Blog
poza autor blog

Incotro?

Autor Freida
Publicat pe 28/03/2023
1 comentarii

Cica ar fi o furtuna solara, dar intre timp se intoarce iarna..Au inflorit pomii, soarele straluceste, dar bate un vant rece cu iz siberian...

Limba maghiara a luat ceva incarcatura turca , pe cand triburile ugrice au migrat din Siberia spre vest, pana au ajuns in Europa.

Filmele pot aduce inca multa incarcatura emotionala si te pot invata multe.

Globalizarea e pe duca, fiecare incearca sa se inghesuie in propria carapace, aparandu-se de dusmani invizibili, facand inventarul boabelor de fasole ramase.

Unii adora sa sufere de sindromul Stockholm, amorezati de calau in disperarea lor. Orice argument logic pare monstruos si grotesc, insultator omului de bine de rand, ghiftuit pana nu demult in confortul lui placut, care i-a crescut artificial stima de sine. Prea multa stiinta si cultura insulta bolnavul de sindrom Stockholm.

Vine o vreme cand nu mai vrei decat liniste si pace si frumos. Ambitii vechi te asa indiferent, lupte si concurente acerbe te amuza, orgoliile inflamate galagioase apar atat de anacronice. Vibe-urile lor sunt atat de entropice.

Nu stiu in care generatie ar fi (fost) mai bine: cea care acum e octagenara sau cea care abia acum atinge anii maturitatii?

Iar dragostea, un fulg prins din zbor, accidental, in valtoarea unui drum cu tinte nestiute, nebanuite...
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Despre originea ugrica a limbii maghiare:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Limbi_ugri … grice

Despre furtuna solara:

https://antena3.ro/emisiuni/news-hour-wi … .html

Autentificare