este pragmatic.

5.Creatorul

Este interesat de inovatie, creativitate si schimbare. Rutina il plictiseste.
Atunci cand inoveaza, creativitatea sa trebuie recompensata. Este creativ si original. Va scrie poezii si texte complexe, originale, pline de metafore si idei inedite. Adesea este un visator.

6.Cel plin de spirit

Acestui bloger ii plac libertatea, independenta si autonomia. Vrea sa faca lucrurile in ritmul lui si sa ia propriile decizii. Are un stil personal si are nevoie de libertatea de a se exprima Restrictiile, regulile si procedurile il demotiveaza.

7.Cel care cauta

Acesti blogeri vor sa aiba un scop , sa faca o diferenta. Adesea , prin ceea ce scriu, cauta raspunsuri la problemele cu care se confrunta in viata. Le plac blogurile din care au ce invata si sunt motivati prin recunoasterea meritelor si au au nevoie de feedback regulat.

Sursa de inspiratie:

http://ziare.com/locuri-de-munca/angajat … 22551

Si sa mai adaug ca, indiferent de motivatie si de tipul de bloger, tuturor le cade bine sa fie apreciatihappy

Cei mai multi blogeri sunt mixuri din tipurile mai sus amintite. Exista creator plin de spirit si cautator, prieten si cautator, vedeta si creator si plin de spirit, expert si cautator si plin de spirit, creator si aparator etc.

Tipologia aceasta are nevoie de sugestiihappy Asa ca va invit la comentarii si completarihappy
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

ala intra la categoria "prieten" dus pana la extrema de fan absoluthappy



Publicat Acum peste 2 luni

Pai pe aici nu e aglomeratie...asta ziceamhappy Faima se castiga in aglomeratiehappy



Publicat Acum peste 2 luni

Citatul 1: "Si mai exista o categorie de insi care s-au apucat de scris. Si de pe un astfel de site si-au cules fanii..."
Citatul 2: "Pai nu aici a scris"

Intrebare: Bun ! Atunci - fara suparare - , noi, aici si acum, despre ce anume discutam ?
Un blog de pe alt site (ca acesta, dar necunoscut: nu stim al cui este, despre ce anume, ce valoare are, cine il citeste, ce parere au cititorii... )
Si Freida se asteapta sa comentam chestia asta.
Concluzia: Time-killing. Q.e.d. !
Parerea mea: "Dar sa revenim la Bach !" (cum spunea regretatul Iosif Sava).



Publicat Acum peste 2 luni

Pai nu aici a scrishappy



Publicat Acum peste 2 luni

Poftim - categorie noua: internetul creeaza dependenta, asa ca pun pe lista si "blogger-dependent".
Blogul - ca o doza zilnica !
Pentru cei care scriu "pentru fani", recomandabil este sa nu-si aleaga fani limitati numeric (in cazul acestui blog: oamenii de pe un site de matrimoniale). Sa invete de la adolescenti sa foloseasca social-media mai eficient si sa-si creasca exponential numarul de cititori ! Daca o tin in ritmul asta, nu vor tipari nici macar 1.000 de exemplare si nu vor vinde nici 300 !



Publicat Acum peste 2 luni

Sheherezada, as vrea sa adaug ceva: nu cred ca lumea scrie numai din plictiseala...Exista si alte motive, multe altele..Nu e nimeni dator sa raspunda, sa scrie comentarii la un blog, daca nu vrea sau nu e interesat de tema sau pur si simplu nu vrea sa se expuna, din diverse motive.

Unii scriu de placere sau vor sa comunice, cum tu insati ai scris la un blog de al tau...Unii considera ca pe un astfel de site ,daca scrie pe blog, ar avea sanse mai mari sa cunoasca pe cineva, care rezoneaza cu ei..Unii isi fac pur si simplu terapie...Exista multi oameni singuri, indiferent de ce sunt ai in societate...sau au fost...Si au nevoie de un alt mod de a se conecta cu lumea...
Si mai exista o categorie de insi care s-au apucat de scris. Si de pe un astfel de site si-au cules fanii...
Unii scriu just for fan...

Or mai fi existand si alte motive...plictiseala nu e singurul motiv..

Si mai spun ca asta ar fi un punct de vedere pozitiv..



Publicat Acum peste 2 luni

Aren't we all ? happy



Publicat Acum peste 2 luni

Blogerul time-killerhappy



Publicat Acum peste 2 luni

In primul rand, orice blogger se ocupa de "time killing". Al lui - si al altora ! Are timp de prisos - si atunci, de ce sa se plictiseasca singur, cand poate sa-i plictiseasca si pe altii ?
Ar putea sa citeasca ceva (dar nu mai e la moda - acum, viata "bate" cartile). Ar putea sa se uite la televizor, dar emisiunile sunt lipsite de haz - in special, cele de divertisment (si mai sunt si vulgare, peste poate). Ar putea sa dezlege rebus, sa faca sport, sa picteze, sa creasca plante de apartament...
Ar putea... Dar bloggerul moare si nu se preda. Simte ca ia pe umerii lui toata nevoia de divertisment a tuturor plictisitilor de pe site si cauta sa-i rasfete, cumva... De aceea, cei care nu spun povesti aici, dar vin si citesc, ar trebui sa-l rasfete si ei pe blogger cu un comentariu. Ca sa-i arate ca nu vorbeste la... ecran.



Publicat Acum peste 2 luni

Pai mai trebuie si endorfine, nu numai adrenalinatongue

Bloger endorfinictongue

Autentificare