Blog
poza autor blog

Despre hartuirea pe net sau cyberbulling

Autor Freida
Publicat pe 01/02/2024
3 comentarii

Noah, ca am sters si eu un blog...Desi am inteles ca a fost citit deja, de unii si de altiihappy Inainte sa scriu despre teme siropoase , mai urgenta este tema hartuirii pe acest site, care hartuire nu mai are capat. Hartuire care vine sistematic, din aceeasi sursa.

Deci sa intram in tema:

Ce este cyberbullyingul?

"Cyberbullyingul înseamnă bullying prin folosirea tehnologiilor digitale. Se poate întâmpla pe rețelele de socializare, pe platformele de schimb de mesaje, platformele de jocuri și pe telefoanele mobile. Este vorba despre un comportament repetat cu scopul de a-i speria, înfuria sau umili pe cei vizați. Printre exemple se numără:

-răspândirea minciunilor sau postarea de fotografii jenante ale cuiva pe rețelele de socializare;
-transmiterea de mesaje supărătoare sau de amenințări prin platformele de schimb de mesaje;
-copierea identității unei persoane și transmiterea în numele acesteia de mesaje răuvoitoare cuiva.

Agresiunea de tip bullying față-în-față și cea în mediul online se pot petrece concomitent. Dar cyberbullying lasă amprente digitale- înregistrări care se pot dovedi utile și care pot oferi dovezile necesare pentru a putea pune capăt agresiunii."

https://unicef.org/moldova/articole/cybe … %9Bi.

"Hărţuirea online se realizează prin:
-Videoclipuri, comentarii, mesaje;
-Dezvăluirea informațiilor personale ale altcuiva;
-Filmarea rău intenționată a unei persoane fără consimțământul său;
-Postarea conținuturilor pe Internet, cu intenția de a umili pe cineva;
-Instigarea la hărțuire a altor utilizatori.

De ce unele persoane sunt hărţuite?
Acest comportament nu presupune existența unui conflict bazat pe o problema reală. Unele persoane aleg să îi hărţuiască pe alţii şi să îi pună într-o lumină proastă din dorința de a-și câștiga puterea și autoritatea.

Cine sunt cei care hărţuiesc?
Cel care îi hărţuieşte şi îi intimidează pe ceilalți nu poate fi numită o persoană puternică și încrezătoare. Mai degrabă invers.

Cei care sunt agresivi, în acest mod se simt superiori doar dacă îi lezează pe ceilalți, crezând că, astfel devin mai po****ri și mai puternici. Deseori, ei înșiși sunt victimele agresiunii sau preiau acest comportament de la persoane din anturajul lor. "

https://siguronline.md/rom/impreuna-sa-f … nline


"In teorie, in mediul online sunt recunoscute anumite autoritati responsabile cu securitatea site-urilor si a datelor personale. Totusi, de multe ori, aceste politici de confidentialitate sunt incalcate si este indicat ca problema sa fie relatata la cel mai apropiat centru de autoritate penala. Hartuirea, indiferent de mediul in care se desfasoara este considerata infractiune si se pedepseste ca atare, mai ales daca este vorba despre santaj, iar victima este privata de sentimentul de siguranta si libertate.

Codul Penal prevede articole speciale de lege atat pentru amenintari ( art. 206), santaj ( art.207), cat si hartuirea in art. 209 din Codul Penal. In centrele autorizate se acorda ajutor si indicatii cu privire la ce trebuie sa contina o astfel de plangere."

https://avocativan.ro/hartuirea-in-mediu … te-81

Si mai sunt o multime de articole cu informa...tii utile. Cand esti hartuitor, indiferent cate conturi ai, e bine sa-ti pui si poza, chiar si din tinerete, nu-i asa?happy)))))

Deci:

-Postarea conținuturilor pe Internet, cu intenția de a umili pe cineva;
-Instigarea la hărțuire a altor utilizatori.
- transmiterea de mesaje supărătoare .

Ce urmeaza, amice? Spargi conturi? Copiezi identitati? Ca de insultat ai insultat o multime de persoane, nu numai pe mine!!!

"Hartuirea, indiferent de mediul in care se desfasoara este considerata infractiune"...Ai preceput, amice?

Alo? Alo? Aud??
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Si vezi ce scrie in articol: "Cei care sunt agresivi, în acest mod se simt superiori doar dacă îi lezează pe ceilalți, crezând că, astfel devin mai po...pu...lari și mai puternici."...Puterea infractoruluihappy))



Publicat Acum peste 2 luni

Unii se ascund in conturi fictive, nu din neincredere, ci din cauza ca se cred ei mai destepti si isi pot bate joc de altii....



Publicat Acum peste 2 luni

Intenționat sau nu,

de cele mai multe ori, spunem lucrurilor pe nume, pe care apoi le regretăm. Astăzi, cuvântul, este cel mai important, odată spus, nu-l mai poți retrage, în mod special în mediul online, aviz amatorilor. Lipsa de încredere, este sau nu, îndreptățită de experiențele trăite anterior, un profil fără o fotografie, fie ea și de acum 20 de ani, o descriere vagă, sau de ce mai multe ori lipsă, mie cel puțin, nu îmi stârnește curiozitatea, ci dimpotrivă. Ne ascundem în spatele unui cont fictiv, nickname și a unui avatar, sperând că vom găsi ceea ce căutăm, nefăcând nimic în acest sens, doar așteptând ca altcineva să ne contacteze, eu nu cred că poate rezulta din asta o „comunicare”, între două persoane, or fi și excepții, nu zic nu, doar că eu nu am cunoștință de ele. Și da, este adevărat, unii dintre noi nu au altceva de făcut, decât să demonstreze ce și cum sunt, ascunzându-și de fapt adevăratul caracter, asta e, viața merge înainte, cu, sau fără, noi. winking

Autentificare