Blog
poza autor blog

Viata ca un circ

Autor Freida
Publicat pe 08/02/2022
1 comentarii

Inca nu am incetat a ma mira de oameni...Mira, intepeni, cateodata si entuziasma...Dar intepeneala e cea mai grava. E atunci cand nu-ti vine a crede ochilor gramada de gunoi pe care o descoperi subit, dincolo de cortinele stralucitoare.

Caci exista oameni care traiesc si se hranesc cu teatru. Nu teatrul acela frumos pus in scena in sala de teatru, cu actori , uneori renumiti, si care teatru te incanta. Exista oameni care traiesc in minciuna despre ei insisi si se hranesc din minciuna despre altii.

E vorba de teatrul acela pe care si-l construiesc unii, cu paiete stralucitoare de zici ca iti iau ochii , nu alta. Totul este demonstrativ, sa vada spectatorii cat mai multa stralucire, care uneori da mai mult in stralucire de circ. Sa vada lumea si sa se minuneze si sa cada in extaz.

Dar niciun actor nu poate juca la nesfarsit teatru, caci uneori se scapa si devine el insusi si ii cad cortinele sau mai degraba draperiile cu paiete. Si ce descoperi dincolo de draperii?

O camera goala, urat mirositoare, plina de gunoi. Nici macar actorului nu ii place sa stea in acea camera si tot fuge, mai departe si mai departe, acoperindu-se de alte si alte draperii, mai noi sau mai carpite, dar dand acelasi spectacol ieftin. Altfel nu poate, altfel nu a invatat si, pe deasupra e si rezistent la orice tentativa de invatare sau dascalire. De exemplu ar putea sa invete cum sa curete camera, s-o fac luminoasa, curata si sa o umple cu chestiuni durabile si de calitate. Nu, nu mai are cum...E in reflexul sau sa ascunda mizeria, sa se acopere iar si iar in paiete stralucitoare sporadic si care ruginesc in scurt timp..Cine a vazut o data spectacolul si a intrevazut mizeria din spatele cortinei, nu mai serveste.

Circul merge mai departe, pe noi meleaguri, pana in ziua cand tot globul se va satura de circul ieftin. Actorul se hraneste din miciuna pana in ziua cand adevarul il va sfarsi. Adevarul din camera sa goala si mizera.
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

măreție si decadență, între acestea 2 a oscilat întotdeauna arta pe scenă, pe scena adevărată- alta însă este strada, maidanul, jungla, pe care unii isi etalează din noroaiele proprii, alte noroaie! daca asa au trăit unii, asta vor face in continuare, în virtual sau pe unde stiu- vor rămâne niște amarati de debutanți la rolul vieții, cu montajul prost de fiecare data, indiferent la ce vârstă au ajuns cool

Autentificare