Blog
poza autor blog

Geografie si dileme

Autor Freida
Publicat pe 11/12/2022
1 comentarii

Se face ca in fiecare an inainte de sarbatori ma racesc cobza, in diferite variante. N-am Covid, altfel mi-ar fi spus doctorita. Dar am tusit rau de tot si din suflet, pana am facut febra musculara la diafragma, ca sa zic asa...Caci iote, trebuie sa te sacrifici pentru locul de munca, locul de munca nu se pararseste asa cu una, cu doua, daca trebuie stai si ingheti afara la temperaturi negative, caci asa cere datoria. No, baby....Adica nein, Schatzi...Nu am de gand sa mai dardai in frig pentru nici o slujba. Ma iau frumos si ma duc la doctor atunci cand apar primele simptome.

Ma uit la preturile imobiliarelor din Ro...Hm, pe alocuri au crescut intr-un mod de neimaginat pana mai acum un an...Preturile la orice au crescut peste tot, acasa si aici..

Lumea s-a schimbat extrem de mult, nu mai arata deloc cum arata nu mai departe de 2015 sa zicem...

Cred ca geografia impregneaza teribil psihologia unui popor, a unei popu..latii: cei de la mare sunt deschisi, prietenosi, zambitori, chiar alunecosi...Mananca sanatos si sintetizeaza vitamina D....Cei de la munte sunt inchisi, suspiciosi, nesociabili, intr-un soi de defensiva permanenta, chiar agresiva..Munca la munte e grea si de aia meniurile sunt pline de calorii...Soarele ii ajunge mai greu, mai cu dificultate...Si lumina lui...

Dileme...Am incercat sa luminez mintea omului de la munte, dar nu e nici o cale de a izbuti...

Matri...Nothing...Not for me...Ma uit in jur la altii, care se entuziasmeaza, care vor ceva, care alearga sa gaseasca, sa prinda ceva cat de cathappy Dap, si vecinul meu ramas la faza de adolescent intarziat...

In echipa fiecare are un rol....Sa zicem ca fiecare dintre noi avem un soi de echipa in jur, adica oamenii care ne sunt imprejur, mai aproape sau mai departe...fiecare indeplineste un soi de rol...Si e bine sa cerem fiecaruia numai ceea ce poate da: unii dau zambete, altii dau sfaturi, altii intelegere , altii ajutor, altii invatatura, altii bani...Altii nu dau nimic, decat dureri de cap...E gresit sa asteptam caldura si omenie de la cei care numai bani pot oferi sau viceversa. Deci sa nu incurcam rolurile celorlalti..

Hotarari majore o sa iau mai tarziu. Rational, nu sub impulsul emotiilor de moment.
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Da, sunt bine...Multumesc de grijahappy Adolescent intarziat?

Autentificare