Blog

Bratislava pe ploaie

Autor Freida
Publicat pe 26/09/2021
1 comentarii

A calatori este un mod de a te redefini, de a te reidentifica...Intelegi mai multe despre lume, despre multi alti oameni care vietuiesc pe pamant si traiesc altfel decat tine ..sau decat ai stiut tu pana atunci.

Calatoria de unul singur nu este palpitanta. Calatoria cu persoane abia cunoscute poate fi plina de surprize, placute sau neplacute. Cel mai bine ar fi sa calatoresti cu cineva pe care il cunosti foarte bine, iti este familiar si iti ofera o placuta companie.

Cum fac si eu de o vreme...

Bratislava pe ploaie...O dupa-amiaza nu tocmai insorita, dar asta nu ne-a impiedicat sa plecam spre Bratislava...Nu prea stiam mare lucru despre lumea slavilor, dar nici acuma nu e tarziu sa aflu...

Printre ruine discutii aprinse...Incerc sa inteleg persoane care gandesc cu totul altfel decat mine. Incerc sa inteleg cum functioneaza realtii sau quasi-relatii...la varsta noii tinereti -adica 50 si 50+...Ma bucur sa gasesc persoane care nu s-au degradat , nu s-au inrait, nu si-au spurcat sufletul, ci incearca sa se redefineasca la aceasta varsta.

O tipa tanara, ghida, care vorbeste destul de bine germana, se sileste din plin sa ne dea detalii. Incepe sa ploua, dar entuziasmul ei nu oboseste. Imi ascund aparatul foto sub geaca...Oricum am apucat sa fac o multime de fotografii.

Ne adapostim sub un copac. Geaca mea uda deja, geaca lui nu e 100% impermeabila. Dar discutam aprins despre intamplari recente...Acolo e o poarta a cetatii, acolo a fost fieraria, acolo biserica ...

Localul unde am luat cina...Hm, nu mai gasesti nimic traditional, totul e cosmopolizat...un local modern, se vorbeste mai putin germana, dar cu engleza merge....Un local cu multe carti...Imi aminteste de vremea studentiei si localurile unde se adunau studentii si trebaluitorii in ale culturii din orasul unde am studiat eu..

Dupa cativa pasi gasim in piata un pictor care isi vinde lucrarile in strada...75 euro un tablou mic..Probabil pentru ca vorbim germanahappy...Ah, mai incolo un local unde se gasesc si feluri traditionale...Eh, data viitoare...

E deja intuneric...inca ne plimbam pe strazile vechiului oras...Tarziu ne intoarcem acasa in tacere, cu concluziile zilei, despre cetate si despre oameni..

Mai stiu si ca unii oameni , desi au strabatut lumea, nu au invatat nimic...Au ramas la fel cum au fost inainte sa plece. Ba mai mult decat atat, se intorc scarbiti si plini de ura, ca si cand s-ar fi intors din iad...Pacat ca nu au invatat minic...
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

De la Bratislava au mai fost excursii si vor mai fihappy

Autentificare