Blog
poza autor blog

Razbunarea vecinului party-boy

Autor Freida
Publicat pe 05/11/2022
0 comentarii

Am coborat pe scari cu cafeaua in mana. Cafeaua de dimineata cu tigara. Pe scara mirosea a after shave. Cred ca al vecinului party boy. Sa se fi trezit el asa de dimineata si sa fi mers sa-si ia tigari? Sau e after-shaveul celuilalt vecin, pensionar mutat de curand in locuinta lasata libera de Hermann. Hermann iesise la pensie si isi luase fosta nevasta si tot calabalacul si se mutase In Salzburg, unde avea niste proprietati. Asa ca locuinta sa ramase libera cateva luni, pana venise nenea asta pensionar, un austriac inalt, rosu in obraji si supraponderal, care urca scarile gafaind. Aseara tarziu eram jos la tigara si noul vecin coborase la bustul gol si se uita uimit si buimacit dupa masina. Nu mai stia ce facuse cu masina. De fapt il adusese un amic, caci era matol rau de tot si nu a mai putut conduce. Iar acuma, trezit dupa un somn greu, se intrebase inca nauc pe unde ii este masina.

Sambata trecuta coborasem pe dupa ora pranzului sa-mi beau cafeaua de dupa masa si surpriza! In fata casei era vecinul party boy cu fetita lui de patru ani. Tocmai venisera de la cumparaturi. Cumparaturile erau tigarile si berile lui papa. Caci el, papa, cand ramanea fara bere si tigari, isi imbarca copila si se deplasa pana la benzinaria cu magazin din sat.

Berile, calup de patru bucati, erau pe pervazul de la holul cel mare al casei, exact unde stateam si eu sa fumez. Mi-am pus scrumiera cutiuta de tabla pe pervaz si nu m-am uitat inspre ei prea mult, caci papa nu mai vorbea cu mine. Am vazut doar ochii zglobii ai fetitei, care se agatase de picioarele lui papa, din dosul carora imi arunca priviri de invitatie la jocul de v-ati ascunselea. Am zambit cumva incurcata spre ochii fetitei, fara a-l privi pe papa. Fetita nu stia de discutiile adultilor, fetita stia de mine, de candva cand ne uitam impreuna la "Regina zapezii" si ne uitam la cartulii cu animale.

Papa se crispa si veni sa isi ia berile de pe pervaz, caci nu mai statea sa fumeze cu mine ca pe vremuri. O bere cazu din pachet si el trebui sa se aplece in fata mea la vreo juma de metru de mine. O faza tare neplacuta pentru el, dupa care isi lua fetita si disparura pe scari in sus.

Ceva se intamplase, caci de o vreme vecinul papa nu mai disparea la partyuri in weekenduri. Ce sa se fi intamplat? A dat coltul amicul cu partyurile? Caci suferise deja un accident vascular cerebral. Sa-l fi avut si pe al doilea? N-ar fi fost mare mirare. Sa se fi certat cu amicul? N-ar fi nici asta explus. Sa-si fi gasit vreo amica? Nu il vedeam cu nimeni si nici nu mai disparea in weekenduri.

Dap, eu nu ii mai dadeam sfaturi , caci dupa acea discutie in care se infuriase pe mine, m-am retras cu totul.

Statuse doi ani fara vreo prietena si se incumetase la cautare asidua doar dupa ce aflase ca fosta lui, adica mama fetitei, isi gasise un tip, cu care ramasese gravida. Un tip cu bani, mai apropiat de varsta ei si promitator pentru viitor.

Vecinul party boy voia sa se dea neimpresionat de eveniment, desi il stiam: suferise cumplit dupa aceasta despartire. L-am vazut de n ori vorbind despre relatie si plangand ca un copil. Eu cred ca asteptase, doar doar tipa s-o indura iar de el si il va primi inapoi. Dar nu, ea se reorientase si, tanara, draguta, cu un job bun, desigur ca isi gasise pe altcineva.

Si da, acuma era momentul sa porneasca si el in cautare si avea el sa-i demonstreze fostei ce lovitura fantastica va da el! Isi va gasi o femeie cu mult mai buna ca ea! Caci el merita cu mult mai mult!

Eh, din acest moment pornira partyurile , intalnirea cu fosta de acuma 10 ani, entusiamele pentru dame de 30 de ani care arata ca niste printese etc. Nu prea intelegeam ce vrea? O dama de cluburi cu caracter sau o femeie cu capul pe umeri?

Da, dar pe undeva pe dedesubt mai era si altceva: fosta lui ar fi fost mostenitoare de o casa de cateva sute de mii ...A cazut planul. Fosta de acum 10 ani, posesoare si ea de casa si cu o cariera bine pusa la punct. A cazut planul. Zana de pe fb si ea cu un job foarte bun si cu un tata bogat. Neee...

Vecinul party boy e plin de datorii, nu mai are masina, circula doar cu masina firmei, inclusiv pentru deplasari in scop personal (daca se poate, de ce nu?). Daca mai joaca o data rolul victimei sortii si mai baga glumele din program, baiet gales si simpatic, o sa aiba succes intr-o zi, nu-i asa?

Asta va fi razbunarea lui. Pe fosta, pe viata, pe vecina la nivel de Kindergarten, pe datorii...
Autentificare